Mukhayyam Indahnya Menjadi Murabbi!

Assalamualaikum! :) Huhu, awal2 cuti sudah ku kepenatannnnnnnnnnnnnn. Sbb ape? Herm, terus jelah ke ceritanya. Malas nak pikir panjang2. Penat :/ Okey, alhamdulillah 23, 24, 25 haribulan Mac hari tuh aku join kem PROTAPAS yg ke-2 :) Herm, yg ke-1 nya mne kan? Haha, aku dah citer dah. Cuma yg pertama tuh aku x sebut apa nama kem tuh. Nak tau ceritanya? Tekan sini! Okey, baca tau! Jgn x baca! Hehe xp
Okeyh! Mari kita mulakan ceritanya utk protapas ke-2 niyh :) Herm, mula-mulanya aku mmg excited betullah nak pergi sbb bff aku, iera pun pergi. Tpi last2 tau, dye x dpt pergi! Sbb ade hal last minit -,- So, aku pun dah takde moodlah utk pergi. N bila dekat2 waktunya nak naik bas tuh, mmg aku rasa nak menangislah. Tgh tahan jelah air mata waktu tuh :'/ Tpi, dah kene pergi jgk kan? So, aku pun naiklah bas tu dgn hati yg sedihhhhhhhhh xp Perjalanan pun diteruskanlah dalam masa hampir sejam. Dan alhamdulillah, kitorang selamat smpai di Kem El-Azzhar, Morib :) Huhu, kitorang pun diberi taklimat dan diajar utk pasang khemah *Ye, kami tidur dlm khemah* Yelah! Bayar pun RM 50 je nak tidur dlm bilik berair-cond ;p Byk cantik? Haha... Okey takpelah. Khemah pun khemah lah kan?

 Then kitorang pun kumpul kat dewan * Yg mmg dewan paling hujung dan tersorok dlm kem tuh* Kitorang diberi taklimat lagi n then makan dan solat zohor. Dah tu kitorang pun diberi dlm kumpulan dan buat ice breaking. Dah tu kitorang diberi kuliah ttg AKIDAH :) Mmg kitorang dpt ilmu yg lebih mendalamlah! Yg protapas first tuh dye just ckp apa yg simple2 dulu. Then yg ke-2 niyh dye bgitau bnda yg lebih mendalam lagi. Mmg byklah ilmu yg aku dpt! Then seterusnya, kitorang buat bendera kitorang a.k.a PANJI PERANG kitoranglah ;) Huhu, bendera group aku  bertemakan tapak tangan yg berwarna-warni dan gambar seorang muslimah yg bertudung :) Dan semua tu ada maksudnya yg tersendiri. *Fikir2kanlahhh? ;)








  Then kitorang ada program2 lagi n aku dah terlupa apa bndanya, hehe. Dah tu kitorang makan n solat maghrib n sambil tunggu nak isyak tuh kitorang dgr tazkirah dri salah seorang facilitator yg juga seorang ustazlah :) Then kitorang buat halaqah n baca al-quran. Lps tuh kitorang berbincang dlm group n disuruh buat lakonan ttg masalah2 zaman sekarang dan ceritakan ttgnya. Herm, group aku buat psl gejala couple. Mcm2lah kitorang ceritakan, kitorang x mcm berlakon pun, sbb kitorang lebih byk bercerita ttg puncanya, kesannya, langkah2 nak halangnya, n mcm2 lagilah. Smpai ada yg kata ni berlakon ke bagi ceramah? Sabar jelahh waktu tuh xp Lpstu kitorang pun masuklah tidur :) Huhu, tidur dye pun ada shift utk jaga semua khemah2 tuh. Tpi Ya Allah, nak tidurnya tuh pun cam seksa. Mana taknya, dahlah panas dlm khemah tuh. Bukannya sejuk, dah tu entah kenapa bdn aku sakit2 :/ Takpelah! Sbb aku ttp berjaya menghadapinya!
Esok paginya tu pulak, kitorang bgun dlm pukul 4.30 pagi n ada qiamullail. Kitorang buat solat sunat taubat, solat sunat hajat n solat subuh. Herm, lpstuh kitorang baca quran lagi, n sapa yg x mandi lagi, mandi n bersarapan. 
Hah! Lpstuh, bermulalah hari yg mencabar fizikal dan mental kitorang! :) Kitorang ada aktiviti HIGH ROPE n WATER RAFTING ;) Huhu, yg high rope tuh mmg agak mencabar jgklah. Dan aku mmg tak try xp Tpi adik2 aku try! *Haha, penakut punya kakak!* Dahlah abg2 dri kem yg handle bnda tuh semuanya agak tah pape sikit. xp Habes semua akk2 faci tuh di perli2nya -,- Apelah. Dahtu waktu dye buat demo ttg high rope tuh, dye sengaja buat2 jatuhlah, lompat2 kat atas kayu2 tuhlah. Apelahh :3 Buat yg perempuan2 menjerit je -,- Dahtu ramai2lah naik n terus buat flying fox :) Tpi aku x buat ;D Herm, okey takpe, then kitorang buat water rafting pulak. Yg niyh lebih kurang mcm berakit n kitorang kene bina rakit kitorang sendiri guna tali rafia, ade mcm ape bnda tah nama dye, n guna pelampung yg besar gilerrr. Dlm kitorang buat2 tuh tetiba abg yg handle bnda tuh ckp takde sorang pun yg buat dgn betul xp Takpe2, dah ikat pun, asal tak tenggelam dlm air sudahlah. Huhu, kitorang pun mendayunglah rakit tuh n habislah basah baju seluar semua.








