Allahlah Segala-Galanya :')

Assalamualaikum :'] Dlm kehidupan niyh, mcm2 yg kita alami, sedih ke, gembira ke, suka ke, benci ke... Semua tu jgk mengajar kita erti hidup. Tapi, apa-apa pun, mmg hanya kepadaNYA sahajalah kita beriman, kita memohon, kita meluahkan. Cuba fikir, takde manusia atau bnda lain yg boleh buat kita berkongsi sesuatu tanpa ada kesan-kesannya yg tak berapa nak baik! Dan semua itu hanyalah sesuai diluahkan dan diceritakan kepadaNYA yg Maha Mendengar, dan Maha Melihat :') Subhanallah.
Setiap manusia, tak pernah lari dri melakukan kesilapan dan kesalahan, iman manusia ni bukannya tetap, skjp naik, skjp turun. Hati manusia niyh jgk sentiasa dibolak-balikkan olehNYA. 
Aku jgk tidak terkecuali dlm semua niyh. Jadi, kita sebagai SAHABAT, sbgai MUSLIM, sbgai KHALIFAH dimuka bumi Allah ini, bimbinglah mereka2 ini kearah yg betul dan baik :') InsyaAllah. Allah takkan menghadirkan sesuatu kesusahan, kepayahan, dan ujian dlm hidup kita yg berada diluar kemampuan kita. Percayalah, Allah itu tak kejam, malah sayang kepada hamba-hambaNYA :')
Ampunilah hambaMU ini Ya Allah :'(
One more thing, jgn pernah kita tinggalkan Allah, jauh dripadaNYA. Sbb nnti kita jgk yg akan memerlukan DIA, mencari DIA. THEN MCM MANA KALAU DIA DAH TAK HIRAUKAN KITA? FIKIRKAN :')
Aku minta maaf wahai sahabat.
Assalamualaikum.

4 comments:

  1. kita manusia biasa, tak terlepas dari buat kesilapan , btw nice entry :)

    ReplyDelete
  2. Yup, Betul! Sbb tu kita sentiasa memerlukan Allah dan someone yg boleh membimbing kita kearah kebaikan :')

    ReplyDelete