10 Questions tag by Maisarah Musa :)

Assalamualaikum! So now, aku di tag oleh Maisarah! :) Dan insyaAllah kali ni aku akan cuba untuk sambung game tagging-2 ni. Huhu x3
  • Sila memperkenal diri anda.
  • Adakah anda berminat untuk mempelajari bahasa asing ? Senaraikan. 
  • Negara manakah yang anda ingin merantau ?
  • Apakah pengalaman yang paling menakutkan dalam hidup anda ?
  • Adakah anda suka membaca novel ?
  • Novel apa yang paling best untuk dibaca?
  • laman web mana yang boleh tengok movie online ? hehe
  • Apakah hobi anda ?
  • Cuba teka lagu "Welcome to duloc such a perfect town, here we have some rules, let us lay them down.." dalam movie apa ? Hahaha
  • Apa makanan kegemaran anda dan kenapa?
~My name is Nurul Fadhilah Binti Solah. 19 years old last 15/12. Study at Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) in Bachelor of Quran Sunnah and Communication. The oldest from 9 siblings. Loves to eat something sweets and spicy (tapi tak tahan pedas xD). Like to watch drama/movies. A talkative and cheerful person. Loves to make people laugh. And of course I love blogging! :)

~Yes of course. First of all arabic. (Nama pun student pengajian Islam ;p) Then English, Korean, Chinese, Turkey and Japan.

~I really want to travel around the world. But my first choice is Makkah and Madinah :)

~Tak lama dulu aku selalu mimpi mak aku meninggal. Dan aku mmg rasa sgt takut sampai aku menangis dlm tidur dan setiap kali bgn tidur, mata aku berair. But the most and always scared moment for me is when there is cat near me. Please, go away from me T^T I'm a AILUROPHOBIC person.

~Yes. I like to read novels. But sometime follows my mood too. Ada mood mmg byk gilalah novel khatam. Tapi kalau takde mood, semua novel nmpk tak best even org dok kata best. Muahahahaha. Either novels or drama n movies ;)

~Hahahaha, dulu selalu layan novel cinta. But now i prefer to read Islamic novels ;) Lots of good advice and menaikkan your fighting spirits! :) Furthermore, its remind you to Allah and be near to him. InsyaAllah. So, i suggest you to read HILAL ASYRAF novels ! MY FAV WRITER EVER! ><

~Haha, what type of movies? Korean? Japan? English? Or Malay? I only know Korean and Japan and Taiwan and Thailand: dramanice.us , Korean only: koreandrama.tv. English: putlocker.is maybe. Malay tak tau sbb tak layan sgt x3

~Haha, my hobbies? Eat, watch drama/movies, blogging, talk x3

~Hehehehe, idk. You tell me lah? x3

~My fav food: CAKES AND CHOCOLATE. I don't even know (Benda yg menggemukkan mmg aku suka kot T^T)

Hahahahahahahaha. Saja try type in english. Kalau banyak kesalahan grammar harap dimaafkan. Dan kalau rajin, tlglah betulkan sekali xp Hehehehe.
Now, 10 questions for blogger lain!
- Haiwan yang ditakuti?
- Kalau korang ada bff (kawan baik), korang sanggup ke buat surprise birthday utk dia? Nak buat mcm mana? Kalau yg pernah buat, sharelah sikit.
- Study dkt mana?
- Suka bergambar tak?
- Describe diri korang.
- Suka blogger yang jenis mcm mana?
- Sejarah wujudnya blog korang?
- Rajin join GA/SEGMEN atau suka share stories/tips je?
- Sihat? ;p
- Apa komen korang tentang blog aku? Hahahahahahaha (JUJUR TAUUUU)
Okay, nak tag siapa ehhhh? x3


Okay! Dahhhhh siapppp! Siapa yg free tu jawablah ehhh! :) Thank you! Assalamualaikum!

24 comments:

  1. kak ima ziarah dulu. t kak ima jawab soalan ye. :)

    ReplyDelete
  2. wuu~ hahah, tq tag saya, tahun ni belum jawab lagi soalan cepu perak daripada sesapa :) kak takut kucing eh? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. No prob! Kalau free jwblah! ;) Btw, ha'ah. Akk takut kucing! ><

      Delete
  3. thanks for the tag! saya dah lama menanti XP

    ReplyDelete
  4. Hahaha. wahh tq sebb jawab :D :'D

    ReplyDelete
  5. btw, tu lagu dalam movie Shrek. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh, yeke! Hahahaha. Minat movie shrek ke? Sampai hafal lagu tu? xp

      Delete
  6. http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/12/ditag-oleh-nurul-fadhilah-fadh.html

    Done >.<

    ReplyDelete
  7. thanks for the tag kak fadh... tgh gigih nak jawab ni

    ReplyDelete
  8. http://anabiha.blogspot.my/2015/12/10-question-dari-kak-fadh.html

    done

    ReplyDelete
  9. thanks tag, fadh. jemput baca

    http://bynina30.blogspot.my/2015/12/questions-by-f-f.html

    ReplyDelete
  10. Salam alaik! Dah jawab dan kena tag semula :D
    http://ukhti-ninja.blogspot.my/2015/12/tag-question-game-10-soalan-daripada.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm! Hahahaha. Thank you jwb! InsyaAllah akan dijawab juga xp

      Delete
  11. Answered :)
    http://theonlygirl98.blogspot.my/2016/01/10-questions-tag-by-nurulfadhilah.html

    ReplyDelete