10 questions from blogger OPI :)

Assalamualaikum kawan-kawan! Okay, terima kasih kpd Sis Opi sbb tag sayaaaaa untuk menjawab soalan-2 nya! Aku mmg suka jawab-2 soalan org ni! Sbb aku suka bercerita. Kiranya, bila org tanya soalan dan tag kita, org tu nak tau psl kitalah kan? Hahahahahahahahaha. Okay, stop it! Jom jawab soalan! ^^

1. If you could go anywhere in the world with someone, where would it be and why?
2. 3 things that make you happy.
3. Maksud tersirat URL blogger anda.
4. Berikan satu nickname untuk Opi dan explain kenapa pilih nama tu.
5. Kalau diberi untuk menjadi Superhero, awak nak jadi siapa and why?
6. 3 things that annoy you easily.
7. Any phobia?
8. What your opinion on long distance relationship?
9. Something you talended it.
10. A scene in any disney movie you wish you could experience. 
Utk segmen tagging-2 ni mmg aku jawab soalan je. Tidak rajin utk perah otak tanya soalan n tag org lain pulak. Minta maaf kawan-kawan. Hukhuk.

1. I want to go to Makkah and Madinah of course. All Muslims' people wishes rite! And I also want to go travel to Korea sbb aku suka layan drama korea, mana tau terserempak dgn mana-2 pelakon korea keeee! xD Also to England ! Bcuz umi pernah pergi situ, and i feel "teringin" nak pergiii!

Getting ready for the weekend!

Follow The Cozy Space on WordPress to see the new blog post first. 

♡

https://thecozyspaceblog.wordpress.com/
2. Apa eh? Herm..... Wifi sbb aku suka sgt melayari internet, update blog, download movie. LOL. Then, waktu bila aku rajin nak study. Study ni best sgt sbnrnya bila kita faham dan ada semangat tu! Lagi-2 bilaa tgk result kau yg gempak gila habisssss! Hahahahaha xp And last one..... bila org di sekeliling aku berada dalam keadaan happy dan tidak senyap. Sbb aku ni seorang yg bising dan tidak berapa minat dgn suasana yg terlalu senyap sbb ada perselisihan faham or even pergaduhan. HOHO

3. Aku sukaaaaaa betul soalan niiii! xD Finally ada jgk blogger yg terfikir nak tanya soalan ni kan? Hahahahahaha. Okay, mcm korang nampak nama url blog aku (koxtau.blogspot.com) Tak ke ada terlintas dlm fikiran korang, asal pelik sgt url blog dia ni? Hahahahaha >< Lek lekk! Pelik-2 pun dia ada maksud dia tersendiri tauuu.
Kisahnya kenapa aku letak url nama tu, sbb start aku buat blog ni adalah masa form 3 tak silap tahun 2011. So, waktu tu x berapa nak matang lglah kan? (Mcm skrg ni matang sgt jeeee xp) Bila dah tak matang, fikiran aku pun merepek main-2 lah sikit kan... So, aku terfikir why not letak url yg boleh kenakan org! xD End up aku terfikir nak letak 'koxtau'. So, bila org tanya: "Weh, apa link/url blog kau?" Aku pun jwblah: "koxtau (cara sebutnya KO TAK TAU)" Then dyorg akan ckp: Mmglah aku tak tauuu, sbb tu aku tanyaaa!" Dan aku pun gelak jelahhhhhh sambil ckp lg: "koxtau" Maka kita pun sama-2 berhuhuhuhu. Hahahahhahaha xD Lolll, lawak pulak rasa fikiran aku tu. Tp mmg pernah terjadi k jalan cerita tu. Ada satu time tu bestfriend aku tanya link blog aku. Aku pun jwblah mcm tu, maka lps tu kami pun gelak jeee. Hahahahhaha xD
4. Nickname? Hermmmmmm, saya tak tau nak bg nickname apa dkt akk. SIYES. Tp dri apa yg saya nampak dkt blog akk, akk ni nampak mcm sgt minat anime? Hihihi, lps tu cara penulisan akk pun sempoi je and mmg buat saya tertarik utk baca! >< Niceee, kipidap sis! Hohoho. (Kira jwb soalan jgklah ni ehhhh x3)

5. Tak pernah terfikir pun nak jadi hero/heroin xD Jadi manusia biasa pun dah okayyy! Huhu

6. Ouhhh, utk soalan ni kena fikir betul-2 ni! Hermmmmmm, I really don't like people yg dahlah ego tinggi, lps tu tak reti nak minta maaf bila dah buat salah. Like, who are you yg perasan bagus sgt mcm semua kau yg betul? Hahahahaha *Maaf, diatas kekasaran bahasa* Kemudian, someone yg suka judge org like semua salah org dia nak carilah. Bila org kutuk dia pulak, tau nak marah. LOL. And then, org yg suka nak terasa sensitif tak bertempat. Kdg bila nak gurau pun susah. Kejap-2 nak terasa. Dah tu nak marah kita pulak. Ehhhh, apa masalah sehhh. HAHAHA. Other than that, bila cpt salah faham. Ya Allahhhhh, tolonglahhhhhhh! Kalau salah faham, then bila sedar cpt-2 minta maaf takpe jugak.. Ni, egonya masyaAllah. -_-

