PESTA BUKU ANTARABANGSA *2014* !!!

Assalamualaikum!
Senangnya dalam hati~
Bila dapat hilangkan stress~
Daripada masalah~
Beli buku~
Di Pesta Buku!
Hahahahahahhahaha. Lagu tak jadi xD

Okey, saja je nak melawak. Hehe *Hambar*
Okay2! Act, aku nak update entri ni semalam! Serious dah excited gila2, dah fikir habis2, balik je dari PWTC, nak update entri! Tapi apakan daya? Keyboard komputer pulak buat hal. Serious meraunglah aku semalam TT_TT Takde cannnn~ Herm. Terus jadi malas nak update entri! Tapi lps aku baca entri bff aku yg si Iera tu. *Kitorang gi sama2* Dptlah jugak sikit semangat nak update. Haha, rajin2!

Okayyyyyy! Apa tunggu lagiiii? Jom baca cerita aku yang tak berapa nak best ni punnnn. Hehe!

Ceritanya bermula begini....
Semua orang tau Pesta Buku Antarabangsa ni memang diadakan setiap tahun! Dan even setiap tahun diadakan pun, still berjuta-juta pengunjung yang pergi tanpa jemu! Haha. Yelahhhhh, setiap tahun ada buku baru. Dah tu diskaun banyak pulak! Dah sah2 lah kena pergi sentiasa! x3 Tapi aku takdelah sampai tiap-tiap tahun pergi. Haha.
Yaaaaaaaaaaaaa! Pesta buku ni dah start dari semalam lagi! Dan tahun ni dianjurkan selama 11 hari! So, tunggu apa lagiiiiii? Siap sediakan diri, duit, masa, dan energy dengan kadar segera! Dan pergilahhhh~ Hahahahahhaha.*Promote woiii*

Bila nak sampai cerita aku ni? Haha, rilek2. Introduction dulu. Ni nak sambung ceritalah ni xp

Aku ni bukanlah kaki hangout! Dan sebenarnya kalau aku "hangout" yg sebenarnya tak sesuai dipanggil "hangout" pun, boleh kira dengan jari! Mmg aku jarangggggggggggggggg sangat2 dapat keluar or lepak dgn kawan2. Mak ayah aku tak benarkan TT_TT Huhu. Tapi alhamdulillah! Semalam mak ayah aku bagi aku join kawan2 aku pergi pesta buku! Hehe, yeah. Takdelah pergi melepak. Tapi kiranya dapat keluar dengan kawan2lah! Even pergi beli buku je pun, tapi best! Sebab aku dapat buku yang aku nak! Dan aku dapat jalan-jalan dengan kawan2 yang aku rapat n sayang! And the most important reason is aku dapat kurangkan sikit stress aku daripada masalah2 yang berlaku baru2 ni. Aku berjaya menghappykan diri aku! Yeayyyy!

Herm, act. Nak pergi pesta buku ni dah lama jugaklah merancangnya. Dalam bulan 3 mcm tu. Tapi, rancang nak pergi dengan orang lain. Sekali pergi dengan orang lain! Haha, tapi takpe! Lagi happy and lagi tenang jiwa ni! ;) Dah rancang punya rancang, last2 aku hangout dengan SYAZIERA, SYAZA, HAFIZAH, JANNAH n ATHIRAH(Kakak Jannah).
Iera n Syaza kenal dari sekolah rendah, tapi rapat sejak sekolah menengah. Hafizah mmg kenal dari kecik. Mak dia pernah jaga aku. Kitorang sekolah rendah sama-sama, tapi terpisah bila masuk sekolah menengah. Dia sekolah kat kelantan. Huhu. Jannah n Athirah pulak memang jiran lama. Kenal dari bila aku tak ingat. Tapi memang dah lamalah kenal! N aku rapat dengan dyorang! Sampai yg si Athirah tu pun aku panggil nama je, tak panggil kakak. *Dia beza 2 tahun dari kitorang* Sbb dah rapat sangat kot. Haha.
Kitorang pergi semalam, hari khamis, 24/04/2014, hari first pesta buku. Haha, sbb Iera cuti hari khamis je :3 Dia yang ajak, so ikut dialah. Alhamdulillah kitorang yang lain takde masalah! ;) Act, mula-mula aku ngan Iera rancang nak gi ngan geng2 aku. Last2, ada masalah yg tah pape. Lps tu, rancang nak gi berdua je. Then, Iera teringat Syaza. So, ajaklah dia. Aku ajak Hafizah, Jannah n Athirah. So, cukuplah enam orang! ;) Dalam pukul 12 tghhari macam tu kitorang sampai komuter ukm. Act, rancang pukul 11.30 pagi. Tapi nak menunggu bebudak tu siap, tu yg lambat tu. Haha, tapi takpe. Alhamdulillah perjalanan selamat n terancang je!

