Tough Weeks T^T

Assalamualaikum! Lama tak update rasa. Nak blogwalking pun susah sbb internet slow. Huhuhu... Minta maaf kawan-kawan yang singgah ke blog aku dan lambat aku membalas kunjungan atau komennya. Nak usha update psl GA-2 yg aku join pun tak sempat! Hahahahaha....

Lagi-2 sekarang ni tgh busy life sgt-2 dgn asg yg kena hantar dlm masa terdekat secara serentak semuanya T^T Stressssss. MasyaAllah... Subjek banyak, asg kertas kerja, video jgn ckplah. Berlambak nak kena buat. Dah tu nak ready utk midterm pulak. Entah ready ke tidak. *Tulah, tak ulangkaji terus lps belajar dlm kelas T^T*

Banyak weh nak kena siapkan. Serious, sem 2 ni rasa skjp je. Pejam celik pejam celik dah nak midterm. Dah nak cuti midsem, dah nak dkt finalllll! Belum cerita lagi, blur-2 nak siapkan asg. *Sbb dlm BA* Tambah lagi kalau ada prob dgn ahli grup. Allah... Berilah aku kekuatan dan kesabaran. Be tough Fadhi. InsyaAllah kau boleh lalui cabaran ni. 
Allah takkan susahkan hambanya melainkan sbb dia mampu :’)
Masa tidak menunggu kita, tapi kita yang perlu mengejarnya.  
“Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-2 yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.” (Al-asr)
Serious, rasa nak nangissssssssss :’((((((((( Tahan je ni. Huarghhhhhhhhh! Assalamualaikum ><

KENAPA FOLLOWERS WIDGET AKU TAK OKAY-OKAY LAGI T^T

Assalamualaikum! Hermmm, kalau siapa yg rajin singgah blog aku mesti perasan yg followers widget aku lama dah tak okay.

Dia keluar benda ni jeeee.

Masalahnya, bila aku edit blog dkt template/html, dan aku preview, nampak je gambar-2 followersnya. Tapiiii bila dkt blog, tak nampak-2. Ghaib pergi manaaaaaaaa T^T

Huarghhhhhhhh! Mcm mana nak betulkan balikk. Mcm-2 tuto dah aku cuba ikut. Tapi tak jadi jugakkk! Apa masalah diaaaaa T^T Sedih arh camniiii :'(((( 

Citernya, skrg ni aku bergantung dkt button follow dkt header tu je lah.

Tapi still, tak syok arh mcm niiiiii! T.T Anyone? Help meeeeeeee!

...................................................................................

Okay, skrg ni dah nak start midtermmmmm! xO Serammmm wehhhhh! Dahlah subjek kali ni banyak gila dlm bahasa arabnya! Ya Allah! Permudahkanlahhh! Semoga aku rajinlah untuk study dan tidak lemah semangat! Hukhuk

Assignment pun banyak lagi tak settle. Entah kenapa sem ni dia mcm cepat gila masa berlalu. Mungkin sebab hujung tahun, byklah cutinya. Jadi kelas pun byklah takde. Huhu. Tau-2 dah week ke 6! Week 7/8 dah kena submit semua asg! Huarghhhhhhhhhh! ><
MINTA MAAF ENTRI YANG TIDAK BAIK UNTUK EMOSI ANDA. ISK ISK ISK TvT
Assalamualaikum!

Questions Tag By Blogger Dira! :)

Assalamualaikum! Okayyy, lets answer another one! Hoho x3
  • What is your life's motto?
  • What's your favorite movie?
  • Who's your favorite blogger?
  • What's your favorite song? 
  • Have you ever been through a paranormal experience? xD
  • What's your most opened website?
  • Who's your fav youtuber/viner?
  • Have you ever attend a concert?
  • Have you ever being a leader?
  • Give your opinion about my blog xD
  • Life Motto : Live your life happily. S M I L E :)))))
  • Fav Blogger: Specific: NO. But maybe friendly and kind blogger ^^
  • Fav Song: Song that is nice to hear. HAHA
  • NO. And I don't want to ><'' Watch horror movie jelah. Haha
  • Most Opened Website: INSTAGRAM. BLOGGER. TWITTER. YOUTUBE. Usha EXO VID (Ehhhh?)
  • Fav Youtuber/Viner: Takde. If it is funny, layannnnnn~ v.v
  • Attend a Concert: HAHAHAHA. ABSOLUTELY NOT. MY PARENT'S WILL NEVER ALLOW ME x3
  • Have ever being a Leader: Herm.... Yes maybe. Indirectly. HAHAHAHA. Sbb bila dipilih, diri ni rasa mcm tak berani pulak. Hoho
  • Your blog is nice and simple. Not take a long time to load. Like it! ;)

That's all maybe! Thank you! Assalamualaikum! ^^

Blog Review by Beeha Azman for Top Referral !

Assalamualaikum! :)

(KLIK BANNER)

Tag: Leya :)

TARIKH : 25/12/2015 - 15/01/2016

Assalamualaikum!

