Hang! Out! Hehe

Assalamualaikum! Wuhuuuuuu! Lamanya tak update bloggggggg >< Hehehehehehe. Kemalasan melanda~ Idea ada je datang! Tapi.... Malas. Haha. Herm! So, sekarang ni kerajinan tengah ada. Cepat-cepatlah update sebelum terlambat! Haha xp

Okay! Haaaaaa! Aku nak cerita pasal semalam! Aku dengan geng aku hangout ramai2! Dekat Alamanda je~ Hehe. Kitorang cadanglah nak jumpa sebelum masing-masing dah nak pergi jauh. Sambung belajar! Huhu. Takdelah jauh sangat pun xD Tapi, yelah! Nanti susah gilalah nak jumpa lagi dah. Mesti semua sibuk punyalah nanti! Tapi tu pun, tak cukup jugak geng aku yang join :/ Sedih je. Tapi nak buat macam manakan? Dah dyorang tak boleh nak join! Geng aku ada 8 orang! Aku, Syazie, Aini, Atun, Imah, Syu, Farhanah, Fuza. Tapi Syu mmg tak dapat join. Farhanah dapatlah jumpa kejap. Sbb dia hangout dgn jiran dia. Fuza pun hangout dgn orang lain jugak. Tapi byk kali gaklah terserempak dengan dia. So, geng aku yg join adalah aku, Syazie, Aini, Atun n Imah. Haha, sampai dkt Alamanda tu kitorang terserempak dengan Fuza n Tira! Dyorang pun joinlah sekali.

Kitorang pergi Alamanda tu pun bukan beli apa-apa pun! Setakat pusing satu Alamanda. Then pergi makan n solat! Haha. Atun je banyak gaklah beli. Dia beli barang utk bawak pergi Matrik hari ni! Haha, hari ni nak pergi dah. Semalam baru beli x3 Rileks, geng2 aku ni memang semuanya kaki last minit! Haha. *Termasuklah aku xD* Kitorang sampai dalam pukul 12 jugak rasanya. Then, cari Imah. Lepastu pergi toilet. N then terus pergi makan! Haha. Baru sampai dah makan xD Imah kata dia tak sarapan. Tu yang lapar. Aku pun ikut jelah. Dah semua setuju. Haha. Herm, bila sampai part nak makan. Mulalah pening nak makan apa. Mula-mula tu kitorang pergi kat food court. Tapi ramai sangat orang n takde tempat nak duduk. So, pergilah melilau-lilau kejap. Then decide makan pizza je. Hahahahaha. So, pergilah mencari Pizza Hut. Dah tu tiba-tiba Fuza kata kawan dia tu tak makan pizza. So, Fuza n kawan dia tu pergilah makan dkt tempat lain. Tinggallah kitorang berenam je! Masing-masing order nak makan apa, n kitorang pun order large pizza satu. Kongsi duitlah bayar pizza tu. Yg makanan n air sendiri, bayar sendiri. 





*Aku punya order~ Hehe*

Tgh2 makan tu, ternampak pulak Farhanah. So, dia pun joinlah kitorang kejap :) Borak macam-macam. *Bising gila kitorang xD* Ambil2 gambar. *Atun bawa kamera!* Hahaha, bergambar sakanlah kitorang xD Dah habis makan, mestilah kena bergambar dulu xD Waktu ni bergambar ramai-ramai kat luar! :)  





*Tudung aku tak betullllll. TT^TT*

Lepas tu pergi toilet pulak. HAHA *Memang kaki toilet betullah kitorang! Tak berubah-ubah dari zaman sekolah lagi xD* Dalam toilet pun boleh bergambar~ 



Dah pergi toilet, sambung merayau balik! Tengok kasut, baju. Tapi tak beli pun! Hahahhaha. *Mahallah. Membazir v.v* Lps tu Imah balik. Lps Imah balik, kitorang pun pergilah solat zohor. Dah solat zohor, masuk dkt tempat jual barang-barang tu. Apa tah nama dia aku lupa. AEON eh? Tak silap akulah x3 Hehe. Masuk dlm tu tengok-tengoklah apa yg nak tengok. Tira beli air. Yg lain tak beli apa-apa pun. Haha. Aku beli cadburry. Then tiba-tiba balik orang kata dah confirm yg cadburry tu mmg ada campur dgn babi. Huarrrgggghhhh. Sia-sia je 7 ringgit lebih aku TT^TT Act, mmg aku dah dengar2 pun org kecoh psl tu. Tapi ada yg kata bukan caDburry. Tapi caBburry. Tu yg aku beli je. Sekali.... Sabar jelahhhhh. Haha. Dah tu terpaksalah ku buang coklat yang telah ku beli.... HAHAHAHAH. Takpelah x3 

 Okay! Lepas tu kitorang keluar n lepak kat luar alamanda yang bawah pokok-pokok lawa tu. Ambil-ambil gambar lagi xD 


*Sorry, gambar kabur sikit*



*Keciknya aku xD* *With makcik Fuza~*

Dah tu, Tira n Fuza balik. Aku ngan yg lain-lain gerak pergi bus stop, tunggu ayah Iera. Dalam 6 lebih kitorang balik. Then.... Tamatlah cerita aku. Haha. Serious membazir masa je xD Tapi at least niat mmg nak jumpa dyorang pun! So, takpelah. Sbb dpt jumpa. Haha.

Happy sebab dapat jumpa dyorang even tak byk benda pun yg kitorang buat semalam! x3 Lepas rindu jelah~ Hahahahahaha. Herm, rasanya takde kata-kata nasihat kot untuk entri ni xD *Malas nak fikir ayat* Haha. Sorry v.v Apa-apa pun! Best of luck untuk kawan-kawan aku! Dan juga semua batch96 yang akan sambung belajar! ;) Ingat Allah, ingat family, jaga solat, jaga hati, jaga iman, ukhuwah sesama manusia juga jangan lupa jaga! ;) Gonna miss you guys so much :* Okaylah! Assalamualaikum! :) 
p/s: Sorrylah banyak gambar aku je ><

11 comments:

  1. rindunya muka2 senior yg comel ni T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. Rindu jugak junior2 yg baik dekat sekolah tu ><

      Delete
  2. smntra ada masa ni lbih baik lepak2 dgn kwn baik nnt dh smbung bljar nk jumpa pun sush.. ada yg cuti x sama, ada yg sibuk yg teramat.. hhi.. rndu pulk zz zaman ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngee.. ini siyes.. kak zz kwn2 masa dip rasa mcm dh loct contct even kalau jumpa pun rasa mcm bru kenal.. bila time cuti ke send la msg dkt kwn2 tnya khbr.. hihi..

      Delete
    2. Hahahaha. Okay akak! InsyaAllah tak lupa! Hehehe >< Memang harap sgt pun masing2 tak lost contact! :)

      Delete
  3. Gulp ! Bestnyaaa makan pizzoo huks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Best-best! Kenyang alhamdulillah xD

      Delete
  4. bestnya dapat spent time dengan kekawannnnn, happy gitew :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, Alhamdulillah >< Jumpa before masing2 sambung belajar!

      Delete