MIMPI?

Assalamualaikum :) Hihi. Kita update lagi! Haha. Herm... Lately ni, sejak masuk sem 2 ni aku asyik bermimpi je. Mimpinya pulak mcm pelik pun ada. Mimpi sedihlah, happylah, takutlah... Kiranya almost everyday aku mimpi. Ada mimpi yg buat aku rasa sedih gilaaaaa. Ada mimpi yg buat aku rasa happylah jgk. N ada mimpi yg buat aku rasa takut sangatttt. Jenis mimpi yg tak biasa aku mimpi. Kdg-2 tu aku rasa pelik gaklah. Tapi kdg-2 tu "alaa... Mainan tidur je" 

Ada mimpi yang aku ingat. N ada jgk yg aku tak ingat. Kalau mimpi-2 happy aku tak ingat sangat. Tapi mimpi-2 sedih aku ingatlah. Tapi seingat akulah kan... Rasanya aku byk sgt mimpi something yg sedih... Selalunya mimpi tu psl diri aku n keadaan sekeliling. But kdg-2 psl org lain. 

N yg terbaru mimpi aku siang tadi. Series aku rasa pelik tapi sedih tu lebih. Mimpi tu series buat aku terfikir balik psl org sekeliling aku. Dan aku tak taulah betul ke salah. Tapi yg aku pasti, 
Tak semua orang suka kita dan tak semua orang baik depan belakang. Kita kena kenal dan berhati-hati dalam percayakan orang. Dan jgn senang-2 percaya orang 100% atau sentiasa bergantung dgn org lain. Sebab bila kita salah pilih, kita juga yg kecewa nanti. 
Tapi bukanlah bermaksud kita kena menyendiri. Hidup ini berukhuwah. Islam itu bersaudara. Saling melengkapi. Yang penting sentiasa memohon pertolongan Allah :) 
 Act, aku mmg pelik knp aku asyik mimpi-2 mcm tu almost everyday. Tapi just bersangka baik n tak fikir sgt :3 Harapnya takde apa-apalah ^^ InsyaAllah, Allah ada... 

Okaylah. Assalamualaikum! 

No comments:

Post a Comment