Update dari hostel xp

Assalamualaikum! Haha, tajuk post tak boleh blah je u.u Yelah, bukan senang nak update dkt hostel ni. LINE MACAM HARAMMMM. Okay, nak membebel jap. Skrg dah minggu kedua study. Kuliah dah start sikit-2. Assignment dah dpt T^T Bukan senang punya asg. Boleh tahan susah. Yg paling susah aku rasa bila nak kena pergi mana-2 perbadanan NGO atau jumpa para pekerja NGO mcm cikgu, doktor or anyone utk di-interview. MasyaAllah! Tak boleh blah betul asgnyaaaa! Hukhuk. Baru sem 2 niiiii! Belum sem seterus-seterusnya lagiiiiii x3

Alhamdulillah, dah mula rapatlah dgn rumet-2 baru (adik-2 dip) Slow-2 gitu. Biasalah kalau ada benda yg tak kena dgn diri kita. Takpe, ambil masa then bila tiba masa yg sesuai nnti, kita tegurlah kan ;) Tegur dgn hikmah, tunjuk dgn teladan yg baik! 

Hahhh! Skrg is already bulan 12! :D Yeayyyy! Hahahahahha. Nak habis dah tahun 2015. Sekejapppp je masa berlalu. Aku pun baru nak cukup 19 tahun. HAHAHAHA. 2 dec yg lps birthday my mom! 5 dec ni birthday adik yg kedua. Then birthday aku! 15/12! ;D N then birthday adik yg ke-8 pulak 21/12 u.u 

Btw, nak ceritanya. Minggu ni tak tau asal mood semacam sikit. Ni mesti sbb ada satu perkara ni terjadilah ni. Herm... ujian utk diri. Satu cara utk aku belajar mcm mana nak treat orglah tu. Act, aku sendiri tak tau nak act mcm mana. Rasa kesian, sakit hati, tp fikir kwn, Herm... Ke aku tak sepatutnya kenal dgn dia? Haha. Astaghfirullah... Patutnya ambil pengajaran dan pengalaman dri apa yg terjadi. Lain kali boleh elak atau ikhtiar ikut cara lain. Tapi tulah, kalau dah berkait dgn masalah hati ni. Susah sikitlah kan. Ehh ehhh ehhh, jgn fikir lain. Bukan psl aku tp kwn-kwn aku. Aku ni TERjadi org tengah je :/ Dan selalunya mmg org tghlah yg jadi tmpt salahnya kan? Hahahahhahaha (Tapi aku rasa mmg aku pun ada salahnya jgk dkt sini T_T) Minta maaf.... Really-2 sorry... Tak bermaksud, tp mungkin cara aku salah. Tak cukup matang lagi ke ni... Haishhhh! Tahun depan nak 20 tahun dah kotttt!
Mungkin aku tak cukup matang lagi, ada kurangnya lagi dlm persahabatan, minta maaf atas kekurangan diri ini. Iman mungkin lagi lemah dgn nafsu, hati mudah terkalah dgn hasutan, astaghfirullah. Bantu aku, jgn tinggal aku, jgn terus-terusan menyalahkan aku. Bukan tidak sayang, tapi hati serba-salah, tidak cukup pandai dlm membuat pilihan lagi.... :'/
Semoga semua ni cptlah berakhir dgn betulnya, kembali kepada asalnya dan tak perlu berkait lagi. Semoga ukhuwah fillah, kembali seperti sedia kala. Amin....

Nak nangis boleh tak? :'> Assalamualaikum :)

2 comments:

  1. kitorang tak start apa2 kelas pun minggu ni xD melangok kebosanan hahaha
    jadi orang tengah...? apapun stay strong kak fadhi. semoga okay2 je dgn kawan akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouhh, yeke! Hahahah, tak lama lagi startlah tu ;p Huhu, thanks Mazni! x3

      Delete