Musuh lama jadi Kawan baru x)

Assalamualaikum :) Dendam yg disimpan takkan membuatkan hidup kita gembira pun sbnrnya. Yelah, sbb sentiasa nak sakit hati, buang2 masa dok stalker bagai semua. Kan byk buang masa tuh? Tapi, tulah apa yg aku, kawan2 aku dan musuh kami lakukan sejak tahun lps smpailah ke hari ini. :3 Haha, serious bila pikir balik.... KELAKAR. Act, dugaan dan ujian dalam hidup niyh biasalah tu... Mmg setiap org akan hadapinya pun. Bukannya semua org suka kita? Even kita pun bukannya suka semua orgkan? Jgn tipulah kalau korang2 niyh x pernah terasa or sakit hati n tak suka someone. Mesti semua pernahlah! ;)  So, kita patutnya terima dgn hati yg redha dan meminta pertolongan daripadaNYA yg diatas tu bila ujian datang menimpa kita. Semua tuh just nak menguji kesabaran dan keimanan kita sekuat mana? :') Herm, sbnrnya asalkan ada salah seorang yg mengalah dan minta maaf, maka tamatlah pergaduhan tuh! Simple je sbnrnya. Kita mengalah n minta maaf tu pun bukan bermakna kita kalah or kita takut. It just sbb kita mungkin dah sedar apa yg kita buat selama niyh just bnda sia-sia n menambahkan dosa je :) Huhu, dah org minta maaf tuh, yg sblh pihak lagi maafkanlah :) Then, everything will be okey ! Kau dapat kawan baru, pahala kau pun bertambah bila hanya mengeluarkan kata-kata yg baik2 dan hubungan kau dgn manusia dan Allah juga InsyaAllah menjadi baik :') 
Herm, nak katanya... Alhamdulillah, aku, kwn2 aku dah berbaik2 dgn musuh2 kami yg dri tahun lps bergaduh, akhirnya okey n dah berkawan pun! Aku harap sgtlah bila kitorang try utk berubah niyh, diberkati Allah dan Allah always bantu kami utk menjadi seseorang yg berguna dan berjaya mencari kebahagiaan dunia dan akhirat :') Amin... Kitorang pun nak SPM tahun niyh. Dah besar pulak tuh. Takkanlah nak gaduh2 lagikan. Macam budak2 kecik pulak. Hope, kitorang ramai2 dapat keputusan yg cemerlang dalam SPM2013 nntilah! :D



Okey, itu sahaja. Entry pendek je niyh.  Assalamualaikum :')

3 comments:

  1. hahaha XD cepat je nak post kat blog :P dye x follow aku pun .. sedih maa .. ah , bia la !

    ReplyDelete
  2. hehe.. kalau tak ada yang ambil jalan dlu memang bermusuh la sampai bila2..huhu..nak maafkan senang..nak lupakn ja susah kan..hehe :)

    ReplyDelete
  3. Haha, iera. Itulah aku xp Dye dah follow kan? :)

    Kak Nana, yup! Betul tu :') Tapi kalau kita try ikhlaskan hati kita dgn setiap yg terjadi, insyaAllah. Everything will go on n hari2 kita akan jadi lagi better ;D

    ReplyDelete