N E W ^^

Assalamualaikum! Okayyyyy! Alhamdulillah kita sudah di hujung tahun 2015! Semoga apa yg kita harapkan pada tahun ni tercapailah! Tapi, kalau masih tidak kesampaian, kita cuba lagi untuk tahun depan! (Tak lama dah pun ;)) Semoga kita semua dipanjangkan umur oleh Allah untuk melalui hari-hari seterusnya dan gunakan umur yg dikurniakan ini sebaiknya :) InsyaAllah.

Semoga kita berterusan cuba untuk istiqamah berubah dan tidak mudah mengalah atau putus asa! Syurga bukan mudah untuk dicapai sbb itu adanya ujian dari Allah sebagai jalan kita untuk menuju ke Syurga-NYA :) Aminnn!

Apa yg lepas jgn kita kesali melainkan untuk membetulkan kembali kesilapan kita. Jadikan setiap yg berlaku sebagai pengajaran dan pengalaman hidup kita. Kadang tak semua org Allah beri ujian yg sama.
Ujian, tanda Allah sayang :)

Isbir! Innallaha ma'ana! Infiru!


Okay! Ke cerita seterusnya. Korang tekan je link blog aku, mesti korang nampak yg blog aku dah lainkan? Hehehehehe. Alhamdulillah! Sempena dah nak muncul tahun baru, wajah blog kita pun bertukar baru jugaklah ^^ Theme/Design yg lama, mmg agak lama jugaklah aku guna tak silap. Huhuhu

*Annyeongg~~~*

Mula aku ingat nak buat theme hitam putih. Konon ghotic gitu. But then rasa mcm takde keceriaan pulak *Mmg tak kena dgn jiwa aku kot* Hahahahaha, tu yg tukar jadi rainbow pulak gitu. Tapi sbb nak jugak ada warna hitam, so backgroundnya hitam putih. Hermmmm :3

Lagi satu, aku cuba untuk edit blog ni bagi nampak lebih matang tapi simple gitu. Hahahaha, yelah. Tahun ni patut tahun last nak rasa muda kot. 2016 dah 20 *even tak cukup umur lagi x3* Hikhik. So, nampak matang dan simple tak? xp

So, apa yg korang rasa bila tgk design baru blog aku ni? >< Aku tau biasa-2 je. Bukan power sgt pun bab-2 editing ni. Hoho. Tapi.. Nak jugaklah tau apa komen korang? Sbb sbnrnya aku sendiri pun rasa mcm ada something yg x kena/perlu diubah/ditambah/ditukar dgn design baru ni. Huhuhuhu. Cerrr bagi cdgn sikittt? :) Boleh kawan-kawan? :D

Thank you! Assalamualaikum! :*

Tag Questions By Ukhti Ninja ;)

Assalamualaikum! Thank you for the tag Ukhti Ninja! ^^

1. Share sikit macam mana antunna jaga muka

Hahahaha. Jujur cakap mmg tak rajin nak pakai apa-2 produk. So, minta maaf. Tak dpt nak kongsi apa-2. Huhu. (Make up jauh sekali nak pakai x3)

2. Kenalkan diri antunna

Alhamdulillah, nama diberi Nurul Fadhilah Binti Solah. Lahir 15/12/1996. Anak first dari 9 orang adik-beradik. Study dkt KUIS. A talkative, cheerful and loves to laugh person xp

3. Hadiah yang sesuai untuk lelaki/perempuan?

Lelaki: Purse, tali leher, kemeja, t-shirt? Hahahaha
Perempuan: Set pencuci muka, baju, cake, handbag. Hahahahaha

4. Kenangan paling bermakna?

Hermmmm.... Sorry.... Otak tengah tak rajin nak throwback sekarang ni.. Huhu. Tapi maybe... Waktu dpt result PMR? >< *Kalau baca, sila abaikan jenis ayat dan tulisan yg digunakan utk entri tu. Zaman kurang kematangan lagi xD*

5. Suka filem jenis apa?

Anything but please not HISTORICAL films/dramas/movies. Bosan plus pening kepala nak fikir. Hehe

6. Maksud nama antunna?

Cahaya Kebaikan/Kelebihan ;) 

7. Makanan kegemaran dan macam mana boleh jadi kegemaran?

Anything that base with CHOCOLATE. BECAUSE I LOVE SWEETNESS! xp

8. Suka dengar lagu apa?

Lagu yang sekali dgr rasa best dan nak layan. Hoho

9. Lauk yang antunna pandai masak. Share resepi sekali kalau rajin :P

HAHAHAHAHA. Please don't ask meeee T^T Goreng-2 bolehlah kot... kot..... ><'''

10. Benda yang antunna nak tapi tak dapat lagi

Apa eh? Istiqamah berubah ke arah kebaikan!

Heee, Annyeong! Assalamualaikum! :)

Maulid Rasul. Jom selawat!

Assalamualaikum.




