Another ? :'D

Assalamualaikum! Hihi, ada greeting text dah kan? Hehe, baru guna xp But, entri sblm2 niyh xdelah bnda alah tuh :3 Takpelah! Anyway, credit to Sis! Heee, Herm! Happy birthday to Atun! Happy birthday to Atun! Happy birthday to herrrrrrrrr! Happy birthday to my lovely Atunnnnnnnnnnnnn! :')
 
P/s: Lebih kurang tak muka dye ngan aku? Hehe

Huhuhu, Yes! Like I've said 25/02 is Atun's befday! Butttttttttttttttt, aku x dpt nak smbut dgn dye :( Yelah, Chicken pox aku niyh x baik2 lagiiiii. Herrmmmm, sedih jeeeeeeeeeeee. But, aku still rasa happy sbb dpt wish befday dye awal >< Tgk niyh! ↓


Bukti2! ;p *Klik utk tumbesaran xD
Herm, hadiah dye aku dah beli, but tak sempatlah nak tayang kat blog. Hekhekhek! *Act, malas nak tangkap gmbr. Takpelah, biarlah rahsiaaaaa >< Herm!
Atun, once again aku minx maaf sbb tak dpt celebrate befday kau :( Ape2 pun, tunggu hadiah dri aku nnti eyh? :') Uswatun Hasanah! I  You *Tutup Muka*
Okeylah! Assalamualaikum :) *Entry pendek je niyh*

Ajal Maut Itu Rahsia Allah.

Assalamualaikum. Ajal maut ditangan tuhan. Kita tak tahu bila kita akan pergi meninggalkan dunia niyh. Mungkin lps niyh ke? Malam niyh ke semasa tidur, ataupun esok? Kita tak tau. Sbb itu ibadah bukan hanya dilakukan pada masa2 tertentu sahaja, tpi diadakan pada setiap masa :') Itulah kunci kita utk masuk ke Syurga nnti. Herm, knpa aku cerita pasal mati niyh? Sbnrnya tdi kat rumah aku niyh ada berlaku kematian. Jiran aku merangkap sahabat seperjuangan ayah aku dan keluarganya mmg rapatlah dgn keluarga aku dan keluarga jiran2 kat sini. Sbb kami kat sini mmg dah mcm satu keluarga, sbb apa? Sbb kami mengikut syariat Islam dan mempraktikkannya maka rapatlah keluarga2 kat kawasan tmpt tinggal aku niyh :') *Bukan aku nak puji lebih2, tpi sbb mmg aku nmpk dan aku tabik dgn sikap mak ayah family2 kat sini*  Herm, dye meninggal lebih kurang pagi tadi. Mula tuh aku x tau, then tetiba mak aku call rumah n adik aku yg kedua yg jwb. Aku terdengar mak aku ckp yg "Angah, Ust. Basir dah meninggal" Aku mmg terkejut sgt2lahhhhh, sbb serious tak sangka, takde apa2 berita pun yg kata dye sakit ke, masuk hospital ke ape ke, takde! Tiba2 tau2 dye dah kembali ke rahmatullah. Mmg aku x menangis, tpi aku rasa kesedihannya. Alhamdulillah, pengebumian arwah berjalan lancar walaupun hujan :') Rahmat Allah.
Ya Allah, kau tempatkanlah arwah di dalam kalangan org2 yg beriman dan soleh. Amin ya rabbalalamin. Mari sama2 kita sedekahkan Al-fatihah untuk arwah. Al-fatihah. :')
Herm, bila aku dgr ttg kematian tu, aku terfikir... Mcm manalah kalau aku yg duduk ditempat anak2 arwah Ust. Basir tuh... Entahlah, aku pun takut utk memikirkannya. Herm, semua tu berlaku atas izin Allah, kita nak ke x nak , terima ke tak, ia ttp akan berlaku mengikut apa yg telah ditetapkan :') Dan waktu tulah kita belajar utk redha dgn setiap qada' dan qadarnya. Allahhuakbar! Aku tak sempat tgk arwah Ust. Basir buat kali terakhir tdi, sbb keadaan aku x mengizinkan. Aku tgh dlm kurantin, sbb Chicken Pox. Dah dekat seminggu dah, jgnlah smpai dua minggu aku cutiiiii, aku taknak. Nnti bukak2 skolah, dah terus exam bulan March :'/ Ya Allah, dahlah byk gila yg aku tinggal! Tahun niyh dahlah SPM pulak tuhhhh T.T Tak boleh aku bayangkannnnn. Huhuhuhuhu.... Herm, okeylah. Stop sini dulu :') Assalamualaikum.