Huhu, gmbr aku berakit xde sbb fon yg aku guna tuh habes battery :/ Herm takpe2!
 Dah tu kitorang dgr kuliah lagi ttg AKHLAK pulak :)  Mcm2 ilmu jgk yg aku dpt. Solat zohor, makan n ade program seterusnya pulak, iaitu PIDATO TARBAWI! Kitorang dikehendaki buat bulatan besar n diberi mcm satu polisterin yg berisi kertas2 yg digulung dan dipasang lagu dan bila lagu stop, org yg terakhir pgg polisterin tuh kene bagi hujah dye ttg apa tajuk yg dia dpt dripada kertas2 dlm polisterin tuh. Huhu, aku tak berpeluang utk dpt xp Dlm hati mmg nak, tpi x nak. then nak, tpi x nak. Last2, tak dpt punn x3 Mcm2lah yg aku dgr dripada pendapat2 dyorang :) n dah tentunya aku dpt ilmu jgk! Dan ayat yg paling aku suka is dripada salah seorang peserta muslimin yg mmg pandai bercakap. Antara ayat dye dlm hujah utk apa yg dye dpt dri pidato tarbawi tu :
"Mungkin mereka2 yg terkena tajuk2 yg perlu di hujahkan tu rasa mcm x tau nak ckp ape, n rasa mcm kerdil je utk mengeluarkan hujah sbb tgk kwn2 yg lain semuanya ade yg keluar2kan hadis, lancar bercakap. Tapi sbnrnya bila kita berani utk berkata2, kadang2 kita pun x tau apa yg kita telah keluarkan. Mungkin dlm kita x sedar, kita sebenarnya ade ilmu, cuma tak digunakan, x diapplykan. Jgn kita malu utk berkongsi apa yg kita tau, sbb kita semua masih diperingkat yg sama. Masih lagi mencari ILMU ALLAH yg sememangnya LUAS! Dan lagi kita kongsi, lagi kita tahu dan lagi bertambah ilmu kita tuh!" 
Nak dibandingkan ilmu yg semua org ada kat dunia ni dgn ilmu Allah, ilmu kita semua mmg tersangat-sangat sedikit! Jadi sebenarnya takde apa yg perlu kita bangga2kan dengan apa yg kita ada didunia niyh! :') Allahhuakbar!
Dah tu kitorang dikehendaki lukis satu masjid atas kertas mahjung n faci yg handle bnda tu minx kita jaga lukisan tuh n sambil tuh dye mintak satu wakil dri setiap group n suruh bagi pendapat ttg masjid2 yg dilukis. Dlm tgh2 bagi pendapat tuh, tiba2 terdengar bunyi koyakan kertas! Rupa-rupanya ade faci2 yg senyap2 koyakkan kertas yg kami pegang tuh! Sbb tu kitorang kene alert dlm menjaga kertas tuh. Dah habis tuh, kitorang pun bincangkanlah apa sbnrnya motif bnda2 tuh? Herm, mcm2lah reaksi yg kitorang bagi n nak ckpnya bnda2 tuh adalah berkaitan dgn institusi Islam pada masa kini dan kejahatan org2 Kafir pada masa kini.
Dah tu kitorang solat asar n makan n then mandi n ada war game. WAR GAME niyh kitorang perlu ketempat khemah n ditutup mata dgn kain. Kira mcm org2 butalah. N kitorang pun dipimpin oleh faci kitorang sendiri utk bergerak. Dah tuh kitorang dibuat mcm dlm fear factor pulak. Kene rasa satu bnda kat tgn n kene makan satu makanan. Waktu tu mmg agak kecohlah jgk. Aku pun takut2 jugak x3 Herm, dah habes tuh, kitorang pun diberilah tarbiyyah ttg program tuh. Program tuh sbnrnya utk tgk samada kitorang taat dan dgr ke x perintah ketua dan pemimpin kitorang.