Aku dgn yang lain2 gerak sekali satu kereta. Mak aku hantar, sbb kitorang duduk dekat2 je. Syaza je yg pergi sendiri sbb dia duduk jauh gaklah. Dia dah sampai dulu ktm. Then, kitorang sampai. Dah sampai tu, beli tiket pergi balik [ukm-pwtc] [pwtc-ukm]. Tujuh ringgit lebih seorang. Dah tu, tunggulah komuter sampai... Nasiblah tak lama sangat tunggu! Alhamdulillah, komuter pun sampai! Then, naiklah. Kitorang nak naik dkt couch wanita. Tapi dah tersalah masuk pintu. Dah tu, jalanlah menuju ke coach wanita :3 Alhamdulillah, ada tempat utk duduk! Heeee, waktu tu tak ramai sgt. Yelah, dalam pukul 12 tghhari pun...
 *Syazie, Syaza, Fizah*

*Jannah, aku, Iera lagi* Haha

Tak lamaaaaaaaaaaaaaaa lepas tu! Dalam pukul satu tengah hari, sampailah dekat stesen kitorang! Stesen putra tak silap aku! Dkt situ hujannnnnnn. Tapi nasib baik, tak berlaku apa2 yg tidak diingini! Dah tu, kitorang kena berjalan jauh sikit untuk masuk dalam pwtc tu. Jalan punya jalan, then sampai! Sejukkkkkk~ Sbb hujannnn! Haha. Dah tu masuklah dalam pwtc tu! Banyak booth! N of course banyak bukuuuu! >< Orang tak ramai! Alhamdulillah, tak sesak! Yelah, hari sekolah kan? Best woiii! Tak perlu nak sesak-sesak! Just enjoy your day~ Haha.

Dkt pintu masuk tu, kitorang rancang utk berpecah. Yelah, kalau nak sama2 semua, kang tak best pulak. Mula2 kata nak jumpa balik pukul 3.45ptg. Tapi mcm lambat je. Yelah, nak solat zohor n makan lagi. So, decide jumpalah pukul 3.30ptg. Dah tu, berpecahlah masing2. Tapi Jannah ngan Athirah je yg berpecah ngan kitorang. Aku, Syazie, Syaza n Fizah still berempat. Cuma tak lama lps tu. Berpecah jugak. Haha. Aku ngan Fizah, Syazie ngan Syaza. Kitorang pun mulalah merayau-rayau mencari buku! Macam-macam buku ada! Semuaaaaa adaaaaaa. Haha, mana yg korang nak or cari? Pasti akan jumpa! *Ceyhhhh*

Act, aku pergi pesta buku ni sbb aku nak cari buku Hilal Asyraf yang mmg aku minat! Selama ni nak beli kat tempat lain asyik tak sempat atau takde je! So, mmg mencari habis2lah! Dan alhamdulillah aku jumpa n dapattttt! Yeayyyyyyy! Even takdelah byk sgt pun buku dia yang ada kat situ. Tapi, takpe. Tu pun dah cukup! Lain kali beli lagiiiii x3 Macam-macam buku kitorang beli! Ada yg beli novel Siti Rosmizah, novel cinta, novel islamik, komik, novel fixi. Haha.

