Is that really TRUE, that there is no "BESTFRIEND" in this WORLD? :'/

Assalamualaikum! Hermm,, Lame aku x post.... mesti PEMBACE SETIA blog akuuu niyhh sume dahh lariii...! Yelahh,,! bile bukak je blog niyhh,, xde pun story2 baru.. hehe,,! Sory lahh korank! Especially YOU! Imah! xP xde mood nak update lahh..! hehe,, Nway..! Now aku ade bnde yg nak diluahkan! Sape nak bace,, di-PERSILAKAN... sape x nak pun,, lagi BAGUZ! hehe,, xP Okeylahh!

Mcm korank nmpk tajuk entry niyhh,, Is that really true..? :'/ K,, Act aku terase ngan Iera,, (Bestfriend) aku,.. knpe? coz dye dah mcm jauh je dri aku,, Yes! Aku tau dah laen2 kelas,, mmglahh x alywaz dpt Berdua.. but.. Ergh! Aku x tau kenpa aku terase sgt ngan dye.. :'| Hermm,, Smalam, kitorang ade merentas desa... Wak2 nak jalan tok gi padang n nak lari dahh tuhh,, aku nak jalan ngan dye,, yg Farhanah niyhh mmg dari awl lgi dahh berdua ngan dye,, coz aku dtg lmbt.. so bile aku da smpai skolah uhh,, aku naklahh jln ngan iera.. so bile Farhanah tarik nak jln ngan dye,, aku katelahh.. " x boleh.! Aku nak jln ngan dye.." (smbil tarik iera uhh) n then fanah tacing,,, Hermm... Aku try la gakk panggil dye,, suh jln skali.. but dye x nak... yg Iera, beria2 sgt carik dye.. nak pujok dye.. smpai aku pun dye hampir2 nak marah.. Aku sedeyhh sgt.. :'( mmglahh,, aku x leh asyikk nak iera ngan aku je,, but aku da jarang sgt ngan dye,, memandangkan kelas pun dah laen2.. yg Farhanah tuhh.. dye ngan iera kelas dkt2 je,, so turun rehat slalu ngan iera, pegi kantin ngan iera,, hampir sumenye ngan ieralahh.. So, bile aku ade mase nak berdua ngan iera, aku naklahh amek peluang uhh... but farhanah mcm x kasik aku amek peluang tuhh... yg iera niyhh pulak,, mcm follow je dye.. Aku sedeyhh! :'| Seriously sedeyhh...! Lps abes merentas desa tuhh,, ade perjumpaan persatuan kejap,, aku un ajak lahh iera, *wak2 niyhh dye tgh bluetooth lagu dri Handset fanah,, Bile aku ajak dye,, dye kate x nak.. aku pujok gak,, dye kate malas,, n then bile dye tau fanah pun kene gi tempat same ngan aku gak,, dye kate " La, kau pun kene gi gak ke? Maksodnye aku kene ikot gak lahh niyhh,, Jomlahh!" Lps aku dgr dye ckp cmtuh,, terus aku maken terase,, n aku blah terus dari situ..! Aku rase nak nanges sgt2 je wak2 tuhh... tpi lpas tuhh dye x ikot punn fanah,, x tau ahh gi mne... aku pun da xde rase nak tanye.. Hermm..
Dulu2 bile aku still alwayz berdua ngan dye,, da mcm xlehh pisahh... bile gurau, or watever,, mmg byk kali gak lahh aku pukul dye,, hehe... but dye xdelahh hilang mood sgt,, dye still gelak2 n pukul aku blik.. but skarang,, dye da mcm berubah,, not like her before.. bile aku gurau pukul2 tuhh,, dye terus cam marah2,, hilang mood... aku rase... ergh! x taulahh..! She's like not iera yg dulu.. I miss Iera yg dulu... Miss sgt2..! :'(

