Segmen Encik Kidal 2.0 !

Assalamualaikum! Sbb tuan segmen dah mengajak, kita pun joinlah kan! Jom meriahkan segmen Encik Kidal ni! :)
(KLIK BANNER YA)

Syarat-2 dia mmg simple! Tp adalah soalan yg perlu dijawab. So, jom jawab! ;)

1- Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?

{Sejak bila jadi blogger adalah ogos 2011 kalau tak silap! Bila diingat-ingat balik, waktu tu mmg tahun hangat jugaklah kemunculan newbie-2 blogger termasuklah aku! Haha. Mcm mana aku boleh terjadi seorang blogger ni sbb ada sekali tu aku ternampak cousin aku update blog dia, so aku pun mcm tertariklah. Sbb aku ni mmg minat sikit jenis-2 yg ada kaitan dgn it ni. Aku suka. Jadi, aku pun tanyalah dia mcm-2 psl blog and end up aku minta dia ajarkan aku buat blog! N then aku pun mula belajar dgn sendiri pulak dari tutorial blogger-2 lain :) Alhamdulillah, blog aku masih lagi hidup sampai sekarang walaupun ada juga saatnya 'dia' pengsan banyak kali (TAK TERUPDATE LAMA) Hahahahahahaha x3}

2- Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?

{Aku takdelah ada byk idea utk update blog pun.. Kebanyakannya, kalau tiba-2 aku terajin update banyak gila entri dalam masa yg dkt-2 tu bermakna sama ada entri GA/SEGMEN atau entri yg jawab soalan-2 tagging tu. (Tgh syok berlangsungkan. Haha) Tapi kadang-2 tu kalau ada masa dan wifi laju, mmg aku akan cuba utk update entri kalau dah lama sgt tak update. Update jelah psl apa-2. Sbb aku punya blog ni personal blog, jadi aku cerita jelah psl apa yg berkaitan dgn hidup aku, atau pun aku buat entri merepek je. Tapi merepek-2 pun, cubalah utk ada jgk pengisiannya x3}

3- Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry?

{Berapa lama? Aku tak pernah pulak usha jam berapa lama aku amek masa utk update satu entri. Tapi maybe kalau entri panjang dlm 15-30 min? N kalau entri pendek dalam 10-15 min kot. Hahahaha.}

Nak tag: Cik Beeha | Sis Opi | Yui
Okay, thank you semua! :D Byeeeee!

12 comments:

  1. jln2 sini, jom join my segmen --> http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwalking-tambah-follower_16.html

    ReplyDelete
  2. Terima kasih tag sy, akak. and terima kasih jgk plih sy masuk bloglist hehe ^_^

    ReplyDelete
  3. singgah dari http://jmbelog.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    ReplyDelete
  4. Hai...saya join juga...slmt bersegmen ya...

    ReplyDelete
  5. Hai Wardah join juga dan jom bw. ^_^

    ReplyDelete