PMR2,,!!!

CUTI BLOG FOR A WHILE,, pas PMR sambung blk,,! :D bai2.. slm

Berubah2,,!!! :)

erm,, ari ni mmg sebuk sgt2,,, ade org dtg umah,, raye,, umi jemput,, sian umi masak sensorang,, aku lak ade kls,,, home tutor dtg,, so x leh tlg la,, erm,, ari nih,, aku terkesan dgn satu ayat teacher aku,, iaitu,, "along, teacher rase teacher nak amik cuti kerja jgk la utk along nye kls nih,, sbb nak PMR dah,," erm,, npe aku terkesan,,? sbb aku nih mls belajar,, mak aku byk da nasihat,,tp aku still mcm tu jgk,, erm,, aku terkesan tu sbb home tutor aku,, yg bkn mak aku,, just cekgu aku je,, smpai nak amik cuti sbb nak buat kls tuk aku,, sbb nak ajar aku,,pdhl setiap kali dye kate dye nak wat kls,, nak dtg umah aku tuk ngajar,, aku rase cam x suke,, jadi lps dye ckp je mcm tu,, aku rase bersalah sgt,, sbb org len yg berusaha lebeyh utk kiter,, kite,, x wat ape2 un,, still maintain mcm tu jgk,,!! erm,, Fadhilah,,,! ko kene berubah,,!! rajin wat latihan,,!!! PMR bpe hari je lagi,,!!! sedar la,,!!!! WAKE UP FADHI,,!!!! jgn hampekan org disekeliling ko,,,!!! dyorang sume harapkan yg terbaek dri ko,,,!!! erm,,!!! berusaha Fadhi,,,!!! CHAIYOK2,,!!! :))

sebuk2,,, ish3,,,

erm,,, sebuk tol hujung minggu nih,!! byk tol org wat kenduri la, umah terbuka la, jamuan raye la,, byk2,, sebuk tol la,, tp aku nih sebenarnye x berkaitan un ngan sume uh,, keje aku just gi mkn je,, tp yg membuatkan aku turut menjadi sebuk tuh,, ade lah kerana,, mak ayah aku sebuk dgn open house sume tu,, dgn kenduri2 sume uh,, dgn jamuan raye sume uh,, so aku turut tersebuk skali sbb nak uruskan adeq2,, jage dyorang,, jage umah skali,,,erm,, sebuk2,,, memandangkan bibik aku blk indon,, so aku lah jadik kakak sepenuh mase skang nih,, bkn BIBIK k,,!! :) erm,, nak blaja un xde mase sgt,,, tp bile ade mase xnak lak aku blaja,, haish,,!! so Fadhi,, ko x yah nak salahkan keje umah la,, sebuk la,,, sbb bile ko lapang ko x balaja un,,!!! FB memanjang,,! BLOG memanjang,,!! erm,,, da la,,,!! saket perut nih,,!!! bye2,,!!! chow dulu,,!!!! ASSALAMUALAIKUM,,!!!!!! :D

study,,

ari ni,, aku study,, erm,, slps berminggu2 aku x usik buku,, akhirnye aku pgg gak sbb kononnye home tutor aku nak dtg,, tp x jadik pulak,, tangguh esok mlm,, tp mak aku suh gak study,, so aku un study je,, n last2 tah npe aku rase seronok,,! sbb aku dpt nak abeskan dkt satu buku,, :D
hehehe,, erm,, tp ade gak yg x sronok,, hal aku ngan geng2 aku x selesai lagi rupenye,, :'( ade yg still marah lagi,, ape lagi ek,?


Hope Tomorrow Will Be More Better Than Today,,! :’) 

aiseymen,,! hepy ade, takot ade, sume ade ar,,!!

Raye2.. erm,, sabtu lps aku gi raye umah kengkawan,, ngan geng2 aku ar,, aini, fuza, mal, fana,, yg len ade yg xleh join,, kitorang raye2,, smpai la kat umah kwn sekelas kitorang nih,, aku xtau la umah dye uh byk kucing, smpai la bile da nak masuk umah dye tu, fuza ckp yg umah dye uh ade byk kucing,,dlm umah lak uh,, aku mmg da takot la an,, berwaspada gile2 ar aku kat umah dye uh,, smpai aku dok atas sofa x nak turun2.. ape ar,, tp mmg aku x brani nak turun,, sbb byk kucing dlm umah dye uh,, pastu aku ngan kengkawan nak ar  tumpang smayang kat umah dye,, aku un tanye dye dulu,, fatimah, dlm bilik tu ade kucing x? dye kate ade, tgh tido.. aku un cam x brani ar nak masok bilik uh even kucing uh tgh tido,, aku un duduk je la dkt atas sofa uh,, smpai la beberape minit lps tu,, mal tetibe ckp kat aku,, we, fadhi, blkang ko..aku un pusing ar,, mmg aku x tersangke2,, ade kucing blkang aku tu,, aku pusing uh skit je,,nmpk telinga dye,, aku da menjerit melompat ke dpn ar,,nak nanges un ade gak,, mmg aku terkejut gile2 ar, kucing tuh da kemana un aku x tau,,!! Lps tu aku nak solat,, aku nak masok je bilik solat tu,, kucing yg tido tadi da bgn,, ape lagi.. mmg aku cabut lari ar dok atas sofa blk ar,, aku suh Fatimah halau kucing uh,, dye un halau,,, da halau uh,, aku un gi la masok,, suh Fatimah tutup pintu,, haish,, kucing2,,

