RUNNING MAN xD

Assalamualaikum! ;) Lamaaaaaaaaaanyaaaaaaaaaaa aku tak update entri! x3 Tahun 2014 ni baru satu entri je aku post! Hahahahha. 1 Januari pulak tu tarikh dia x3 So, ni tiba-tiba tergeraklah hati nak update entri dan terrajinlah tangan nak menaip xp Alaaa, nak taip entri biasa2 je. Tgk tajuk post pun dah tau! RUNNING MAN! Haahhahahhahahaha. Okeyh! Jom kita mulakan cerita aku ttg running man ni yg dah buat aku jadi ketagih gelak banyak2!
Al-kisah bermula macam ni.... Pada suatu masa dahulu, aku berkunjung ke rumah kawan aku. Dia ada buat jamuan. Rumah dia ada astro, dan waktu tu kebetulan pulaklah running man tgh ditayangkan. Waktu tu aku tgk kwn2 aku 2,3 org mcm tu dok syok gila tgk cerita tu. Gelak2. Jerit2. Hahhaha, aku pun join jelah sekali tgk padahal kebenaran yg sebenarnya waktu tu aku langsung tak faham apa yg orang2 dalam running man tu buat x3 Dyorang main kejar2, cabut nametag. Serious aku tak faham dan blur gila waktu tgk tu x3 Aku tanyalah kwn aku apa yg dyorang buat sebenarnya, tapi dia tgh syok layan dan tak terang betul2. Aku pun tgk jelah. Buat2 faham. HAHAHAHHA. Lepas balik dari rumah dia tu memang aku tak melayan langsung pun running man tu. Antara sebabnya : Aku takde Astro kat rumah. Dan aku tak faham apa yg dyorang buat so aku takde minat lagi waktu tu nk try tgk x3 Tapi waktu tu memang aku dengar ramai gila dok cerita pasal running man. Almost everyone! Tapi aku still buat tak tau lagi ngan running man tu. Hahahhaa.
Then akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa! Sampailah pada suatu hari! Setelah sekian lama slps first time aku tgk kat rumah kwn aku tu, keluar pulak running man kat TV2. Mula-mula aku takdelah layan sangat. Tertengok sikit2 mcm tu je. Then bila dah lama2 dah mula minat! Start melayan kat TV2 tu. Sbb asyik byk skip je kat TV2 tu aku pun searchlah kat internet. Haha, then jumpa! Dah jumpa layanlah dari episode awal yg aku tak tgk lagi x3 Bermula selepas habis SPM waktu cuti bulan 12. Dari satu episode ke satu episode tanpa henti siang dan malam. Serious! Tak henti2 aku tgk! Lagi2 bila aku dah habis sekolahkan? Dah habis SPM, memang arh enjoy habis dok mengadap laptop 24 jam! x3 Kebetulan pulak aku jaga kedai lps habis SPM tu, keje ngan mak akulah kiranya. Jaga kedai family. Bila jaga kedai memanglah bawa laptop sbb restoran sebelah ada wifi free. So, nak hilangkan bosanlahkan? Hahhaha.
Serious arh! Sejak layan running man tu tak berhenti-henti gelak! Gila kau?! RUNNING MAN THE BESTLAH! Hahahaaha. Gelagat2 ahli2 dia lawak2 kot x3 Aku suka tgk! And aku lebih lebih lebih lagi suka tgk bila dyorang race as a group dan bukan race utk menang sorang2. Bila race as a group dyorang mmg nmpk semangat as kwn2. Tapi bila race utk menang sorg2, seriously! Byk gila khianat! Kekejaman! Hahahha. Aku tgk pun rasa kesian ada, sakit hati ada! Hahhaha. Tapi yg pasti bila tgk mesti ada part yg buat org gelak punyalah! Nak ceritanyaaaaaa, dari bulan 12 yg aku start tgk tu, aku dah berjaya habiskan kesemua episode yang dah diupdate kat internet n aku rasa episode yg terbaru jugaklah kat Astro. Hahahhaha. Aku sendiri tak percaya mcm manalah aku boleh layan kesemua episode yg dah nk dkt 200 tu x3 Tapi memang best gila punnnnnnnnn! Tu yg aku larat nk melayan tu! Hhahaha. Dahlah dyorang xde skrip! Just spontan punya cakap! Daebak arh! *Suka dgr Song Ji Hyo cakap* Hahahhaha. *Korea kau?!* x3
Dalam running man ni, turutan yang aku minat adalah:
Yoo Jae Suk(유재숙)
Song Ji Hyo (송지효)
Lee Gwang Soo (이광수)
Kang Gary (강개리)
Haha (하하)
Kim Jong Kook (김종국)
Ji Suk Jin (지숙진)