اللهم صل على سيدنا محمد

Assalamualaikum :)

9 Questions From Sarah :)

Assalamualaikum! Okay. Kali ni ada seorang blogger ni teringin nak berkenalan dgn para blogger and i'm one of them :)

Heeee, jom tgk apa soalan-soalannya! Haha

1. Nama panggilan dalam blog.
Fadh/Fadhilah ><

2.Currently studying or working? Kat mana?
Studying at Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)

3. Paling minat dalam bidang apa?
Paling minat? Tak taulah. Tapi skrg tgh ambil bidang Pengajian Islam which is Quran Sunnah dan Komunikasi. Tapi kalau ikut hati, aku suka bab-2 yg berkait dgn IT. Idk why, tapi aku suka menggodek segala benda yg berkaitan dgn IT. Tu yg suka berblogging x3

4. Suka baca buku/novel genre apa?
Dulu layan jugak novel cinta. Tapi lama-kelamaan bila semakin 'matang' (lol) dah tak minat sgt novel cinta n loves to read Islamic Novels. Fav writer ever HILAL ASYRAF! ^^

5. Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
Herm.... kalau hujung minggu atau hari cuti mmg rajin gila bukak blog. Tak kisahlah pagi, petang, siang malam kdg-2 lambat gila tidur. Even tak update entri baru, tapi hati ni suka je bukak n tgk blog sendiri. HAHA. Tapi kalau hari biasa/waktu busy/dkt kuis, mmg jrg gaklah bukak. Paling-2 pun 2/3 kali je kot dpt bukak (Line wifi pun nak kena cari dkt kuis tu baru dpt buka T^T)

6. Describe yourself personalities.
Cheerful. Loves to laugh. Talkative.

7. Dah berapa lama/tahun berblogging?
Start August 2011 tak silap. So, almost 5 years already? :D

8. Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]
Simple and nice blog. Kemas. Cepat je loadingnya. Header pun boleh tahan lawa ;)
Tuannya? Hahaha, tak berapa kenal lagi. Tapi bolehlah kenal-2 kan! ;) Bila baca dari gaya penulisan n a little about you... you looks like someone yg full of yourself (in a good way) but quiet? And of course you love to draw. Hehe

9. Umur tahun 2015?
19 last 15 Dec 2015! ><

Hahahaha. That's all maybe! Assalamualaikum! ;)

Segmen Bloglist #1 by Fieyqa Adelova

Assalamualaikum! Jom join segmen sis ni! :D
Mencari 10 blogger untuk dimasukkan ke dlm bloglistnya! :)


Tamat sebelum masuk 2016! :)


Thank you! Assalamualaikum ;)

Alhamdulillah! Pemenang Pencarian Blog Terkemas (TOP 15) ! :)

MAAF ENTRY YG MUNGKIN TERLEBIH KE-EXCITED-ANNYA TU >_<''
Assalamualaikum! Yeayyyy! Alhamdulillah dan tahniah untuk para blogger sekalian yg terpilih sebagai pemenang pencarian blog terkemas 2015! >< Hehehehehe, walaupun bukan top 5 tapi tetap gembira sbb dipilih juga sebagai blog yg terkemas top 15. Huhuhu, thank you Sis Sufia sbb anjurkan GA ni ^^

Happy woiiii! Hahahahahaha. Serious, berdebar nak tunggu keputusan pemenangnya. And finally the result is out xp *Speechless tak tau nak ckp apa* Apa-apa pun... Kemas belum tentu cukup, yang penting apa yg di-sharekan dlm blog ! :) Heeeeee, keep it up para blogger sekalian! Yeayyyy! Fighting! *Haha, tetiba xD*

Btw, niat di hati nak edit blog tukar baju baru sempena tahun baru! Tunggu yaaa! :D
Assalamualaikum! ;)

10 Questions tag by Maisarah Musa :)

Assalamualaikum! So now, aku di tag oleh Maisarah! :) Dan insyaAllah kali ni aku akan cuba untuk sambung game tagging-2 ni. Huhu x3
  • Sila memperkenal diri anda.
  • Adakah anda berminat untuk mempelajari bahasa asing ? Senaraikan. 
  • Negara manakah yang anda ingin merantau ?
  • Apakah pengalaman yang paling menakutkan dalam hidup anda ?
  • Adakah anda suka membaca novel ?
  • Novel apa yang paling best untuk dibaca?
  • laman web mana yang boleh tengok movie online ? hehe
  • Apakah hobi anda ?
  • Cuba teka lagu "Welcome to duloc such a perfect town, here we have some rules, let us lay them down.." dalam movie apa ? Hahaha
  • Apa makanan kegemaran anda dan kenapa?
~My name is Nurul Fadhilah Binti Solah. 19 years old last 15/12. Study at Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) in Bachelor of Quran Sunnah and Communication. The oldest from 9 siblings. Loves to eat something sweets and spicy (tapi tak tahan pedas xD). Like to watch drama/movies. A talkative and cheerful person. Loves to make people laugh. And of course I love blogging! :)

~Yes of course. First of all arabic. (Nama pun student pengajian Islam ;p) Then English, Korean, Chinese, Turkey and Japan.

~I really want to travel around the world. But my first choice is Makkah and Madinah :)

~Tak lama dulu aku selalu mimpi mak aku meninggal. Dan aku mmg rasa sgt takut sampai aku menangis dlm tidur dan setiap kali bgn tidur, mata aku berair. But the most and always scared moment for me is when there is cat near me. Please, go away from me T^T I'm a AILUROPHOBIC person.