Maafkan Akk,, :'(


Ari tu, adeq aku, dye kencing dlm seluar,, aku da ajak da sblm tu suruh gi kencing, dye x nak.. bile dye dah terkencing dlm seluar, aku suh pgi bilik air, dye xnak.. dye mengamuk xnak pegi,, aku marah ar dye,, pastu aku angkat dye,, dye menjerit, aku angkat dye tu, aku tkn tgn dye, dye menjerit ar saket,, pastu aku marah dye kalo tau saket, org suh pegi kencing tu pegi la,,! Jgn kencing dlm seluar,,! Pdn muke,,! Pastu dye menangis dlm bilik air,, aku pergi bersihkan tmpat dye kencing uh, aku ckp kat dye,jgn keluar dri bilik air tuh,,! Dye menjerit.. lpstu aku da abes lap tu, aku nak mandikan dye, aku suh dye bkk bju, dye xnak,, dye menjerit,, aku marah ar dye,, mmg aku marah gile2 ar,, aku x tau npe aku jadik garang gile wak2 tu,, mmg dye menanges tersedu2 ar,, tp aku still x rase ape2.. aku suh dye bkk baju lagi,, dye x nak,, dye kate dye nak mak aku yg mandikan dye, aku pun b gar tau mak aku,, mak aku kate tgn mak aku kebas,, x leh nak rase ape,, so tu tandenye aku la kene mandikan dye,, bile aku kate kat adeq aku yg mak aku x leh mandikan dye,, dye menjerit kate nak mak aku jgk,, aku marah ar dye,, aku kate,, Umi xnak mandikan,,! Dye menangis,,!! Menjerit,,! Aku marah ar dye,, aku ckp PDN MUKE,,!! Umi x nak mandikan syifaa’ dah,,!! Spe suh kencing dlm seluar,,!!! Wak2 tu dkt2 kol 7 ptg da.. aku suh dye bkk baju lagi,, dye xnak,, smpai la skali tu aku kate,, xnak sudah,,!! Duduk dlm bilik air tu sensorang,,! Jgn keluar,!! Tido kat situ,,!!! Dye menangis,, aku tutup pintu,, pastu aku tunggu je kat situ,, x lame lps tu,, dye nak keluar,, aku kat dpn pintu tu un menjerit ar,, sape suruh keluar,!! Masuk dlm,,!!! Jgn keluar,,,!!! Dye menangis,, dye duduk kat tepi pintu,, kat sudut bilik air tu,, pastu dye bersila,, dye menangis,, wak2 tu,, aku cam tersedar,,, aku rase cam YA ALLAH,, npe aku marah dye teruk sgt ni,, mate aku berair wak2 tu,, aku menangis,, aku un ckp ngan dye selow2.. aku kate,, jom syifaa’, akk mandikan,, dah2 jgn nanges,, jom2.. pastu dye leh ikot,,, aku rase bersalah gile2,, tu la ati aku sbgai seorang kakak,, ttp x boleh tgk adeq dye saket even seteruk mne un dye,,, :’( MAAFKAN AKK, SYIFAA’….

Raye,,?! X]

Slm,,! taun nih merupakan raye yg x byk umah aku pergi,, tp paling jauh yg pernah aku pergi,,!!!mula2 melaka,, pastu perlis,, pastu pulau pinang,, pastu taiping,,! huhuhu.,, cayalah,,!!sian kat ayah aku,, mengantuk sgt smpai hampir2 terbabas,, dgr bunyi seret tayar thn jln,,terkejut sgt aku ngan adeq2 aku,,alhamdulillah,, kitorang x kemalangan,, mak aku kate,, kalo bpk aku laju skit je lagi uh,, x tau la ade lagi ke x,, :( seram,,
anyway,, taun nih aku epy sgt sbb raye ngan sepupu tersayang aku,!! hahaha,,,Sofiah,,!! NAK RAYE SESAME LAGI,,!!! heheh,, baju raye aku taun nih warne biru kehijauan ngan ungu,,!!! aku suke sgt warne ungu,,!!!! <3 hehe,, tudung aku un x wat hal,, ok jek,,!!! :D
erm,, dah la.. len kali sambung lgik,,!! :) bye,,!!