Aku x puas hati sgt dgn FARHANAH! Dye buat aku maken BENCI kat dyeeeee!! Aku tau x baek,, but aku xlehh nak hilangkan perasaan BENCI ngan MARAH niyhh! She's Alwayz Buat aku Stress dgn SIKAP dye,,! dgn PERANGAI dyeeeee! Erghhhh! Aku try nak jdik kwn ngan dye,, nak jdik kwn mcm dgn yg laen,, but aku rase mcm x boleh..! Coz dye mcm x lehh nak accept aku as her freind.. and Now! She's Like Trying to RAMPAS BESTFRIEND akuuu! Aku sedeyhhh tau x?! Sedeyhhh sgtttt! Byk kali dye buat aku TERASE,, buat aku SAKET HATI,, EVERY TIME!! NON STOP! I HATE IT! dye kate konon aku, iera n aisyahh je kwn baek dye,, but ape yg jadik?! HAMPEH kau tauu! Kate kwn baek,,! But asal SELALU sgt BUAT aku TERASE?! Slalu sgt buat aku SEDEYH?! Slalu sgt buat aku MARAH?! Bile aku marah dye,, dye nak tacing lame2..! Bile dye marah aku,, xde pulak dye pikir perasaan aku?! S**t punye BDK! Erghh! Aku MENYAMPAH arhh ngan kauuuuu! Kau tauuu?! Tolonglahh jgn nak RAMPAS KWN akuuu! Aku x suke weyhh! Kau nak kwn, kwn je lahh..! But bile aku nak berdua ngan dye ke,, nak jln ngan dye ke,, nak duduk ngan dye ke,, jgnlahh kau x kasik...! Aku dah jarang sgt ngan iera weyhh.. Please weyhh... aku minx sgt.. tlglahh jgn buat aku mcm niyhh.. :'|

Ya Allah,, jgnlahh kau putuskan hubungan PERSAHABATAN antara aku dgn iera Ya Allah,, Kau berkatilah persahabatan kami ini Ya Allah.. Jgnlahh ade yg cube utk merosakkan persahabatan kami ini Ya Allah... Aku mohon kepadamu... Amin... :'|

Assalamualaikum... Bye...:'|

6 comments:

  1. dear, aq arap ko sbar SGT2 tau ? biasa laaa dugaan.. tp ni pesan aq.. *as usual ;p .
    1. cbe ko fkir2 dlu, npe eira lyn ko cm2 ? ko ade wat dye trase ke? mgkn ko x prasan ke?
    2. psal fana 2.. ko wat bodo je klu ko sket ati sgt.. x berbaloi utk kite nk mmbuang mse , buat pening pale je nk pkir psl org cm2..
    3. NEVER SAY NEVER ! JGN sskali give up utk sntiasa mmpertahankn prsahabatan ko ngan kwn ko.. prsahabatn kite :)
    N most of all.. of coz there's always someone we can share our tears n joy, someone we call bestfriends :)-imah-

    ReplyDelete
  2. Huhu,, Imah.. Kau bace jgk eyh? haha,, niyhh mesti slalu usha niyhh!Tanx A Lot! :')
    Hermm,, Trying sgt2 bersabar... Aku citer kat mak aku,, mak aku pun ckp mcm yg kau ckp.. TAnx a lot weyhh :') Hermm,, aku cube...
    Weyh! Miss kau! Syg kau! :')

    ReplyDelete
  3. haha~ msti laaa bce my girl pnye blog knnn? hehehe.. cm stalker plak -__-' tp 2 laaa... sbar k? love u !

    ReplyDelete
  4. Hermm,, haha,, xpe2.. kau stalker kwn kau jgk,, kalau pakwe kau.. hehe,, tu lagi xpe! xP Thanx weyhh! :')

    ReplyDelete
  5. HAHA.. xde mse aq nk stalk pakwe sndri .. ;b take care dear :)

    ReplyDelete
  6. Okeyyy! :') Miss Kauu! Love You! <3

    ReplyDelete