~Yes. I like to read novels. But sometime follows my mood too. Ada mood mmg byk gilalah novel khatam. Tapi kalau takde mood, semua novel nmpk tak best even org dok kata best. Muahahahaha. Either novels or drama n movies ;)

~Hahahaha, dulu selalu layan novel cinta. But now i prefer to read Islamic novels ;) Lots of good advice and menaikkan your fighting spirits! :) Furthermore, its remind you to Allah and be near to him. InsyaAllah. So, i suggest you to read HILAL ASYRAF novels ! MY FAV WRITER EVER! ><

~Haha, what type of movies? Korean? Japan? English? Or Malay? I only know Korean and Japan and Taiwan and Thailand: dramanice.us , Korean only: koreandrama.tv. English: putlocker.is maybe. Malay tak tau sbb tak layan sgt x3

~Haha, my hobbies? Eat, watch drama/movies, blogging, talk x3

~Hehehehe, idk. You tell me lah? x3

~My fav food: CAKES AND CHOCOLATE. I don't even know (Benda yg menggemukkan mmg aku suka kot T^T)

Hahahahahahahaha. Saja try type in english. Kalau banyak kesalahan grammar harap dimaafkan. Dan kalau rajin, tlglah betulkan sekali xp Hehehehe.
Now, 10 questions for blogger lain!
- Haiwan yang ditakuti?
- Kalau korang ada bff (kawan baik), korang sanggup ke buat surprise birthday utk dia? Nak buat mcm mana? Kalau yg pernah buat, sharelah sikit.
- Study dkt mana?
- Suka bergambar tak?
- Describe diri korang.
- Suka blogger yang jenis mcm mana?
- Sejarah wujudnya blog korang?
- Rajin join GA/SEGMEN atau suka share stories/tips je?
- Sihat? ;p
- Apa komen korang tentang blog aku? Hahahahahahaha (JUJUR TAUUUU)
Okay, nak tag siapa ehhhh? x3


Okay! Dahhhhh siapppp! Siapa yg free tu jawablah ehhh! :) Thank you! Assalamualaikum!

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Assalamualaikum! :)

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015

BLOGLIST Untuk Fadh's Birthday Segment! :)

(Gambar sekadar hiasan)

Assalamualaikum! Hehehehe, lawak je bila sebut pemenang. Tahniah kepada blogger-2 yang terpilih untuk masuk dlm bloglist ku 20 Dec 2015 hingga 20 Jan 2016 ni! :) Heeee, alhamdulillah selesai jugak memilih. Huhuhu. Sbb ramai jgk yg join, jadi aku tambahkan kepada 15 blogger untuk masuk dlm bloglist! (15 pun tarikh birthday aku xp) Yeayyy! Alhamdulillah once again! Mana-2 blogger yg tidak terpilih tu, takpe. Lain kali ada rezeki lagi. InsyaAllah :) Mana tau rezeki masuk dlm bloglist blogger lain pulak ke :D Skrg tgh hangat para blogger cari bloglist baru kan? :D Goodluck!
Siapa yg terpilih? Bolehlah cek di sidebar aku ya! :) Thank youuuu! :* Assalamualaikum!

Segmen Encik Kidal 2.0 !

Assalamualaikum! Sbb tuan segmen dah mengajak, kita pun joinlah kan! Jom meriahkan segmen Encik Kidal ni! :)
(KLIK BANNER YA)

Syarat-2 dia mmg simple! Tp adalah soalan yg perlu dijawab. So, jom jawab! ;)

1- Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?

{Sejak bila jadi blogger adalah ogos 2011 kalau tak silap! Bila diingat-ingat balik, waktu tu mmg tahun hangat jugaklah kemunculan newbie-2 blogger termasuklah aku! Haha. Mcm mana aku boleh terjadi seorang blogger ni sbb ada sekali tu aku ternampak cousin aku update blog dia, so aku pun mcm tertariklah. Sbb aku ni mmg minat sikit jenis-2 yg ada kaitan dgn it ni. Aku suka. Jadi, aku pun tanyalah dia mcm-2 psl blog and end up aku minta dia ajarkan aku buat blog! N then aku pun mula belajar dgn sendiri pulak dari tutorial blogger-2 lain :) Alhamdulillah, blog aku masih lagi hidup sampai sekarang walaupun ada juga saatnya 'dia' pengsan banyak kali (TAK TERUPDATE LAMA) Hahahahahahaha x3}

2- Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?

{Aku takdelah ada byk idea utk update blog pun.. Kebanyakannya, kalau tiba-2 aku terajin update banyak gila entri dalam masa yg dkt-2 tu bermakna sama ada entri GA/SEGMEN atau entri yg jawab soalan-2 tagging tu. (Tgh syok berlangsungkan. Haha) Tapi kadang-2 tu kalau ada masa dan wifi laju, mmg aku akan cuba utk update entri kalau dah lama sgt tak update. Update jelah psl apa-2. Sbb aku punya blog ni personal blog, jadi aku cerita jelah psl apa yg berkaitan dgn hidup aku, atau pun aku buat entri merepek je. Tapi merepek-2 pun, cubalah utk ada jgk pengisiannya x3}

3- Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry?

