K U C I N G ?

Assalamualaikum readers! Huhu. Here I'm writing again! Haha. But this entry is kind of a really long time punya throwback. >< So, what's wrong with kucing? Or cat? Or meow? Hahahaha. The fact that I'm an AILUROPHOBIA person's. Which means that I'm really really really scared of cats! Huarghhhhhhhhhh
Seriously! Only those yg takut kucing je yg faham apa yg aku rasaaaa T^T Benda bukan saja-saja gedik nak takut-2 dkt kucing yg memang antara makhluk Allah yg paling comel. Tp entahlah, keadaan tidak mengizinkan untuk diri ini berani dkt dgn kucing! Huhu (sad life). Even kucing tu kecik mana pun, jauh 1 meter pun dari kau, still hati kau akan rasa tak tenteram. Hahaha. Tapi tulah kan? Lagi takut lagilah kucing-kucing ni suka nak dekat. Lagi lari, lagi dia kejar T^T Cuak plus takutnya jgn ckplahhh! Mcm-2 aku bayang kalau kucing ada dkt dgn aku. Aku byg dia lompat atas akulahh, cakar akulahh, gigitlahhh. Hahahahaha (Padahal none of that terjadi dkt aku pun) Weird x'p Aku pun tak tau asal aku dok terbayang-2 mcm tu... Even kucing tu tgh tidur sekali pun, tp dia ada bwh kaki aku or berdekatan dgn aku, i will be really beware with it !

Kucing + Aku + Jerit + Lari + Menyorok mmg takkan terpisah. Hahahahaha. (Tapi skrg dah kurang sikitlah jerit-2 tu xp) Belum lagi kalau kawan-2 saje usikkkk! Part ni mmg aku bengang tahap erghhhhhh! Rasa nak tumbuk-2 je muka org yg tak faham bahasa yg aku ni takut kucingggg! Dahlah bila dkt dgn kucing mmg rasa mcm nak mati pun ya jugaklahhhh! Rasa jantung tu dup dap dup dap laju gilaaaa dgn sesak nafasnya lg. Haha (Overrrr. Tp ada betulnyaa) Its not like aku benci kucing or tak suka. It just that aku takut. Takut yg aku pun tak tau asal. Hahaha. (Harap memahami)
Btw, kucing ni binatang kesukaan nabi. Even haiwan lain pun nabi ajar untuk kita sayang. Tapi ada jgk manusia-2 yg tak taulah hati apa sanggup seksa kucing. Disepaknya, dicampaknya, disiat-siat kulitnya, dibunuh. Ya Allah... Kenapalah diorang sanggup buat mcm tu :/ Hina sgt ke haiwan tu? Apa yg teruk sgt pada kucing tu sampai kena seksa mcm tu sekali? Astaghfirullah....
Berbeza dgn AILUROPHILE persons! Mereka ni jenis yg suka kucing. Tu yg sampai beratur-2 kucing dkt rumah mereka-mereka ni! Huhu. (I have a lot of friends yg bela kucing banyak-2 sampai kalau pergi rumah diorang mmg tak tenteram hidup aku T.T)



Tapi.... ada one time tu.. aku pergi rumah makcik aku n dia ada bela kucing. Kucing dia serious comel sangattttttt! (Kucing mahal bukan kucing tempatan) Ada kucing besar, ada yg kecik. Serious aku rasa nak peganggg tapi aku takut. Tapi ada satu kucing tu , aku tgk adik aku pegang, dia rileks je. So aku pun memberanikanlah diri untuk memegangnya. Hahahahahahahahahahahahah ! Guess what?! I did it! Aku berjaya angkat kucing tuuuuu! ><



(Abaikan muka tah pape tu)
Mmg rasa happy sangatlah sbb berjaya jugak pegang n angkatttt! Huhuhu. Yg best partnya kucing ni bila aku pegang dia, boleh dia tidur! Hahahhaha (Kucing terlebih rajin nii ><) Rasalah badan n tulang diaaa. Wuuuuuu~ (n~n)



Ada lagi anak-beranak lain, tapi dok berlari tak duduk diam. Huhu.

Even adik aku yang kecik pun selamba je pegang x3

Haha. Balik tu mak aku kata yg semua tu bukan kucing tempatan. Tu yg dia jinak sikit. Kalau kucing tempatan garang lg. Hahhh amek kauu! Lps-2 tu aku ada gaklah cuba nak sentuh kucing-2 dkt hostel, n mmg aku cabut lari dululahhh! Sbb boleh tahan garanggg! Hahahahaha. So, ceritanya perasaan fear of cats tu masih ada dan tak taulah bila nak hilang. Tapi at least ada gaklah improvement kan? Hahahaha... Even jarang-2. Huhuhu.

Hope that aku and sesiapa lagi yang ada penyakit Ailurophobia ni boleh overcome our fear! Huhu. Mereka-mereka yang Ailurophile tu pulak jgnlah asyik dok sakat kami jeeee! Help us but don't make us scared! Huhu
Ada sesiapa lagi yg Ailurophobia? Taknak share cerita korang pulak? Huhu
Okay. Bye geng! Assalamualaikum! ;) 

14 comments:

  1. haip? muka tu..haha..mcm tgh tahan takut je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahahahha. Minta diabaikan >< Mmg cuak punnnnnn! Huhuhu

      Delete
  2. omg same! farah pun takut kucing :( wah untung la dapat pegang and angkat, until now farah tak dapat nak angkat, takut dia cakar. hahaha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhu. Geng pulak kitaaaaaa x3 Sokayy! Once the time comes, berjayalah pegang nnti! :D

      Delete
  3. kalau Lissa ailurophile. suka gila dengan kucing. di rumah ada 5 ekor, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhu. Untunglahhhhhh TvT Rezeki lissa lah tuuu!

      Delete
  4. ada kawan saya kat sini yg takut gila dgn kucing! dia punya takut tu mcm yg kak fadhi sebut tulah xp tpi haritu kitorang suruh dia try usap kucing and yay she did it! pastu mulalah dia kata lembutlah, rasa nk pegang lagilah. tpi perasaan takut kt kucing tu still x hilanglah xD

    tahniah kak fadhi berjaya pegang kucing! berani angkat lagi tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. IKR! Mesti sama apa yg kitorg rasaaaa! Hahahahaha x3

      Terima kasih terima kasihhhh! Tp stillah, perasaan takut tu ada. Berani sikit-2 je. Huhu

      Delete
  5. Hihi. Saya pun ada ramai jugak kawan yang takut kucing. Dorang punyalaa kadang2 cuba untuk beranikan diri nak pegang kucing tu tapi takleh jugak.
    Tapi, saya alhamdulillah. Suka sangaaat kucing! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee. Ikr! >< Untunglahhh tak takut kucingg! Huhuhu

      Delete
  6. hai...yaya datang dari Jom Kita Sembang Bersama 35 Blogger...salam perkenalan dari Yaya Cendana :)

    mohon komen murni di

    http://www.yayacendana.com/2015/10/asean-musical-extravaganza-2015-matic.html#comment-form

    terima kasih ^_^

    ReplyDelete
  7. Ehh leya pun takut kucing, Baru je lepas update entry pasal kucing..

    http://leyastorymory.blogspot.my/2015/11/d3-haiwan-jinak-yang-ditakuti.html

    ReplyDelete