7. HAHAHAHHA, OFCOURSE. AILUROPHOBIA and ACROPHOBIA. Hahahahah, yg first tu fear of cats! Yaaaa, mmg aku takut kucing! Bukan benci tapi tak bolehlah nak dkt T^T Siyesss. Pernah cuba, tp most of the time mmg faillah! Muahahahahha. Boleh baca entri khas aku dkt sini . Yg phobia kedua tu pulakkkk, yes I admit it! Aku mmg takut gila berada di tempat yg tinggi. Even bangunan tiga tingkat dkt KUIS/SEKOLAH pun aku takut nak tgk bawah dri koridornya tu hah! OH MANNN! Gayat kottt! Mcm-2 benda buruk aku boleh fikir kau tauuu. Kalau jatuh mcm mana, kalau besi beranda tu jatuh mcm mana, kalau tetiba ada org terlanggar kita n tertolak jatuh mcm manaaa? Hahahhaha. Moreover, kalau naik flying fox atau buat aktiviti-2 melibatkan kekuatan diri dkt mana-2 kem, mmg aku x join sgtlah. MELAINKAN KALAU DIPAKSA HABIS-HABISAN. Pernah ada sekali tu, aku join satu kem ni. And kitorg disuruh naik flying fox. Dahlah bawah dia tu tasik je wehhhhhhh! Kau faham tak kecuakannya yg masyaAllah waktu tuuuu! Tapi nak taknak terpaksa gakkkk naikkkkk T^T Alhamdulillah aku selamat je turun even seram jugaklah woiiii! ><

8. Opinion aku? Boleh je berlaku asalkan kedua-2 pihak jujur dan setia! Tp kalau aku, tak sangguplah nak berjauhan dgn suami aku lps kahwin nnti. Rindu susah woiiii! HAHAHAHAHA. (Siapalah yg nak jadi zauj aku. Hekhekhek)

9. Aku ni takdelah talented mana. Dlm bab-2 melukis ni lagilahhh! Fail kau tauuuuu T^T Tp aku mungkin dikurniakan oleh Allah kelebihan utk bercakap kot. Aku bukanlah jenis yg nervous sgt-2 sampai takut nak berckp in front of people mcm utk pembentangan group or even secara individu. Dan aku mmg bersyukurlah. Byk lagi kelebihan yg aku rasa ada dkt aku ni. Cuma aku tak treasure habis-2 lagi je. Dan maybe tak gunakan sebaiknya lg jugak kot. Huhu. Fighting! (Tetiba xp)

10. Movie fairytale! Scene prince dtg selamatkan princess! HOHOHO, bilalah bakal prince aku nak dtg selamatkan akuuuuu! LOLLLL xD Btw, aku jgk teringinlah nak ada sifat baik mcm setiap princess tu kan! ;) 

Huishhhhh! Panjangnya cerita akuuuuu ! Heeee, terima kasih sudi baca sampai habis kawan-2!  That's all! Assalamualaikum! ;)

6 comments:

  1. oshh..igtkan link url tu sebut kox tau..rupanya ko tak tau..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha, tak sampai jgklah niat nak kenakan org tu, sbb masing-2 sebutnya lain xD

      Delete
  2. terima kasih fadhilah sbb sudi jawab soalan opi :) opi hargainya sangat sangat T___T

    kelakar la part URL blog ni , mula2 opi tak tahu macam mana nak sebut, la ni opi dah tahu nak sebut macam mana :D thanks sbb betulkan lidah opi balik :D terbelit belit nak sebut :P

    yeyyy , akak minat anime sbb adik2 akak minat anime :D
    thanks adik for that pujian. ni yg semangat nak post blog dgn lebih kerap :) hohoho. adik pon, keep it up . i love you blog n you >.<

    oh, takut kucing, rumah akak byk kucing -.- tapi akak pun tak boleh ngan kucing sbb ada alahan. and opi suka tingggiiii, besst :) naik tingkat 40 pon tak rasa apa, kalau ada rasa gayat punn, ketepikan, sbb entah kenapa -.- kita berlainan teruk part ni ;D

    hope ada prince yg tolong naikkan follower adik balik ek :) akak punya bahagian follower pun problem. kakakaa, geng

    ReplyDelete
  3. Hahahahaha, sama-2lah kak opiii! >< Hikhikhik, kelakar yaaa! Mmg ramai rupanya yg salah cara sebut url tu xD (Takpe, harap skrg ramai yg dah taulah! Huhu)

    Hihi, teruskan post entri akak! Keep it up! :D

    Hehehehehheheh, mmg jauh bezalah kita part phobia niiiii! T^T

    Hikhik, aminnnnn! Samalah akk! Hahahhaha xp

    ReplyDelete