{Berapa lama? Aku tak pernah pulak usha jam berapa lama aku amek masa utk update satu entri. Tapi maybe kalau entri panjang dlm 15-30 min? N kalau entri pendek dalam 10-15 min kot. Hahahaha.}

Nak tag: Cik Beeha | Sis Opi | Yui
Okay, thank you semua! :D Byeeeee!

THE END OF "Fadh's Birthday Segment!" ^^

Assalamualaikum! Hehehehehheheh. Okay okay! Tau-2! Ni entri last utk mlm ni insyaAllah! Hahahaha, maaflah. Tiba-2 banyak sangattt pulak entri yg aku update dlm satu hari ni T^T Penat gaklah kan tangan menaip. Tapi takpe, kalau dah minat! Semua sanggup! Hahahah xp
Okay! Maka berakhir sudahlah segmen pertama aku! Wuhuuuuu! Alhamdulillah dikira berjaya jgklah bagi blogger mcm aku ni yg first ever buat segmen! Hoho. Terima kasih sgt-sgt kepada semuaaaaaaaaaaaaaaa para blogger yg join secara langsung dan tidak langsung (Ehhhh). Hahahaha.
Minta maaf entri ni terlalu banyak pulak gelaknya. (Org tgh gembira, biasalah tuuu xp)
Jadi, alhamdulillah seramai lebih kurang 26 blogger yg berjaya join! Yeayyyy! Thank you thank you sbb memeriahkan segmenku yg tidak seberapa ni! Hehe.


Sbb ramai jugak yg join, jadi aku akan pilih 10 blog yg akan dimasukkan ke dalam bloglist aku! Yeayyy! :) Pemilihannya aku pilih dgn mata hati aku sendiri tauuu (Haha, overr). Tunggu eh kawan-kawan keputusannya! ;)

Itu sahaja mungkin! Jom sambung siapkan assigment yg tergendala! Hoho ><
Assalamualaikum! :* Goodnighttt!

5 Questions Tag By Cik Beeha! :)

Assalamualaikum! Hahahaha, banyak betulll aku update post hari ni! Alhamdulillah, ramai jugak yg suka tag aku dlm main tanya-2 soalan ni.. Tapi aku je yg tak rajin. Huhuhu, minta maaf blogger-2 sekalian! 

Okay, jom jawab soalan! :)
1. Nama penuh dan nama manja korang?
2. Perkara apakah yang pernah mengecewakan anda?
3. Postkan gambar kawan rapat yang paling anda rindui. If rakan anda mempunyai blog sila tagkan namanya.
4. Berikan lagu favourite anda.
5. Nyatakan berapa bintang yang anda beri untuk blog Beeha.
Jawapannya:

1. Nurul Fadhilah Binti Solah. Nama panggilan ada tapi takdelah manja sgt pun >< *Fadh *Fadhi *Dhila *Nurul :)

2. Perkara yg pernah mengecewakan? Dpt result spm tak berapa nak baik. Huhu. Mmg padan dgn muka akulah. Tak study betul-betul. T^T Takpelah, let bygones be bygones. Keep fighting and looking forward!

3. Aku ada geng tapi dalam geng tu ada sorg bff aku! (Yg dpn) Nama dia Nurul Syaziera Binti Amiruddin. Serious, aku rindu sgt dgn dia. Walaupun kami sama tmpt belajar, tp sygnya nak jumpa tu susah sgt :') Aku rindu nak borak, share stories, gaduh dgn dia!
Blog dia SYAZIERA . Blog dia mmg kemas dan comel je tulisan. (Jealous jgklah kan?) Hahahahha, tapi syg dia mmg jarang dan lamaaaaaaa sangat dah tak update. Nak tau sbb apa, bolehlah usha blog dia ya! xp

4. Lagu fav nak sebut mcm banyak. Hahaha, tp buat masa sekarang ni aku tgh layan lagu Chinese and Thailand. Gara-gara byk layan drama punya psllah ni x3

5. 4 bintang dari 5 ! Yeayyyy! ^^ Sbb kalau dpt centerkan header tu insyaAllah lagi nampak cantik! :)

Heeee, okay tu jelah kot! Harap Beeha puas hatilah! Huhuhu >< Assalamualaikum! :*

KENAPA FOLLOWERS BLOGKU MAKIN MENURUN? T^T

Assalamualaikum! Apakah yg sudah terjadiiii? Dahlah followers widget tgh broken! Dah tu followers pun makin berkurang. Kepelikan apakah yg sedang berlaku iniiiii !
Tolongggggggg! Kalau mmg betul 'blogspot' buang blog-2 yg dah tak digunakan, takpelah. Tp kalau mmg ada yg unfollow secara sengaja T^T Tak taulah nak ckp apa. Huhuhu... nak cek pun tak taukan >< Redha jelahh. Hoho

Aku tgk kebanyakan blogger pun mengalami perkara yg sama mlm ni. Jadi marilah kita bersabar secara berjemaah ya kawan-kawan >< Doa jelah masalah sistem blog ni cpt selesai! Aminnn :)

Cuma terkejut jeeeeee! Huhuhuhuhuhu. Btw, segmen aku beberapa jam je lagi nak berakhir! Cepatt siapa yg tak join lagi tuuuu! ><



Boleh follow dkt follower widget atas post yaaaa! (Dkt navigation bar)
Harap para blogger jujurlah dalam isu follow-memfollow blog dan mengikut syarat segmen yaa! :) Thank you!
 Assalamualaikum! TvT

Tersenarai dalam Batch 2: Senarai Pendek Pencarian Blog Terkemas 2015!

