A NEW START? :)

Assalamualaikum! Bismillahhirrahmanirrahim! Lamanyaaaaaaaaaa aku biarkan blog ni terbiar! Sorry kawan-kawan! ==' Busy ada life. Hahahahaha, takdelah gurau je. Tapi mmg busy pun. Sejak dah masuk kolej dri asasi lagi mmg blog ni dah mula jarang sgt-2 diupdate. Sorry guysss. Herm! Nampak tak yang blog ni dah ber-design baruuu! Hahahahha. Yeayyyyy! Berjaya jgk edit blog ni bagi jadi hidup kembali . Hahahahahaha. (Even pemilihan colournya..... xp) Sokaylahhh! Haha.
 
Btw, alhamdulillah sekarang ni aku tgh cuti sem. Cuti sem apa? Cuti sem 1 degreee! Yeayyy! Hahahahha. Cepatnyaaaa masa berlalukannnnn! Asasi dah habisss. N now I'm on my journey of degree! Still di tempat yang sama; KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR :) Dalam bidang SARJANA MUDA QURAN SUNNAH DAN KOMUNIKASI. Alhamdulillah! Heeeeee. Rasa baru je habis orientasi. Tau-2 dah habis dah 1 sem! :') Herm, actly aku pun tak tau nak type apa lagi ni. So share gmbr jelah eh? Mana tau idea dtg! Hahahaha.
Hahahaha. Okayyy, ni gambar waktu orientasi awal masuk sem 1 hari tu. (Yg dpn tu roommate aku waktu asasi dri sem 1-3) Kitorg yang ex-2 asasi masuk intake kedua sebab waktu intake first masuk, kitorg tgh final exam sem last asasi. And that's even make us cuti sem 5 hari jeeeee tau takkkkkkk! Hahahahha. Sedih takk hidupppp x'D Tapi nak buat mcm manaaaa, still have to accept it! So, nak ceritanya waktu ni memang waktu yang terlalu stress untuk aku sampai rasa nak berhenti belajar je. Nak tau sbb apa? Haha, sbb aku mcm still tak bersedia nak belajar untuk peringkat yg lebih tinggi (Mana taknyaaaa, cuti sem pun 5 hari jeeeee -,-) Sbb lainnya pulak, waktu tu aku still tak dpt buat keputusan nak amek course apa sbnrnya. Sbb aku terlalu takut yg aku tak boleh bwk especially Bahasa Arab. Serious waktu tu aku rasa takut sgt sampai takde mood untuk sambung belajar or benda-benda lain. Aku konfius nak amek kos dakwah, quran sunnah or usuluddin. Ada banyak sbb yg membuatkan aku keliru. Dgn pinjaman pelajarannya, dgn perasaan takutnya, tak beraninya, tak bersedianya....

Herm... Last-2 aku dalam dilema antara nak amek kos dakwah or qs. But then aku pun buat keputusan amek qs. Tp nak kata takutnya aku waktu tu dgn ketidaksediaan aku ni, sampai waktu orientasi ada perjumpaan dgn ketua jabatan kos masing-2 yang dipilih. Kebetulan waktu tu gabung sekali dgn bdk-2 arab, bila dgr dyorg ckp arab, I'm more scared. Serious talk. Rasa nak pitam pun ya. Muka aku mmg pucat jelah aku rasa waktu tu. Can't even smile. Huarghhhhhh! Serious tak boleh lupa perasaan tu! Hahahaha. But then I'm thinking of to change to dakwah back. Why back? Sbb sbnrnya awal-2 mmg aku minx kos dakwah tp aku minx tukar ke qs. Haha, tp akhirnya aku tetap stay dgn qs. Dgn sokongan dan galakan dari umi, ayah dan kawan-kawan, I'm finally decided to stay with qs. So, here I'm now! Alhamdulillah dah berjaya habiskan 1 sem! :)
 Yg tdg biru dpn tu kakak faci group aku waktu orientasi! :)

They are all my orientasi's group members :) Beberapa ex-asasi and the others new diploma students at KUIS.

