After a very longgggggg unofficially hiatus!

*Maaf, makin gemuk T^T*

Assalamualaikum peeps! Oh mannn! Lama betul tak update bloggggg! >< Busy dgn reality punya life sampai this blogging life terabai T^T Sedihnya blog ni lama tak berupdate. Last update sebelum masuk sem 3 dulu. Dan skrg ni aku dah nak final sem 3. Bygkan berapa lama aku biarkan blog ni tak tertengok. Hukhuk. Serious, bukak pun jrg-2 dah T^T Hermmmmm... Nak bercerita, tapi tgn ni tak rajin nak menaip. Nak post, tapi idea kdg tak keluar. Nak update, tapi masa selalu tak mengizinkan. Alhamdulillah akhirnya diberi keizinan jugak rasa nak update blog, nak tgk blog ni. Huhu.

Sem 3 aku kali ni seriously quite a hectic sem. Sangat busy dgn asg semuanya mcm tak menyempat nak siapkan. Like everything nak at the same time, no gap. Everytime, everyday, everyweek mesti ada je asg nak kena submit. Dgn midterm lagi. Ya Allah... seriously sem 1 sem 2 dulu takdelah sebusy sem 3 ni. Kelas pun berapa byk kelas ganti nak kena buat sbb byk kelas tertangguh. Siang mlm kelas... Hmmm...
Memanglah, makin naik sem makin pack jadualnya, makin tough subjeknya, makin mendalam pembelajarannya, makin berat workloadnya.. Allahu... Berapa kali stress, berapa kali rasa nak menangis, berapa kali rasa nak give up. Tp alhamdulillah Allah masih memberi kekuatan untuk hadapi semua tu. "Allah takkan uji hambanya melainkan kerana dia mampu" InsyaAllah... Nak dibandingkan ujian belajar kita skrg dgn ulama'-ulama', para sahabat dulu, lebih susah lagi mereka, lebih mencabar lagi ujian mereka. Jadi, apalah salahnya kalau kita bersabar dgn sikit ujian ni dan bersyukur kerana Allah masih pedulikan kita. Dia nak uji tahap keimanan kita, Dia nak kita ingat kepada dia. :( Mungkin kita ada merungut dalam kita tak sedar, tapi itulah sifat manusia. Pelupa. Bersyukur bila diberi nikmat, tetapi merungut, tak redha bila ditimpa ujian. Sedangkan setiap ujian, cabaran, nikmat yang diberi Allah itu mmg ada hikmah disebaliknya. Tinggal kita redha dan ikhtiar jalan yg terbaik serta mencari hikmah disebaliknya. :) InsyaAllah....

Byk je benda yg terjadi waktu sem 3 ni. N mmg ada benda aku nak cerita dkt blog ni pun. Tp asyik terbantut je. Haha... InsyaAllah akan diceritakan jugak nanti! Mesti! InsyaAllah ;) Stop dulu! Assalamualaikum! 

6 comments:

  1. all the best final kak fadhi! saya pun dh lama x publish entry baru kott huhu >< busy betul sem 3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu... Tq Mazni! Mazni pun semoga dipermudahkan urusan ^^

      Delete
  2. Yea, in my major, 3rd and 4th sem is the toughest among all semester ;_;
    goodluck for the campus life ^^

    ReplyDelete
  3. Nice one. Thank you for the good vibes. Wish you all the best ❤

    ReplyDelete