Alhamdulillah! ♥ Thanks To Allah ;)

Assalamualaikum. Herm, hari ini kepenatannya sungguh terasa. Dari pagi hingga ketengah hari hingga ke petang hingga ke malam. Eyh takdelah! Hehe... Tapiiii, walaupun penat, tetap aku rasa gembira dan berbaloi kepenatanku ini. *Asal ayat aku mcm tulahh* Okey, normal balik! Hah! Apa yg aku penat, yg aku gembira, yg berbaloi, n yg aku ckp dah tak mcm aku niyh? Haaaaa, tadi! Ada...................... Ada apa eyh? Lupa pulak x3 Ape arhhh? :/ Ouhhh, pada 09/03/2013 bersamaan 14 RABIULAKHIR 1434 HIJRAH tadi ada PERTANDINGAN KAWAD KAKI PERINGKAT SEKOLAH SMKBBB! ;) Dan semestinyalah aku gembira sbb unit beruniform kesayanganku yg selama hampir SEBELAS TAHUN aku masuk, dpt JOHAN dan NAIB JOHAN tahun niyhhhhhhh xD Tambah2 pulak SKUAD LEADER TERBAIK is skuad leader kami, NUR HUSNA BT YAZID! Huhuhu, tapi sayangnyaaaaa, aku x masuk pun tahun niyh punya kawad peringkat sekolah. Nnti daerah tak taulah dpt ke x masuk. Bukan sbb ape, sbb mak ayah aku x kasi :/ *Ambik mood kjp*
Okeyh! Teruskan ceritanyaaaa, nak sambung dri mana eyh? Hermmmmmm, kawad kaki utk peringkat sekolah niyh, semua unit beruniform berlatih dlm masa 2 hari je. Sbb bnda niyh nak buat pun baru ckp last minit. So, 2 hari jelah smpt nak berlatihnya punnnn. Huhu, tapi takpelah. Sbb at least menang! Alhamdulillah :D Aku dgn Syu yg terlebih2 semangat kawadnya tpi tak boleh join kawad sbb mak ayah kami tak kasi, men-volunteer-kanlah diri kami ini utk menolong mereka dalam segala mcm bnda seperti : Ikatkan tali kasut, gunting benang yg terkeluar, kilatkan kasut mereka, bagi air kat mereka, gelak2 dgn mereka. *Eyh? Hehe, tersasul pulak xp So, kitorang pun menjalankanlah tugas kami itu. Woooo, penat dye, jgn ckplahhhh. Mcm lebih kurang je penat dgn mereka2 yg kawad tuh! x3 Mana taknyaaa, aku ngan syu dok tunduk bangun balik, tunduk, bangun lagi. Haha, then ulang-alik smpai berapa kali dri surau ke tepi dewan belah kiri. Series penat kot xD Tpi alhamdulillah penat kami tuh dikira berbaloi ;D *Ceyh! Mcm aku sumbang byk sgt je utk kawad tuh* Muehehehe, alahhh, sekali sekala nak memuji diri sendiri ><"
Lek2! Seterusnya, *dah mcm ayat nak buat karangan je* Herm, seterusnya... smpai waktunya utk dyorang lawannnnnnnn. Wuhuhuhu, waktu tuh, aku pun nak ikut cuak sekali x3 Yg lawan tuh pulak jgn katalahhh, menggigil satu bdn! Nasib ulang-alik ke toilet je masing2. Hehe. Herm, dyorang kawad alhamdulillah keseluruhannya okey even ada yg salah n tersilap. Huhu. Takpe2, perbaiki kesalahan dan lain kali lawan lagi! ;D Kasi lawan habis2 dan menang habis! Nak tgk video dyorang?? Tekan LINK SINI! *Tak dpt nak upload video dye kat blog :(

Apa lagi nak citer eyhh? Herm! Cerita psl CIK TAEKWONDO kita pulakkk! Iaitu NURUL SYAZIERA BT AMIRUDDIN ;) Huhu, dye pun buat persembahan. Dan alhamdulillah dye punya unit beruniform pun dpt JOHAN! Huhu, happylah dye! Smpai balik tu pun x jumpa kitorang, main jalan je. Kenelah kitorang bersusah-payah memanggil dye. *K, mengada2 -,-* Nah tgk video dye bertaekwondo!


Now, masa utk gmbr2 mereka pulakkkk! *Bwh niyh sikit je gmbr dyorang, but tgk smpai habis tau! Here we start! ;D






























Lawa2kan dyorang?! Comel2 pulak tuh! *Gmbr aku pun menyebuk, hehe. Minta maaf* Dan minta maaf juga kerana aku hanya menceritakan ttg PUTERI ISLAM dan TAEKWONDO, sbb aku dah lupa keputusan kesuluruhan pertandingan tadi. *Lagipun kwn2 yg aku rapat join dua unit beruniform tu je. Hehe* Segala kesulitan harap dapat dimaafkan xp Hehe, Okeylah! Smpai disini sahaja 'perbincangan' kita. Kita tutup dgn tasbih kafarah dan surah Al-Asr. *Eyh?? Haha, Okey, Bye! Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh! ><

12 comments:

  1. hahaha :D aku x prasan korg2 mse tuu.. syok sgt dye blanje eskrem :D ehehe

    ReplyDelete
  2. Haha, kantoi dye belanjaaaaaaaaaaaaaaaaa xD Amboiiiiii

    ReplyDelete
  3. hehehe :D dye kte, dye dh kije, bia dye yg bayar, aku okey je.. kukuku,

    ReplyDelete
  4. hahaha :D nee.. aku ade msalah nie ngan dye.. kt fb chat la weh

    ReplyDelete
  5. comelnya puteri islam.. tetiba rindu dgn sekolah.. :)

    ReplyDelete
  6. Hihi, comel2kan dyorang? >< Mestilah rindukan? Zaman remajalah zaman yg paling happening! xD

    ReplyDelete
  7. Akak dulu pun masa sekolah masuk Puteri Islam dengan Teakwondo. Puteri Islam pun pun akak join kawad. Alaaa rindunyaaa :')
    Hihi

    ReplyDelete
  8. Tetibe rindu plak sekolah =)

    ReplyDelete
  9. Huhu, kak Alia, akk pun join kawad? Akk ex skolah mana? :)

    Kak Anis, Huhu. Zaman sekolah, mana tak rindu ><

    ReplyDelete
  10. hahaha, fad, x lme lgi kte un cm ktorg gak.. akn rindu time skolah2 dlu.. adui.. syg nye x lme lgi nk tgl skolah dah.. :'(

    ReplyDelete
  11. Huhu, tulah kan? :') Hope kenangan antara kita semua takkkan pernah dilupakan ;'D

    ReplyDelete