Hari Kesihatan Dan Karnival Mahabbah Teras Jernang! :D

Assalamualaikum bloggers! Lamanya ku menyepi. Hanya mampu ku katakan sorry! >< Hehehehehe. Okay, nak cerita ni! Takdelah cerita best pun, just ttg apa yg berlaku dlm hari aku hari ini :D 15 Mei 2016! ;)




Aku tinggal di Bangi, di bangi ni ada satu tempat namanya Teras Jernang. Ada yg tahu, tapi ramai juga yg tidak tahu. Yelah, sbb TJ ni dipanggil Kampung Teras Jernang, dan bukannya dipanggil seksyen-seksyen mcm di tempat lain dkt bangi ni. Dan dlm TJ ni, ada satu jalan namanya Jalan Rahmat. Alhamdulillah aku dah tinggal dkt Jalan Rahmat ni almost 20 years. Sama dgn umur akulah kan. Lama takkkk >< Apa yg bestnya dkt kwsn rumah aku ni, mmg alhamdulillah environment-nya islamik, dan surau pun mmg dpn rumah je. Jiran-jirannya pun tidak sombong ke apa ke. Kalau ada program atau gotong-royong atau kuliah or anything, insyaAllah ramai juga yg turun turut membantu ;) So, mmg syglah kalau nak pindah dri TJ(Jalan Rahmat) ni. Dan kalau ada yg berpindah dari sini pun, mmg turut diadakan majlis perpisahan n adalah certain-2 time tu aku pun sedih tgk ada yg nangis sbb sedih kawan-kawannya nak pindah dah. Tapi at the same time gembira jugaklah kan :)

Byk dah program yg dijalankan dkt Jalan Rahmat ni, dan bermacam-macam program dah aku join, dri kecik sampailah besar. N alhamdulillah byklah program-2 yg best! ;) So! Kalau dulu aku join program, skrg dah besar kita pulak handle program! Jadi ajk lah duluuuu, belum mampu buat program lagi >< Jadinya telah diadakan Hari Kesihatan dan Karnival Mahabbah(Hari Keluarga) Teras Jernang :) Kiranya sesiapa yg tinggal dkt TJ ni mmg boleh joinlah! ;) Alhamdulillah program ni telah berjalan lancar even adalah jgk kalutnya tadi. Hahahahaha. Tapi alhamdulillah sambutan pun ramai ;) N takdelah bosan even aku buat kerja je. Penat agaklah tapi tak rasa beban. Sbb aku minat kot benda-2 mcm ni :D Best pun best! Haha.








Ouh, Karnival Mahabbah ni antara aktivitinya adalah sukaneka, ceramah kesihatan dan pemeriksaan kesihatan. So, aku dpt keje sebagai ajk pendaftaran sukaneka dgn ada beberapa org kwn (bff dan kwn dri kecik). Program mula pukul 8 mcm tu, dgn bacaan tahlil dan kemudian pendaftaran sukaneka dan kesihatan. Tapi asing tempatlah. Ouh, lupa nak ckp. Karnival dan Hari kesihatan ni di Surau Ar-rahmaniah TJ (dpn rumah aku ><) So, pendaftaran sukaneka kitorg handle. Yg kesihatan adalah mak-2 ajk lain handle. Pagi td ingatkan takdelah ramai yg dtg awal sgt, sekali kau meja pendaftaran sukaneka kena serbu! Hahahahaha. Penat + panas jgklah dok tick-2 nama para peserta. Aku pulak jenis kelam-kabut sikit (aku pun tak tau asal) Hahahhaha, so dia jdi agak kabut dan bising dgn suara aku je dkt meja pendaftaran tu xD (suara aku pun nyaring). Aku pun dah mcm tak kisah mcm mana rupa aku sepanjang program tu. Hahahahhahah

Ingatkan keje as ajk pendaftaran sukaneka ni, just tick-2 nama lps tu habis dah. Rupanya memacam lg keje yg mendatang. Dgn kena jdi pengadilnya, prepare hadiah nak bgnya, prepare brg-2 utk mainnya >< Tapi, aku takdelah kisah sgt pun. Sbb aku rasa best dan suka! Hahahaha. Serious, aku jalan sana sini tak berhenti tulis itu ini, semuanyalah xD Org x suruh pun, aku volunteer je diri. Sbb best. Hahahaha. Alhamdulillah program ni berjalan lancar dgn jayanya! ;)












Byk pulak aku membebel ><'''

Okay-2, kita share gambar pulak! Tapi gambar sukaneka jelah yg aku dpt. Gmbr tempat kejadian ceramah/pemeriksaan kesihatan tak dpt lgi T.T

Sukaneka ni ada mcm-2 sukan, mcm-2 kategori, mcm-2 peringkat umur. Dri 6 tahun ke bwh hingga 21 ke atas. Semualah peringkat umurlah ada gamenya. Game-2 ni pulak, patut org lain handle, tapi aku dgn kwn aku yg sekali ajk pendaftaran pun terlibat bg idea main game apa. Hahahahha.

Antara game-gamenya: Mewarna, melukis, bowling tin, pyramid building, sumpit beracun, belon basah, 'rasa apa?', gasing, ping-pong, kupas kulit epal, word puzzle game n aktiviti berpasangan.



































Hahahaahahah, Selain jadi ajk pendaftaran, kwn aku ada bwk kamera, so secara tak langsung dia kena jadi camera(woman). Aku gilir-2 dgn dia amek gmbr org mainlah... Huhuhuhu. Kitorg main sukaneka ni cuaca kejap panas, kejap redup, tapi kebanyakannya mmg tahan terik panaslah. Huhuhuhu.

Alhamdulillah habis jugak aku bercerita! Hahahahaha. Tq lah siapa yg baca sampai habis tu! Dan tq jgk siapa yg just tgk-2 gambar je! >< Byeeeee! Assalamualaikum! :D

4 comments:

  1. comellah kak fadhi xD bestnya buat aktiviti2 macamni. boleh eratkan silaturahim dgn jiran! baguslah enviroment kt kawasan rumah akak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Mmg best punnnn! >< Bersyukurlah akk dpt duduk dkt TJ ni. Haha...

      Delete
  2. seronok tgk anak2 main sukaneka

    ReplyDelete