Pengakhiran seseorang

Assalamualaikum! :) Hari ni kita nak bercakap psl apa eh? Herm.... Psl ni lah "Allah tidak lihat bagaimana seseorang itu dahulu atau sekarang, tetapi Allah melihat bagaimana pengakhirannya" Hah! Mesti semua fahamkan? ^^

Herm, mmg betul. Tidak kisahlah siapa kita yg dahulu, jahat mana pun kita dulu, tapi kalau makin lama kita makin berubah menjadi baik, insyaAllah Allah akan mengampunkan kita dgn syarat kita bertaubat dan tidak mengulanginya lagi. Allahu... Kalau mcm tu gayanya mmg bagus. Tapi mcm mana pulak, kalau dulu mmg baik, but then lama-lama makin teruk. Di mana silapnya? Mungkin persekitaran, but still semuanya bermula dari diri sendiri jugak. Allah..  

Nak cerita yg aku ada seorang kwn ni... Dia dulu agak jahat jugaklah. Hahaha. Bukan jahat dari segi apa pun, tapi dia jenis yg kurang ajar sikit, keras kepala, hormat org yg lebih tua dri dia pun kurang n mmg suka gaduhlah jugak. Hahahaha. But then, sekarang ni... Sejak dia mula sambung belajar ke luar negara, aku tgk dia makin berubah. Makin more positive. Makin baiklah sng ckp. Aku tgk mmg aku rasa Alhamdulillah sgt-2. Ya Allah, beruntung sgt dia sbb dapat hidayah Allah dari cara yg baik.

Bila aku tgk perkembangan dia, aku rasa jeles. Dan rasa rendah diri sgt. (Sentap pun mungkin) Haha.. Sebab dia semakin berubah menjadi baik, tapi aku? Aku rasa teruk sgt. Bezanya aku dgn dia. Even dulu maybe aku baik, but then sekarang aku yg teruk. Even dulu dia teruk, but then sekarang dia lebih baik, dari aku. Aku tak kisah if she being more better, aku bersyukur sgt. But what i feel right now is aku takut kalau aku mati dalam su'ulkhotimah :'( Astaghfirullah.... Ampuni hamba-mu ini Ya Allah... 

Kawan. Aku bahagia utk kau. Alhamdulillah dgn apa yg kau punya dlm diri kau sekarang. Aku syg kau :') Doakan aku pun dpt berubah kembali ke arah yg lebih baik. Astaghfirullah...
Assalamualaikum... 

No comments:

Post a Comment