Happy Happy Happy Birthday! ;p

Assalamualaikum :) Kenyangnyeeeeeeeeeeeeeeeeee >< Byk gilerrr makan tdi! Knpe? Sambut befday FARHANAH lahhhh :p Siapa dye? Entah! Aku pun tak kenall >,< Hehe, lek Fana, jgn marah2. Berkedut muka nnti xde sapa nak dah xp Gurau2. Herm, niyhlah Farhanah ↓ *Yg tengah tuh*


Herm, dah besar dah dyeeee. 17 Tahunnnnnn! Huhu, tak percaya tak percaya >< Lps niyh bolehlah kau kawennnnnnkannnnnn? ♥ Haha, takdelahhhh! Masuk universitilah dulukan?? Carik duit byk2, then hantar mak ayah kau gi haji! ;D InsyaAllah. Herm, ape lagi eyh? Haaaaa, kitorang sambut befday budak niyh, kongsi2 bajetlahhh, mintak fuza buatkan kek :) Boleh tahanlah kek dye ;D Sape nak, boleh tempah kat dye! xp Nah! Twitter dye → BudakCun Muehehehe :p Herm, sukalah Farhanah ade org sambut befday dye xp Takpelah, selama dekat lima tahun kwn, baru last year niyhlah nak sambut befday dye. Baikkan kitorang? Hekhekhek! Tapi SYAZIERA takdeeeee -,- Ade patut dye sambung cuti smpai ahad niyhhh! Mana aciiii! Nvermindlahhh :p Herm, nak masukkan gambarrrr! But BudakCun kata ade problem dgn gmbar tuh! Takleh masuk hari niyhhh. Takpelahh! Len kali dah okey, aku masukkan! ;D Apa-apa pun, Semoga kau sentiasa gembira dan beroleh kejayaan dlm hidup eyh Farhanah? :') Aku sayanggggg kauuuuu! Harap2, lps kita dah berpisah nnti, JANGANLAH sesekali kau lupakan aku eyh? Budak yg selalu menjerit niyh.
Cursor baru ^^ Credit to Aina ! Hihi ><
P/s: Waiting for Atun punya pulak, 25/2/2013 nntiiiii ♥
K,lah! Bye2! Assalamualaikum ;)

Makin Besar, Makin.... ?

Assalamualaikum! Herm! ;) Makin besar, makin ape?? Makin besar makin malu? Makin kuat touching? Makin cepat terasa? Makin .... Makin ape lagi hah? Entahlah! Knpe aku kate makin besar makin semua bnda2 tuh? Sbb aku nmpk sendiri dgn mata kepala aku sendiri *Mcm Gempak Sgt Je* Huhu, tak percaya? Meh aku nak citerrrrrr! Pasang telinga cepat! Okeyh, firstly, buktinya BFF aku sendiri. Iaitu NURUL SYAZIERA BT AMIRRUDDIN >< Knpe dgn dye? Dye niyh, duluuuuuuuu mana ade nak malu2 niyh. Pakai redah je, n automatiklah dye niyh dikira beranikan? Sbb tu kalau ape2, aku byk suh dye.. Yelah, aku niyh penakut sikit. Muehehehe xp Tpi yg peliknya, dye sekarang mcm dah bertukar watak dgn aku :3 Sekarang niyh dye jadik PEMALUUUUU giler2 x3 Aku pulak yg jadi terlebih berani sikit. Bila ajak pergi kantin skarang niyh, mesti dye tgk dulu ramai ke x budak. Kalau x takdenye dye nak pergi. Dah tu sblm niyh kalau aku suh dye masuk kelas ke kelas utk bgi pengumuman or tanya ape2 yg cikgu suruh, dye okey je. But skarang niyh, langsung tak berani hah! Malu kemain lagiii x3 Aku pun tak taulah ape sbbnya.... Tpi kira baguslah tuhhh, hormon malu dye dah keluar jgk akhirnyaaaa, hehe ;p

Second story pulaknyaaaa, psl aku pulak! :p Knpe dgn aku? Huhu, aku pun tak taulahhh. Tpi yg pasti skarang niyh aku jadi kuat touching gilerrr. Sikit2 tacing, sikit2 tacing -,- Haih -_- Ape sbblahhh? Dah tuh, adik aku pulak, dye pun sameeee. Makin kuat merajuk x/ Kwn2 aku yg laen pun adelah jgk kebanyakannya yg dah hampir2 ke simpton2 mcm2 hormon nak keluarrr. Muehehehehe xp
Nah! Hadiah ><
Jgn lupa tekan button linkies kat atas tuh! Isilahh link korang dlm tuh eyhhh? :3
 Okey. Bye! Assalamualaikum! ;D

Dah Berubahkan?