Assalamualaikum! Heee, alhamdulillah masih tersenarai dlm pencarian blog terkemas sis opi ni! >< Hikhik, goodluck semua!

Btw, aku ada buat segmen baru-2 ni.


So, sesiapa yg tak join lagi tu bolehlah join! xp Hari ni tarikh last tauuuuu!

 KLIK GIF BAWAH NI UNTUK JOIN ><

Then yg last sekaliiiii, kenapa widget follower aku problemmmmmmm? Dia tak keluar apa-2! Ada sesiapa yg pernah melalui perkara yg sama dan tau tak jalan penyelesaiannya??? Huarghhhhhhh T^T
SESIAPA YG NAK FOLLOW BLOG AKU BOLEHLAH FOLLOW GUNA WIDGET FOLLOW DKT ATAS POST TU DULU
PLEASE HELP ME BLOGGER-IANS SEKALIAN :'(((( Assalamualaikum!

10 questions from blogger OPI :)

Assalamualaikum kawan-kawan! Okay, terima kasih kpd Sis Opi sbb tag sayaaaaa untuk menjawab soalan-2 nya! Aku mmg suka jawab-2 soalan org ni! Sbb aku suka bercerita. Kiranya, bila org tanya soalan dan tag kita, org tu nak tau psl kitalah kan? Hahahahahahahahaha. Okay, stop it! Jom jawab soalan! ^^

1. If you could go anywhere in the world with someone, where would it be and why?
2. 3 things that make you happy.
3. Maksud tersirat URL blogger anda.
4. Berikan satu nickname untuk Opi dan explain kenapa pilih nama tu.
5. Kalau diberi untuk menjadi Superhero, awak nak jadi siapa and why?
6. 3 things that annoy you easily.
7. Any phobia?
8. What your opinion on long distance relationship?
9. Something you talended it.
10. A scene in any disney movie you wish you could experience. 
Utk segmen tagging-2 ni mmg aku jawab soalan je. Tidak rajin utk perah otak tanya soalan n tag org lain pulak. Minta maaf kawan-kawan. Hukhuk.

1. I want to go to Makkah and Madinah of course. All Muslims' people wishes rite! And I also want to go travel to Korea sbb aku suka layan drama korea, mana tau terserempak dgn mana-2 pelakon korea keeee! xD Also to England ! Bcuz umi pernah pergi situ, and i feel "teringin" nak pergiii!

Getting ready for the weekend!

Follow The Cozy Space on WordPress to see the new blog post first. 

♡

https://thecozyspaceblog.wordpress.com/
2. Apa eh? Herm..... Wifi sbb aku suka sgt melayari internet, update blog, download movie. LOL. Then, waktu bila aku rajin nak study. Study ni best sgt sbnrnya bila kita faham dan ada semangat tu! Lagi-2 bilaa tgk result kau yg gempak gila habisssss! Hahahahaha xp And last one..... bila org di sekeliling aku berada dalam keadaan happy dan tidak senyap. Sbb aku ni seorang yg bising dan tidak berapa minat dgn suasana yg terlalu senyap sbb ada perselisihan faham or even pergaduhan. HOHO

3. Aku sukaaaaaa betul soalan niiii! xD Finally ada jgk blogger yg terfikir nak tanya soalan ni kan? Hahahahahaha. Okay, mcm korang nampak nama url blog aku (koxtau.blogspot.com) Tak ke ada terlintas dlm fikiran korang, asal pelik sgt url blog dia ni? Hahahahaha >< Lek lekk! Pelik-2 pun dia ada maksud dia tersendiri tauuu.
Kisahnya kenapa aku letak url nama tu, sbb start aku buat blog ni adalah masa form 3 tak silap tahun 2011. So, waktu tu x berapa nak matang lglah kan? (Mcm skrg ni matang sgt jeeee xp) Bila dah tak matang, fikiran aku pun merepek main-2 lah sikit kan... So, aku terfikir why not letak url yg boleh kenakan org! xD End up aku terfikir nak letak 'koxtau'. So, bila org tanya: "Weh, apa link/url blog kau?" Aku pun jwblah: "koxtau (cara sebutnya KO TAK TAU)" Then dyorg akan ckp: Mmglah aku tak tauuu, sbb tu aku tanyaaa!" Dan aku pun gelak jelahhhhhh sambil ckp lg: "koxtau" Maka kita pun sama-2 berhuhuhuhu. Hahahahhahaha xD Lolll, lawak pulak rasa fikiran aku tu. Tp mmg pernah terjadi k jalan cerita tu. Ada satu time tu bestfriend aku tanya link blog aku. Aku pun jwblah mcm tu, maka lps tu kami pun gelak jeee. Hahahahhaha xD
4. Nickname? Hermmmmmm, saya tak tau nak bg nickname apa dkt akk. SIYES. Tp dri apa yg saya nampak dkt blog akk, akk ni nampak mcm sgt minat anime? Hihihi, lps tu cara penulisan akk pun sempoi je and mmg buat saya tertarik utk baca! >< Niceee, kipidap sis! Hohoho. (Kira jwb soalan jgklah ni ehhhh x3)