Hah! Another story! Nak tau takkkkkkkk, aku tak percaya yang aku akan dilantik sebagai naqibah untuk salah satu kumpulan usrah, Hahahahah T^T Mmg bagus, tapi aku rasa mcm tak layak jeeee. Hahahhaa, serious awkward waktu our first meet! Tapi apa-apa pun alhamdulillah sbb berjaya jgklah habiskan usrah untuk sem 1. Jumpa sem 2 nnti pulak *the same group :). Usrah ni ada untuk setiap pelajar sem 1-4 tak silap aku. And semua akan stay group yang sama dari sem 1-4. Haha, so ahli-ahli usrah aku have to bwk banyak bersabar untuk jumpa akk naqibah korg ni lg ya xp Ahli usrah aku ni ada yg sebaya tp most of them adalah setahun muda dri aku :)

 Waktu ni ziarah luaran, kitorg buat liqa' usrah skjp then jamuan mkn sikit-2 :) Gabung dgn group usrah kawan rapat aku. Huhuhuhu

Kawan rapat aku pun dilantik sebagai naqibah! Hahahaha ;)

So, now jom kita masuk ke cerita housemates or classmates aku? Hahahahha. Classmates dululah! So kami yg intake kedua ni most of us adalah ex-2 asasi. Jadi antara kami ni mmg dah kenal antara satu sama lainlah. Cuma adalah beberapa budak-2 baru. Kami ditepatkan dalam kelas BI02 1C. Dalam kelas ni ada lebih kurang 29 org pelajar, even pelajar dri Indonesia pun ada. Haha. Sbb most of us dah kenal-kenal jugaklah , so takdelah terlalu awkward sgt dgn dyorg. (And I'm trying to be an excellant student and gain my confident to success!) Sbb budak-budak dlm kelas tu semuanya pandai-2 n aku rasa rendah diriii. Huhuhuhu. Tp aku sendiri sedar, yg aku sebenanrnya boleh. Cuma tak rajin je. Hermmmm T^T Padan muka akulah kannn.


Banyak yang kitorg dah lalui sama-sama untuk sem ni! :) Macam-macam kenangan manis dan pahit yang dah berlaku. Tapi semua tu adalah pengalaman untuk kitorg dlm menuntut pelajaran, mencari ilmu! :) Antara pengalaman yang paling tak boleh aku lupa adalah waktu kitorg buka booth sempena minggu bahasa! Booth kitorg adalah booth negara FRANCE! ;D Even tak menang, tp still dpt saguhati tempat keempat! :) Maybe tak gempak, tapi kitorg still berbangga! Heeeeee








(The representative for our booth!)
Kitorang gabung dgn kelas budak BI02 1B n berjaya buat booth niii! Cewwahhh! Hahahaha. Alhamdulillah! ;)

N now kita pergi kepada cerita pasal my new housemates pulak k! Huhuhu (Skrg dah jd ex-roommateslah sbb dah habis sem 1 T^T) 



Okay! They are some of my housemates, sbb ada yg takde dlm gmbr jgk :3 Huhuhuhu. Kalau nk cerita psl awal-2 masuk rumah aku dulu P7-604-B, mmg panjanglah cerita dia. Dan mmg banyakkkkkkk sangat pengalaman yg kalau ingat balik mmg rasa nak gelak je. Sbb apaaaa, perangai tak matang x'D Hahahahahhaa. Apa-apa punnnn! Thanks guys for being a good housemates to meee! Sorry for all my fault and hope to see you guys again in the same houseee next sem! Hahahahaha ;p





And then finally we finished our final exam on 1/10/2015 and end of semester 1! ;D

Here's a more throwback ><




 Waktu ekstival 18 kuissss! Kawan sekolah lamaaa duluuuuu! ;DD

Finally this year my bestfriendddddd got what she wants! ;)






Waktu study week! Hahahahaha. Kebetulan cuti kena waktu raya hajiii! Mmg berjalanlah balik kg! ;p Tak study gueeeeee TvT Hahahahaha

Okay. Rasa mcm this is the longest entry i've ever wrote >< Hahahahahaha. Thanks for those yg baca sampai habis. And thanks jgk for those yg scroll je sampai bawah. Hahahahaha. Byeeeeee! Assalamualaikum! ;) Till we meet again!

4 comments:

  1. kenangan2 akak kt sem 1 tu. Saya ni plak baru nk habis sem 1. Nnti mesti rindu dgn smua2 memories tu. Anyway, all the best sambung degree! Hebatla course yg akak amek, quran sunnah.,hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Hye mazniiii! Lama tak borakkk. Huhuhuhu. Ofkoslah gonna miss all the memorieskan. :) Btw, Hahahaha. MasyaAllahhh. Semoga akak pun berubah lebih baik n berjaya guna ilmu yg akk dpt utk beri manfaat kpd org lain jgklah kann. Aminnn insyaAllah. Btw, all the best for you too dear! :)

      Delete
  2. Lissa ada sorang kawan yang sambung study sana jugak.. hehe mesti best kan.. nampak meriah ja. heheh anw, sejuk bila masuk blog ni. Lissa suka. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh yeke ada kwn masuk kuis jgk? :D Hahahahah. Alhamdulillah bestlah jgk :) Hahahah. Tq! ><

      Delete