Aku tak letak Song Joong Ki sbb dia ada awal2 je. Lps tu dah takde. Herm! Sebenarnya yg paling aku suka yg dari 1-5 je xp Yg 6,7 tu tak berapa sangat. Hahhaha. Tapi yang paling paling paling aku suka adalah Yoo Jae Suk! Hahahha. Dia waktu episode awal2 nampak hensem gilaaaa! Dahlah baik! Lepas tu jujur! Humble pulak tu! Tak tinggi diri! Aku paling suka gila dia bila ada episode yg running man lawan dia tu. Yg kena bagi dia jawab salah. Tapi dia jawab semuanya dgn jujur. Waktu tu agak touching gak arh. Huhu. Waktu tu bila aku tgk ahli running man yg lain semua tersentuh dgn jawapan dia, aku pun jadi sedih jugak. HAHAHAHHA. Tah pape x3 Btw, lagi satu yang paling aku suka tgk adalah Monday Couple tu! Kang Gary sweet gilalah dia bila dengan Ji Hyo! Dahlah ayat2 yg Kang Gary buat utk Song Ji Hyo tu mmg kelakar2 pulak x3 Hahahhaha. Yang lain aku malaslah nak cerita! Nanti cerita panjang2 mcm ada pulak yg nak baca kan? Tak larat pulak kang. Ni pun dah panjang jugaklah membebel. Haha.
RUNNING MAN DAEBAK!
Okeylah! That's all! Assalamualaikum! 

42 comments:

  1. iqa memang minat korea
    tapi x penah layan runingman
    pelik x? wahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa, trylah layan! Seriously best! ;) Dah layan sekali mesti akan tgk terus punyalah! Hahahha. xp

      Delete
  2. aiseh.. pas jadi too addicted with running man, saya dah stop layan citer nih.
    hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab gelak tak berhenti mcm mak lampir.
      pastu sanggup buat esaimen sambil layan RM.
      memang tak sanggup dah la.
      so bye-bye RM.
      you are too good for me.
      hehehe >,<

      Delete
    2. Ouh, hahaha. Takpe. Bila stress tgk. Hilanglah stress tu nnti x3

      Delete
    3. inshaaAllah.. inshaaAllah... heee.. ^^

      Delete
  3. "Couple monday".... ulang 2,3 kali ttp best.. Kat tv2 hri sabtu ahad sblm ni hri sabtu je, chanel 393 jumaat-isnin, DH sangup b'jaga sampai pkl 2.30pgi smbil gelak mengilai2...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, yeah! Ouh yeke? Takde astro xp Btw, samalah! Hahahha. Siang malam layan running man je! xp

      Delete
    2. "Running Man Untuk Hidup" sesuai x motto tu,hehee.......:-)

      Delete
    3. Hahahah, takdelah untuk hidup xp RUNNING MAN UTK HAPPY! Hahahah

      Delete
  4. skali terjebak running man...memang gelak hbs pecah urat perut, akak rs ni lah salah 1 program yg blh buat ketawa hlg stress wlpn tgk sorang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, yup! Betul sangat! Bila tgh takde mood atau stress or watever! Tgk running man! Memang akan gelak jugak punyalah! Seriously! Hahahhah ><

      Delete
  5. adik tengok online ke ? akak ada collection dia dari episod 1 sampai latest sampai penuh dah external. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah tgk online :3 Serious?! Sampai ep last sekali ke? I mean yg takde kat TV punnnn? :3

      Delete
    2. fiza, aku rasa kau dah boleh bg aku dah tuhh... hahaha

      Delete
  6. OH EMM JIII how could you place KJK at 6th.. my oppa my oppa... btw, good to know that you're one of RM fan now.. hahahah :D KIM JONG KOOK

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHA. Saya tak minat dialah akk! xp Takpe! Taste masing2! Hahahahha. Btw, ouhhh! Terima kasih Terima kasih! ;) Memang minat gilalahhh! Muahahahahah x3

      Delete
  7. jemput la masuk.. ade jaesuk pic. Jaesuk words picture.. http://lensakhadijah.blogspot.com/2013/11/runningman.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahhahah! Dah tgk! Lawa ;) Pandai akk edit! :D

      Delete
  8. hahahahaha time2 takde keje, mmg itu jelah yg mampu buat.. :D

    ReplyDelete
  9. Running Man members memang kelakar2 ja. Ada ja nak buat kita gelak kan. HIhihi.. :D

    ReplyDelete
  10. Hahahah, rite! Mesti akan gelakkkkkkkkkkkk memanjang jelahhhhhhhhh xp

    ReplyDelete
  11. Haha thx infonya gan..
    Follow back my blog..

    ReplyDelete
  12. rara dh follow awk.. :D dh ltk exhange link dh.. :)

    ReplyDelete
  13. jom join ga. http://littlesweetiexoxo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. film running man cuma satu episode ajah aku nonton nya, blog yang menarik. salam jepret!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, kenapa tak tengok semua? Btw, thanks!

      Delete
  15. sometimes. tengok jugak dkt channel one HD is it? act i love to see Gary and Ji Hyo. em so cute.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tak pasti pulaklah x3 Tgk online je selalu. Hehe A'ah! Monday couple! ><

      Delete
  16. besh jgk running man kan..creatif game show diorang..kalau nk kira artis diorg amik xde la famous sgt,tp sbb running man jd meletop2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, don't judge someone bye its face xp Dyorang bestlah! Even tak hensem! Tapi ada je yg hensem! Hahahahha

      Delete
  17. Teringat baru2 ni saya tunjukkan cerita runningman ni kat member. Baru sebulan lebih start tengok, sekarang dia dh sampai episod yg latest. Memang bahaya kan? addicted gila.. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, memangggggggggggg! Dah tgk satu episode, nak tgk episode yg seterus-seterusnya pulak! x3 Hahaha, lebih baik addicted yg tu daripada addicted bnda tak elok yg lain kan?

      Delete