5. Tak pernah terfikir pun nak jadi hero/heroin xD Jadi manusia biasa pun dah okayyy! Huhu

6. Ouhhh, utk soalan ni kena fikir betul-2 ni! Hermmmmmm, I really don't like people yg dahlah ego tinggi, lps tu tak reti nak minta maaf bila dah buat salah. Like, who are you yg perasan bagus sgt mcm semua kau yg betul? Hahahahaha *Maaf, diatas kekasaran bahasa* Kemudian, someone yg suka judge org like semua salah org dia nak carilah. Bila org kutuk dia pulak, tau nak marah. LOL. And then, org yg suka nak terasa sensitif tak bertempat. Kdg bila nak gurau pun susah. Kejap-2 nak terasa. Dah tu nak marah kita pulak. Ehhhh, apa masalah sehhh. HAHAHA. Other than that, bila cpt salah faham. Ya Allahhhhh, tolonglahhhhhhh! Kalau salah faham, then bila sedar cpt-2 minta maaf takpe jugak.. Ni, egonya masyaAllah. -_-

7. HAHAHAHHA, OFCOURSE. AILUROPHOBIA and ACROPHOBIA. Hahahahah, yg first tu fear of cats! Yaaaa, mmg aku takut kucing! Bukan benci tapi tak bolehlah nak dkt T^T Siyesss. Pernah cuba, tp most of the time mmg faillah! Muahahahahha. Boleh baca entri khas aku dkt sini . Yg phobia kedua tu pulakkkk, yes I admit it! Aku mmg takut gila berada di tempat yg tinggi. Even bangunan tiga tingkat dkt KUIS/SEKOLAH pun aku takut nak tgk bawah dri koridornya tu hah! OH MANNN! Gayat kottt! Mcm-2 benda buruk aku boleh fikir kau tauuu. Kalau jatuh mcm mana, kalau besi beranda tu jatuh mcm mana, kalau tetiba ada org terlanggar kita n tertolak jatuh mcm manaaa? Hahahhaha. Moreover, kalau naik flying fox atau buat aktiviti-2 melibatkan kekuatan diri dkt mana-2 kem, mmg aku x join sgtlah. MELAINKAN KALAU DIPAKSA HABIS-HABISAN. Pernah ada sekali tu, aku join satu kem ni. And kitorg disuruh naik flying fox. Dahlah bawah dia tu tasik je wehhhhhhh! Kau faham tak kecuakannya yg masyaAllah waktu tuuuu! Tapi nak taknak terpaksa gakkkk naikkkkk T^T Alhamdulillah aku selamat je turun even seram jugaklah woiiii! ><

8. Opinion aku? Boleh je berlaku asalkan kedua-2 pihak jujur dan setia! Tp kalau aku, tak sangguplah nak berjauhan dgn suami aku lps kahwin nnti. Rindu susah woiiii! HAHAHAHAHA. (Siapalah yg nak jadi zauj aku. Hekhekhek)

9. Aku ni takdelah talented mana. Dlm bab-2 melukis ni lagilahhh! Fail kau tauuuuu T^T Tp aku mungkin dikurniakan oleh Allah kelebihan utk bercakap kot. Aku bukanlah jenis yg nervous sgt-2 sampai takut nak berckp in front of people mcm utk pembentangan group or even secara individu. Dan aku mmg bersyukurlah. Byk lagi kelebihan yg aku rasa ada dkt aku ni. Cuma aku tak treasure habis-2 lagi je. Dan maybe tak gunakan sebaiknya lg jugak kot. Huhu. Fighting! (Tetiba xp)

10. Movie fairytale! Scene prince dtg selamatkan princess! HOHOHO, bilalah bakal prince aku nak dtg selamatkan akuuuuu! LOLLLL xD Btw, aku jgk teringinlah nak ada sifat baik mcm setiap princess tu kan! ;) 

Huishhhhh! Panjangnya cerita akuuuuu ! Heeee, terima kasih sudi baca sampai habis kawan-2!  That's all! Assalamualaikum! ;)

SENARAI PESERTA FADH'S BIRTHDAY SEGMENT :)


Assalamualaikum! Heee, alhamdulillah ramai jugak yg join segmenku yg tak seberapa tu >< Terima kasih kepada yg sudi join! :) Heee, *Happy betul ni* Rancang mmg nak update kalau boleh setiap hari nama peserta yg join. Tp sbb kdg wifi tu ada takde je dkt KUIS ni, so tak taulah. Ada peluang kita update k! 

Hahhhh, btw! Bila di check. Ramai jugak yg lupa satu syarat! Iaitu lupa nak tag kengkawan dia :3 Heeeeee, harap boleh di cek balik ya!