Assalamualaikum! :D Hihi! Nmpk tak? Nmpk tak? Dah berubahhhhhhkannnnn? Apa yg berubahhh? Alaaaa,  baju blog nilahhhh xp Hehe, semua niyh pun hasil pertolongan adik sorg niyhh! Huhu, dye yg volunteer nak editkan blog aku :D She is sape lagi kalau bukan MAZNI. Byk2 berterima kasihlahh kat dyeee! Huhu ♥ Herm, byk jugaklah rintangannya nak mencantikkan blog niyh :') Serious, aku tak tipuuuuuu :'p Tak nak caye sudah! Hehe, lek2... K lah! Chow duluuu! Nak blik kampung! Tak onlah aku beberapa hari niyhh. Huhu, takpe2! Siapkan HOMEWORK yg berlambak tuh! Herh! Caiyok2! x3 Herm, act, aku xde mood skarang niyh :'/
I Feel Like ↓

The End n Assalamualaikum.

Hijabster Giveaway By Shidaizy Boutique

Assalamualaikum! :) Aku join GA lagi niyh. Hehe, tau niyh pun sbb ditag oleh Mazni ;) Thankslah bdk! Herm, so this is the banner!


Jom joinnnnnnn ;D Sng je syarat2nyaaa! Nak join, klik banner tu je eyhh? Terima kasih! 
Tagging-II : ♥ Puteri Afiqah n Sis Syiera ♥
Okeylah! Bye2! Assalamualaikum! :*

Allahlah Segala-Galanya :')

Assalamualaikum :'] Dlm kehidupan niyh, mcm2 yg kita alami, sedih ke, gembira ke, suka ke, benci ke... Semua tu jgk mengajar kita erti hidup. Tapi, apa-apa pun, mmg hanya kepadaNYA sahajalah kita beriman, kita memohon, kita meluahkan. Cuba fikir, takde manusia atau bnda lain yg boleh buat kita berkongsi sesuatu tanpa ada kesan-kesannya yg tak berapa nak baik! Dan semua itu hanyalah sesuai diluahkan dan diceritakan kepadaNYA yg Maha Mendengar, dan Maha Melihat :') Subhanallah.
Setiap manusia, tak pernah lari dri melakukan kesilapan dan kesalahan, iman manusia ni bukannya tetap, skjp naik, skjp turun. Hati manusia niyh jgk sentiasa dibolak-balikkan olehNYA. 
Aku jgk tidak terkecuali dlm semua niyh. Jadi, kita sebagai SAHABAT, sbgai MUSLIM, sbgai KHALIFAH dimuka bumi Allah ini, bimbinglah mereka2 ini kearah yg betul dan baik :') InsyaAllah. Allah takkan menghadirkan sesuatu kesusahan, kepayahan, dan ujian dlm hidup kita yg berada diluar kemampuan kita. Percayalah, Allah itu tak kejam, malah sayang kepada hamba-hambaNYA :')
Ampunilah hambaMU ini Ya Allah :'(
One more thing, jgn pernah kita tinggalkan Allah, jauh dripadaNYA. Sbb nnti kita jgk yg akan memerlukan DIA, mencari DIA. THEN MCM MANA KALAU DIA DAH TAK HIRAUKAN KITA? FIKIRKAN :')
Aku minta maaf wahai sahabat.
Assalamualaikum.