 Herm, then malamnya lps solat isyak n makan, kitorang ada WAR GAME yg kedua! n mmg lagi lagi lagi mencabar! Malam tuh mmg kitorang x tidolah! Byk sbnrnya aku nak cerita, tapi x smpatlah tulis :( Alaaaaaaaa, bencinya! Nak ceritaaaaaaaaaa! Herm, masalahnya kalau aku cerita lebih2 pun korang faham ke? :( Herm, nak dipendekkan ceritanya, tgh kitorang kecoh2 malam tuh tetiba dua org ahli group yg telah dibahagikan hilang. N then tetiba lampu terpadam, n terdgr bunyik tembakan senapang. Waktu tuh mmg terkejut sgt2lah. Dah tu dye suruh kitorang meniarap dgn jerit2. Mana kitorang x mcm kecut perut? Herm, dah lama sikit tuh, kitorang pun masuk hutan dalam misi nak selamatkan 2 org yg hilang dan telah ditambah lagi dgn seorang yg hilang waktu kitorang tgh meniarap tuh n dalam misi utk night walk jugaklah! N mmg masuk hutan tuh xde rasa takut punlah! Tapi semangat lagi adalah! Dah tu lumpurnya pulakkkkkkkkkkkkkkkkk, dalamnya smpai paras paha kitoranglah! Mmg malam tuh kitorang mandi lumpurlah! Dah tu, kitorang smpai kat markas lanun2 tuh n kitorang pun gi serang n dptlah selamatkan tebusan. N then kitorang pergi agak2 ke tgh laut n kitorang bersihkan lumpur kitorang. Mmg sejuk n best habeslahhhhhhhhhh! xD Mandi laut kitorang pagi2 buta tuh!
Dah tu kitorang buat mcm fire camp. Tidur dlm hutan, atas canvas je. Ya Allah! Sejuknya! Hanya Tuhan je yg tauuuuu! Dgn basah2nya, dgn pasir2nya! Dgn nyamuk2nya lagi yg dok bising dekat telinga! Mmg tak selesalah nak tidur! Tpi sbb dah mengantuk sgt, tidur jgklah. Then x lama lps tuh dah dikejutkan utk qiamullail. Masalahnya, dah siap2 amek air sembahyang tuh, tak solat2 sunat jgk. Smpai ade yg tertidur2, berapa kali jgk aku batal, last2, solat subuh je. Sabar jelah :3 Herm, then pagi tuh kitorang MENGISA >< Wuhuuuuuuuuuuu! Serious waktu tuh best gilerrrrrrrrrr! Ape kebenda mengisa tuh? Haha, mengisa tuh mcm korang jadi nelayan, yg tarik kisa ke tgh laut n pusing, utk tarik hasil tangkapan ke darat. N kitorang buat mcm tuh n byk jugak hasil yg kitorang dpt! Korang mmg patut trylah! Even penat giler pun, tpi ttp AWESOME! Seriously aku kata AWESOME! Aku tak tipu! :') Tak menyesal aku pergi pun sbnrnya! Akhir2 tuh abg kem yg handle tuh bgilah kata terakhir, *yelah, last kitorang jumpa dye* n dye kata jgk kalau siapa2 yg nak try lagi, bolehlah ajak family ke kem tuh n dlm satu familt tuh dpt try bnda2 kat situ dgn free tpi sorg jelah yg free xp Haha, sempat lagi abg uh promote. Herm, tpi sedih gak arh nak balik dari kem tuh. Sblm blik tuh kitorang mandi2, makan solat zohor n sblm naik bas kitorang nyanyi lagu tema pas ;) n berikrar! Waktu tuh entah kenapa aku rasa nak menangis :') Dah tuh kitorang saling2 bersalaman. Herm, mmg! Mmg aku akan rindukan akk2 n abg2 faci, peserta2 kat situ n apa yg aku lalui kat situ! :') Mmg byklah pengalaman yg aku dpt!