-Senarai peserta-

1) http://najwazahid94.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
2) http://lissa-lissalalissa.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
3) http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
4) http://imashue.blogspot.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
5) http://theonlygirl98.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
6) http://hiphiphorray15.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
7) http://anabiha.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
8) http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
9) http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
10) http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segmen.html
11) http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
12) http://tomodachilavendra.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
13) http://littlesnorlax.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
14) http://ukhti-ninja.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
15) http://blognabihah.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
16) http://masitaeyta.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
17) http://blogfiefi.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
18) http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
19) http://www.syahidahfadilah.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
20) http://meurametsuu.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
21) http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
22) http://beehaazman19.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
23) http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
24) http://meetninaa.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
25) http://greennyworldland.blogspot.com/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
26) http://ohhffly.blogspot.my/2015/12/fadhs-birthday-segment.html
27)
28)
29)
30)


Itu dulu buat masa ni! Thank you semua yg joinnnn! Serious terharu >< Goodluck ya kawan-2! :)

Siapa yg tak join lagi, cepat join jommm! ><

(Klik je banner k!)

Bye, Assalamualaikum!

Fadh's Birthday Segment!

Assalamualaikum! Yeayyy! Happy born day to meeeeee and all people that born on 15th of December! We're December-ians xD The youngest in the worldddd dan paling lambat cukup umur! Hahahahaha. Alhamdulillah whatever it is ><
Hope we all have a blast from Allah for each coming day. Always living your life as happy as you can! :) Don't easily give up and keep fighting! The more the pain, the more you gain! Fi hifzillah and Bittaufiq wannajah in your life, dunia wa akhirah guys! ;) Lots of love and hugs :*
So, memandangkan today is my 19's birthday before mencecah 20 tahun depan TvT. Tiba-tiba terasa nak buat segmen mencari bloglist for this 20 Dec until 20 Jan 2016! Selama sebulan tuuuu :) Heeee, first time ever ni buat segmen! Nak buat giveaway mcm tak mampu lg x3 Takut jugak kalau takde yg join kan, tp takpe! Kita memberanikan diri! Fighting! xp
(Maafkan banner yg tak berapa nak lawa ><'')

Apa syarat-syaratnya? Simple jeeee, tak susah pun (//^_^//)

1. Follow my blog (xoxo) (Of course lah wajibkan!)
2. Buat satu entri bertajuk "Fadh's Birthday Segment"
3. Copy dan backlink kan banner dkt atas tu ke link entri ni.
4. Tag 2 org kawan dan pastikan mereka tahu.
5. Post link entri anda pada komen entri ni. Dkt cbox? No no no. Dkt situ nak tinggalkan jejak takpe >,<

Itu sahajalah. Simpleeeee je kan syarat-syaratnya. Tapi tetap kena tgk betul-betul, jgn salah buat! Hahahahaha. Kita mudahkan org, Allah mudahkan kita balik! ;) Btw, berapa bilangan bloglist yg dicari.... Maybe dlm 5 org? :D Tp kalau ramai yg join mungkin boleh tambah ke 10 org! Huhu. So, tunggu apa lagi! Rebut peluang anda! >< (Hope ramailah yg join!) :) Tq!
Tarikh segmen: 15 Dec 2015- 19 Dec 2015 (20 Dec umum "pemenang") Heeee ;p
Until then, Assalamualaikum! :*

Yeay! Alhamdulillah!

Assalamualaikum semuaaa! Ingat lagi tak yg aku ada join Segmen: Menang Header Daripada Aisyhah Nyais. Huhuhuhu, alhamdulillah rezeki berpihak kepada ku. >< Mmg teringin sgtlah menang headerkan! Dah kita ni bukannya pandai buat header lawa-2 pun. Huhuhuhu. Dah-2 tu pulak, tgk Aisyhah punya header bukan main lawa n kreatif. So, teringinlah nak menang! Dpt pulak! Mana tak happykannnn! Huhuhuhu. 
Hohoho, banyak kali kau tau tak cek nama dkt senarai peserta. Kot-2 bkn nombor aku kan. Tak percaya woiii! Rezekiii, alhamdulillah! >< Tahniah jgk utk pemenang yg lain! ;)

Dan sbnrnya ingat nak buat surpriselah nnti lps habis GA Sis OM, naklah edit blog bg jd rupa baru sikit then tukar kepada header yg Aisyhah dah editkan. Tp sbb Aisyhah dah update entri Portfolio : Hadiah menang header dari Aisyhah Nyais dia dulu n post gmbr-2 header yg dia dah edit utk para pemenang, so x berapa nak surprise sgtlah. Hahahahha. (That's why aku terus update 'appreciation entry' ni. Huhu)

But, its okayyyy! Thank you so much Aisyhah sbb rajin melayan kerenah akk nak header mcm ni mcm tu, dan berjaya buat header yg cantik! ;) Aisyhah pun ada buat tempahan edit blog tauu! So, siapa yg nak tempah edit blog dkt dia bolehlahhh ;) Seronok berurusan dgn dia! ^^
(Segan pulak ada gmbr kita dlm tu. Muahahahahaha xD)

Nantikan kemunculan header tu terang-2 sebesar-besar alam bila korg bukak blog aku nnti! Tapi lps aku edit bloglah okayyyyy! Hahahahahaah! Thank you once again ecah! :*

Bye! Assalamualaikum! xoxo ><

Mini Giveaway by Myra & Ina

Hai assalamualaikum!
(Klik banner)

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 


Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah.

That's all! Thank you! :) Assalamualaikum!