Aku Minta Maaf ? :'(

Assalamualaikum! Susahkan nak jadi someone yg disukai ramai? Kalau nak jadi yg tak disukai, tak minx pun dah jadi :'3 Herm, aku rase aku dah try byk bnda dah utk masuk ke dlm kehidupan 'mereka'. Bila mereka marah ke, x suka ke, buat muka ke, aku terima je :') Aku diamkan je apa yg aku rase, mmg kdg2 aku rasa bengang, nak nangis? *sentiasa* tpi aku simpan. Sbb aku taknak kehilangan kwn. Ya Allah, entahlah, aku pun tak tau aku sbnrnya GEMBIRA tak dgn life aku sekarang niyh, aku asyik rasa mcm x pernah nak dihargai, aku BENCI sgt perasaan tuh! Aku cuba tepis, but perasaan tuh x hilang2 jgk :'( Aku sedih sbnrnya, sbb rasa mcm 'tunggul kayu' je bila ada dgn 'mereka'. Knpa 'tunggul kayu' ? Sbb aku rasa mcm takde sape pun yg kesah psl perasaan aku, hati aku :'/ Aku rasa mcm aku x jumpa kebahagiaan aku yg sebenar-benarnya je lagi :'( Herm, mungkin semua niyh jgk sbb aku pernah buat mcm tuh kat org kot, LIFE IS JUST LIKE A RODA , SOMETIMES KITA KAT ATAS, SOMETIMES JGK KITA KAT BAWAH :') Buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahatlahkan!
Ya Allah, ampunkanlah hamba-MU ini :'(
Aku tak taulah kalau itu mungkin perasaan aku je, but seriously, aku rasa mcm x pernah nak betul2 GEMBIRA pun, gelak2, ketawa2, suka2, rasa mcm x real je. Sbb ape? Takde guna pun kalau hati tetap sedih, menangis, kan? :') Entahlahhh :'( *Speechless Now* Herm, aku taklah sebijak 'mereka' secantik 'mereka', sefriendly 'mereka', sebagus 'mereka'. Tapi still aku cuba utk jadi SAHABAT mereka yg terbaik :']
Mmg susah, main pendam2 niyh kan? :') Sakit sgt tau tak? *Act, aku mmg taknak, tak reti, dan takkan luahkan yg sbnrnya kat 'mereka'.
Maaf kalau aku ada tersalah, terkasar, tersinggung, terluka, dan segala mcm 'ter' yg tak elok lagilah dgn 'korang'. Aku adalah aku, yg mencari kebahagiaan utk diri sendiri, dan semestinya nak menghadiahkan kebahagiaan kpd org lain jgk :') Kalau aku salah, betulkan aku, sedarkan aku, aku mohon. Kalau aku betul, sama2lah kita berubah :') Aku minta maaf sgt2 :'/


 Assalamualaikum.

Haih!

Assalamualaikum! :( Hilang mood betullah dua tiga hari niyh. Mana taknya! Blog aku rosak habis, gara2 nak edit2 bagai! Dah mcm2 bnda hilang :'( Tu hah! Kotak link kat atas tuh! Mne ade dah yg byk2 link dulu tuh :( Suma da rosak! Bencinyaaaaa! *Tpi salah aku jgk* Herm, rasa nak menangis je bila tgk widgets yg rosak2 tuh :'( Herm, korang rajin2kanlah isi link korang kat atas tuh eyh? :( Niyh pun da okey sikit, sbb tgk tutorial2 kat blogger2 lain n dripada usaha adik niyh jgk ►Mazni◄ Thanks A Lot lahhh bdk! :') Herm, but still ada certain2 things yg mcm x brape nak okey :/ Ape-ape pun, Alhamdulillah :'3
Kalau ada yg baik2 tuh, tolonglah manusia yg sedang memerlukan pertolongan ini eyh? :'D
Assalamualaikum. Bye :'p

Stress Sbb Penat? :/

Assalamualaikum :3 Hyeeeeeeeeeeeeee, hah! Sejak masuk TINGKATAN 5 niyh, series penat gila2! Dgn TUSIYENNYAAAAAAAAAAAAA dgn HOMEWORKNYAAAAAAAA dgn KELAS LEWATNYAAAAAAAA dgn KELAS TAMBAHANNYAAAAAAAA! Ya Allah, penatnyaaaaaaaaa :( Bila pikir je semua tuh, series rasa nak nangis *dah nangis dah pun* :3 Mane taknyaaaa? Rasa mcm tak sempat pun nak rehat, asyik sibuk jeeeeee, otak niyh stress dgn bnda2 tuh sumaaaa :( Herm, plus lagi dgn risau tak tahu dpt ke x aku skor dlm exam nntiiiiiiiiiiiii :( Herrrmmm, takot weyhhhhh! Dahlah sikap aku mcm still x berubah2 lagiii. Asal dlm kelas je, bila cikgu ajar, tak sah kalau tak rase mengantuk, dah tuh, hw kadang2 pulak tak siap awal2, sampai tiru2 :( Ya Allah, mcm mne niyhhhhh! Risaulahhhhhh :( Herm... Smpai sini jelah aku tulis x'p Entry pendek je, sbb takde ayat dahhh :p Huhuuuuuu....

Eyh2! Perasan tak? Perasan tak? Hehe, Blogku sudah bertukar wajahkannnnn? >< Mcm2 warna ade! Okey tak? Komen sikitttt? ;D Terima kasihlah ye kpd yg komen tuh :p

Blog dah ubah wajah. Aku? Bila lagi :( Haish!
Assalamualaikum!