Herm, maka dgn itu tamatlah cerita aku. Sbnrnya tak detail pun yg aku cerita tuh, maybe korang rasa, alaaa, sikit je programnya. Tpi sbnrnya byk pengisian fizikal, jasmani, emosi dan rohani yg aku dpt! Dan semestinya aku bersyukur sgt sbb aku masih lagi dipilih oleh Allah utk aku membersihkan hati aku ini dgn ISLAM :') Alhamdulillah! Dan dri situ jugak aku telah ditarbiyyah dan dapat semangat utk terus memperjuangkan agama dan syariat Allah di muka bumi ini! InsyaAllah! Semoga apa yg aku harapkan dan dpt ni, aku akan kekalkan dan praktikkannya dlm kehidupan seharian aku! Amin! :')



Okey, Itu saja. Assalamualaikum! :')

ROAD RUN >:3

Assalamualaikum! :3 Penatnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa c)x Hehe, act tdi ade ROAD RUNNNNNNN di SMKBBB ;) Ape kebenda road run tuh? Merentas desalahhh. Herm, happening gak arh hari ni, even ramai gak yg tak dtg n mmg agak sikit budak-budaknya :3 Dan aku telah dtg utk memeriahkan acara tuh xp *Bangga sekejap* Okey, mesti korang nak tau aku dpt nombor berapakan ? HAHAHAHAHAHA, mcm biasalahhh, takde no xDD Eyh, tpi2 dpt gak bgi 1 mata utk rumah sukan aku k..! Keputusan keseluruhannya pulak, aku tak ingat markah but kedudukannya : No.1 Satria, No.2 Wira, No.3 Saga dan No.4 Perdanaaaaaa. Dan aku adalah PERDANA ><' Yes, dpt tempat last skaliiii! Huhu, dah biasa. Asal merentas desa je, mesti perdana last. Takpun adelah sekali dua dpt tempat ketigaaa ;p Takpe2, kita tunggu Hari Sukan nnti! Perdana akan kalahkan semua rumah2 sukan yg laen tuh! *Semangat2! xD Herm, dahlah! Malas nak citer pnjng! Mcm biasaaaa, mestilah ada gambarkan?? So, silalah besarkan biji mata anda besar2 yeeee? ;D *But, gmbr dpt sikit je :3 Nnti dpt lagi, aku tambahlah ;p







Herm, nnti Hari Sukan pulakkkkk ;D
#Esok pergi kem. Sorang2 lagiiii :'((
K,lah Bye! Assalamualaikum :')

Best Of Luck! ;)

Assalamualaikum!
Hihi, berdoa kpd Allah semoga dpt result yg baik dan redha dgn setiap keputusan yg dpt esok! :) InsyaAllah!
#Tahun dpn giliran manusia ni pulakkkkkkkk :3
Okeylah, Assalamualaikum! :)

Kehidupan.

