MIMPI?

Assalamualaikum :) Hihi. Kita update lagi! Haha. Herm... Lately ni, sejak masuk sem 2 ni aku asyik bermimpi je. Mimpinya pulak mcm pelik pun ada. Mimpi sedihlah, happylah, takutlah... Kiranya almost everyday aku mimpi. Ada mimpi yg buat aku rasa sedih gilaaaaa. Ada mimpi yg buat aku rasa happylah jgk. N ada mimpi yg buat aku rasa takut sangatttt. Jenis mimpi yg tak biasa aku mimpi. Kdg-2 tu aku rasa pelik gaklah. Tapi kdg-2 tu "alaa... Mainan tidur je" 

Ada mimpi yang aku ingat. N ada jgk yg aku tak ingat. Kalau mimpi-2 happy aku tak ingat sangat. Tapi mimpi-2 sedih aku ingatlah. Tapi seingat akulah kan... Rasanya aku byk sgt mimpi something yg sedih... Selalunya mimpi tu psl diri aku n keadaan sekeliling. But kdg-2 psl org lain. 

N yg terbaru mimpi aku siang tadi. Series aku rasa pelik tapi sedih tu lebih. Mimpi tu series buat aku terfikir balik psl org sekeliling aku. Dan aku tak taulah betul ke salah. Tapi yg aku pasti, 
Tak semua orang suka kita dan tak semua orang baik depan belakang. Kita kena kenal dan berhati-hati dalam percayakan orang. Dan jgn senang-2 percaya orang 100% atau sentiasa bergantung dgn org lain. Sebab bila kita salah pilih, kita juga yg kecewa nanti. 
Tapi bukanlah bermaksud kita kena menyendiri. Hidup ini berukhuwah. Islam itu bersaudara. Saling melengkapi. Yang penting sentiasa memohon pertolongan Allah :) 
 Act, aku mmg pelik knp aku asyik mimpi-2 mcm tu almost everyday. Tapi just bersangka baik n tak fikir sgt :3 Harapnya takde apa-apalah ^^ InsyaAllah, Allah ada... 

Okaylah. Assalamualaikum! 

SEM 1 ~ SEM 2.

Assalamualaikum! Rindunyaaaaaaa dengan blog niiii! Haha. Jarang sgt dah update T.T Okay... Takpe-2. Sekarang kita update eh! Hehe. Herm... nak tau satu benda tak? Haha. I'm now in 2nd semester of foundation in islamic studies at kuis! Huhu. Dah masuk semester kedua baru nak update blog! Huarggghhhh.

Classmates aku last semester :* 



Banyak dugaan yang aku lalui waktu semester satu dulu. Result aku walaupun tidak memuaskan sangat tapi tetap alhamdulillah. Jgn berhenti bersyukur. Apa yang kita dapat setimpal dengan apa yg kita usahakan. Kita sendiri tau. Aku sayang dan rindu mereka! HAHA v.v

Semester dua kali ni pula ingatkan dapat kelas yg sama juga. Rupanya dirombak dan kami semua memang berpecah habislah! Sebab dirombak ikut tarikh lahir/ic. Tak ke mcm apa je namanya tu? Yang aku ni sebab lahir bulan 12 memang tercampak jauhhhhhlah kan... Haha. Dapatlah kelas last sekali. Bukan kelas tak pandai tapi kelas paling muda. Haha. *Bangga sekejap* 

Budak kelas aku ada 20 orang, Sepatutnya satu kelas 18 orang je. Tapi sbb ada makhluk-makhluk Allah yang lambat sgt register course, dyorg pun tercampaklah ke dlm kelas aku. Even dyorg lebih tua dari kami yg lain. Yang paling sedihnya... 
Kelas aku: AI/H. 
Pelajar: 20 Orang. 
14 lelaki. 6 perempuan. 
Redha...
Semester dua insyaAllah memang lebih banyak cabarannya. Herm.. Semoga aku kuat untuk menghadapinya dan bijak dalam mengendalikannya. Doakan aku. Aku perlukan keyakinan! Yakinlah wahai diri! Semangat! Haha. 

Kami yang perempuan. Kami sikit dan jadi lebih rapat, Ada hikmahnya. Alhamdulillah... 


*AKU, SYAFIQAH, HUSNA, SYIKIN, AMIRA, ADILAH* 

Okay. Tu je kot. Tak tau nak bebel apa lagi. Haha. *Btw, my birthday is coming soon! 15/12! Hehehehehehe* Assalamualaikum! :)

Jatuh

Assalamualaikum. Aku sedih. Aku takut. Aku rasa down. Rasa nak give up. Rasa sakit. Bersalah. Tapi apa aku boleh buat? Semuanya rasa macam dah terlambat. I've nothing to do anymore. Apa patut aku buat? Aku rasa lemah.  Aku mula rasa semakin benci dgn diri aku. Semuanya macam tak kena. Rasa semuanya hampir berkecai. Lemah tak berdaya. Emosi aku tak menentu. Mental aku penat. Fizikal aku lemah. 

Aku rasa kecil. Aku rasa malu. Aku rasa nak lenyap. Hilang dari semua ni. Tapi tu hanyalah buat aku nampak macam melarikan diri. Tapi aku tak sekuat yg disangka :'( Feel like no use to others. There's no use to say anything anymore. No one would hear me anymore. I'm nothing to them. I'm nothing. Hanyalah penyibuk dlm hidup org lain. Sometimes I feel like want to die. But what can I do. Pahala aku bukannya banyak. Dosa? Bergunung. Ya Allah :'( I need support to be strong. But I don't know where can I get it. Because everything started because of me. Aku punca segala-galanya. Jatuhnya aku sekarang, boleh ke bangkit semula? Aku tak tau. Aku takut. Rasa tersisih. Malu. Rendah diri serendah-rendahnya. Aku gagal. Aku bukan seorang yg berjaya. Aku lemah. Padan muka aku. Haha. 

Rasa nak menangis. Tapi air mata tak boleh nak keluar dah. Sebab banyak kali sgt dah aku menangis. Aku sedih tapi tak dapat nak menangis lagi. Aku sedih. Sedih sgt. Life aku rasa teruk. Teruk sgt. Semua benda, semua org. Aku tak okay. Aku jadi teruk. I'm suck! Hate myself even more. No one even care. Even the one that I love :') I don't know. What will happen after this? 
Sorry sebab merepek panjang sgt. Haha. 
Assalamualaikum.