 
Assalamualaikum. Dalam hidup ni, bermacam-macam ragam manusia yg kita lihat, kita jumpa, dan kita kenal. Dan sebenarnya semua yg kita lalui itu memberi kita pengalaman dan mengajar kita erti kehidupan. Mungkin apa yg kita lalui kadang-kadang membuatkan terdetik dihati kita ini ' Aku benci hidup nih! Lebih baik aku mati je! Buat apa hidup kalau asyik nak kene dgn org lain' Dan mungkin jugak kdg2 kita merasa pada hari itu 'dunia ini kita yg punya' Hahaha, semua tuh adalah hasil dripada persekitaran dan cara hidup kita :) Baiknya sesebuah kehidupan itu, maka baiklah hari-harinya dan begitu jugalah sebaliknya. 
Dan semestinya aku pun tak terkecuali dari semua bnda tu. Aku pernah rasa yg kehidupan aku ni mcm tidak bermakna dan tak layak utk aku dpt kegembiraan! Mmg aku sedih dan kadang2 smpai menangis, walaupun aku sorokkannya, tetapi tetap aku tak boleh tahan :') Herm, lebih2 lagi dugaan tak henti2 mendatang, tapi aku sbnrnya silap dan mungin tak terfikir kalau semua yg berlaku ni adalah kerana ALLAH SAYANG AKU, dan dia nak tgk SEJAUH MANA KEIMANAN aku. Tambah2 aku pulak bukanlah seorang perempuan yg baik dan rasanya mcm tak layak utk digelar MUSLIMAH even aku bertudung labuh dan ayah aku merupakan seorang ustaz. Kadang2 aku tgk dan aku sendiri rasa ada org lain sbnrnya yg berkali-kali ganda baiknya dripada aku :') 
Herm, iman manusia turun naik. Mcm tu jugak iman aku. Manusia ni adalah seorang yg 'pelupa'. Kdg2 kita lupa yg kita ni hanyalah hambaNYA, yg kita ni hanya menumpang di bumiNYA, yg bila-bila masa nyawa kita ni akan diambil semula oleh DIA, dan seluruh isi alam ni, semuanya! Akan dimusnahkan BILA-BILA MASA. Allah... Dan waktu tu jugaklah baru kita nak kelam-kabut menjerit meminta pertolongan dariNYA. Tapi semua tu dah terlambat. Dah takde gunanya. Sekarang nilah masanya, bila kita tgh hidup lagi ni, ambil peluang yg diberi oleh Allah utk bertaubat dan insaf dgn segalanya :')
Ampunkan dosa-dosaku Ya Allah :'(
Aku mmg bukan seorang hamba yg baik, pelajaran aku? Jgn ckplah. Aku rasa mcm takde masa dpn je, belajar pun aku ikut suka nak ke x nak. Kdg2 tu dlm kelas je aku belajar, bila dah balik, jrg sgt aku belajar, ulangkaji. Risau mmglah risau, dahlah tahun ni aku SPM pulak tuh :( Arhhhh, tapi knpa aku takde semangat utk berusaha? Hati aku ni dah hitam ke? Dah kotor ke? Susah sgt nak buat bnda baik, nauzubillahiminzalik :'/  Sesunggahnya aku terlalu menginginkan HIDAYAH-MU Ya Allah :'( Bimbinglah aku, berkatilah hidupku, rahmatilah hari-hariku. 
Jauhkanlah aku dripada bnda2 maksiat Ya Allah :'( Amin Ya Rabbalalamin.
Dan apa yg paling penting adalah kita mestilah sentiasa bersabar dan redha dgn setiap dugaan, ujian dan kesusahan yg mendatang. Sbb semua yg berlaku ada hikmahnya dan semestinya dpt mengajar kita utk menjadi seorang yg lebih kuat dan tabah dalam mencari kegembiraan hidup dan kemanisan ISLAM itu sendiri. :)
Siapa yg lebih lama berusaha utk mencapai sesuatu, dan sentiasa bersabar. Maka sebenarnya dialah yg akan menjadi seseorang yg paling gembira dan bersyukur diatas kejayaannya dan setiap yg telah terjadi :')

Yg terakhir, ingatlah.
'DUNIA INI ADALAH IBARAT SYURGA BAGI MEREKA YG KAFIR, TETAPI IBARAT NERAKA BAGI MEREKA YG BERIMAN.'

Herm, okeylah. Sampai sini sahaja coretan aku. 'Seorang manusia yg masih lagi mencari HIDAYAHNYA' :'/ Assalamualaikum.

ATTENTION PLEASEEE :'3

 
Assalamualaikum!  
BLOG UNDER CONSTRUCTIONNNNNNN! 
Sekian Terima Kasih ;'D

Alhamdulillah! ♥ Thanks To Allah ;)

Assalamualaikum. Herm, hari ini kepenatannya sungguh terasa. Dari pagi hingga ketengah hari hingga ke petang hingga ke malam. Eyh takdelah! Hehe... Tapiiii, walaupun penat, tetap aku rasa gembira dan berbaloi kepenatanku ini. *Asal ayat aku mcm tulahh* Okey, normal balik! Hah! Apa yg aku penat, yg aku gembira, yg berbaloi, n yg aku ckp dah tak mcm aku niyh? Haaaaa, tadi! Ada...................... Ada apa eyh? Lupa pulak x3 Ape arhhh? :/ Ouhhh, pada 09/03/2013 bersamaan 14 RABIULAKHIR 1434 HIJRAH tadi ada PERTANDINGAN KAWAD KAKI PERINGKAT SEKOLAH SMKBBB! ;) Dan semestinyalah aku gembira sbb unit beruniform kesayanganku yg selama hampir SEBELAS TAHUN aku masuk, dpt JOHAN dan NAIB JOHAN tahun niyhhhhhhh xD Tambah2 pulak SKUAD LEADER TERBAIK is skuad leader kami, NUR HUSNA BT YAZID! Huhuhu, tapi sayangnyaaaaa, aku x masuk pun tahun niyh punya kawad peringkat sekolah. Nnti daerah tak taulah dpt ke x masuk. Bukan sbb ape, sbb mak ayah aku x kasi :/ *Ambik mood kjp*
Okeyh! Teruskan ceritanyaaaa, nak sambung dri mana eyh? Hermmmmmm, kawad kaki utk peringkat sekolah niyh, semua unit beruniform berlatih dlm masa 2 hari je. Sbb bnda niyh nak buat pun baru ckp last minit. So, 2 hari jelah smpt nak berlatihnya punnnn. Huhu, tapi takpelah. Sbb at least menang! Alhamdulillah :D Aku dgn Syu yg terlebih2 semangat kawadnya tpi tak boleh join kawad sbb mak ayah kami tak kasi, men-volunteer-kanlah diri kami ini utk menolong mereka dalam segala mcm bnda seperti : Ikatkan tali kasut, gunting benang yg terkeluar, kilatkan kasut mereka, bagi air kat mereka, gelak2 dgn mereka. *Eyh? Hehe, tersasul pulak xp So, kitorang pun menjalankanlah tugas kami itu. Woooo, penat dye, jgn ckplahhhh. Mcm lebih kurang je penat dgn mereka2 yg kawad tuh! x3 Mana taknyaaa, aku ngan syu dok tunduk bangun balik, tunduk, bangun lagi. Haha, then ulang-alik smpai berapa kali dri surau ke tepi dewan belah kiri. Series penat kot xD Tpi alhamdulillah penat kami tuh dikira berbaloi ;D *Ceyh! Mcm aku sumbang byk sgt je utk kawad tuh* Muehehehe, alahhh, sekali sekala nak memuji diri sendiri ><"
Lek2! Seterusnya, *dah mcm ayat nak buat karangan je* Herm, seterusnya... smpai waktunya utk dyorang lawannnnnnnn. Wuhuhuhu, waktu tuh, aku pun nak ikut cuak sekali x3 Yg lawan tuh pulak jgn katalahhh, menggigil satu bdn! Nasib ulang-alik ke toilet je masing2. Hehe. Herm, dyorang kawad alhamdulillah keseluruhannya okey even ada yg salah n tersilap. Huhu. Takpe2, perbaiki kesalahan dan lain kali lawan lagi! ;D Kasi lawan habis2 dan menang habis! Nak tgk video dyorang?? Tekan LINK SINI! *Tak dpt nak upload video dye kat blog :(

Apa lagi nak citer eyhh? Herm! Cerita psl CIK TAEKWONDO kita pulakkk! Iaitu NURUL SYAZIERA BT AMIRUDDIN ;) Huhu, dye pun buat persembahan. Dan alhamdulillah dye punya unit beruniform pun dpt JOHAN! Huhu, happylah dye! Smpai balik tu pun x jumpa kitorang, main jalan je. Kenelah kitorang bersusah-payah memanggil dye. *K, mengada2 -,-* Nah tgk video dye bertaekwondo!


Now, masa utk gmbr2 mereka pulakkkk! *Bwh niyh sikit je gmbr dyorang, but tgk smpai habis tau! Here we start! ;D






























Lawa2kan dyorang?! Comel2 pulak tuh! *Gmbr aku pun menyebuk, hehe. Minta maaf* Dan minta maaf juga kerana aku hanya menceritakan ttg PUTERI ISLAM dan TAEKWONDO, sbb aku dah lupa keputusan kesuluruhan pertandingan tadi. *Lagipun kwn2 yg aku rapat join dua unit beruniform tu je. Hehe* Segala kesulitan harap dapat dimaafkan xp Hehe, Okeylah! Smpai disini sahaja 'perbincangan' kita. Kita tutup dgn tasbih kafarah dan surah Al-Asr. *Eyh?? Haha, Okey, Bye! Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh! ><