Tak lama lepastu, dalam pukul 2 lebih kitorang gi solat zohor! Mula2 tu Jannah kata dia nak gi solat dulu, waktu tu baru masuk zohor. Lps tu, tau2 kitorang yg dah siap solat dulu. Dia n Athirah baru nak solat. Haha, sbb ramai sgt orang dia kata. Then, lps kitorang dah habis solat, kitorang pun prgilah dkt ruang legar. Ada cermin kat situ. Betul2kan tudung jap. Amek2 gambar. Sementara tunggu Jannah siap solat.









Gambar Jannah ngan Athirah takde :3
Hahahhahahhahaha, lol! Biasalah! Remaja selfie xD Jangan gelak! Kami tau kami tak berapa nak lawa! Hehe.

Dah puas selfie, Jannah n Athirah tak siap lagi. Yelah, ramai sgt orgkan :3 Dah tu, kitorang decide nak tunggu dkt tempat makan je. Mula2 cari jugaklah KFC. HAHA, sekali rupa2nya makanan yg jenis2 mcm KFC or PIZZA ni takde kat situ. Aduhhhh, lawak je! Yg adanya yg stail buffet2 mcm tu. Tapi mahal gila v_v Last2 kitorangg rancang pergi sambung beli buku lagi. Then dalam pukul 4 kitorang keluar pergi makan kat restoran luar! Berbaloi sikit! Murah n kenyang!
*Syazie, Jannah, Athirah* 
*Aku, Fizah, Syaza*
Kitorang makan nasi ayam, kecuali Syaza makan bakso. N minum air limau nipis, kecuali Syazie air tembikai. *Tu pun nak bagitau ke?* Hahahahahahah
Aku belanja dyorang! Sbb mak aku bagi duit asing suruh belanja dyorang! Alhamdulillah cukup! ><

Dah tu kitorang pun balikkkkkkkkkk. Fuhhh! Penat takdelah sangat! Sbb best! Tapi lenguh bahu n kaki jelah. Haha. *Byk sangat beli*

*Back view* Lol! xp

*Serious asal muka aku nampak penat? HAHA*

*Sempat lagi!*








*Berjalan menuju ke ktm. Nak balik~*

*Menunggu komuter!*

*Bergambar kejap~ Haha*

*Hehe, nak menyibuk jugak xD*
*Muka penat. Haha*

Act, komuternya dah sampai dah waktu kitorang bergambar tu. Tapi sbb kitorang tak yakin betul ke yg tu xD Tu, yg tak naik. Hahahahaha, last2 terpaksa tunggu komuter seterusnya :3 Tunggu punya tunggu, then sampailah komuternya! Alhamdulillah waktu tu even ramai org, tapi dpt jugak tempat utk duduk. Lps tu dah bertambah-tambah ramai orang! Yelah, orang balik kerjakan. Huhu.

Then, dah sampai stesen ktm ukm. Tunggu pulak mak aku ambil. Syaza dah balik dulu. Kitorang tak solat asar lagi waktu tu. Jam dah dekat pukul 7. So, pergilah tumpang solat dkt surau ktm ukm tu. Nasib ada surau! Dah solat tu, lagi beberapa minit je nak maghrib! Sampai rumah dah maghrib! Alhamdulillah, perjalanan kitorang selamat dan teratur. Takde sesat2. Huhu ><

Herm, now is the timeeeeeee! Buku-buku apa yang aku beliiiii? Hahahahahahaha. Nak tau? Akulah yang paling banyak sekali berbelanja semalam xD Yelah, bila dah pegang duit sendiri. Konon banyak duit. Memang boros habislah! Sbb tu aku tak boleh pegang banyak duit! Nanti mmg aku boros! Sbb aku tau yg aku ada duit! Hahahahahah. Tak bagus betul sikap aku ni! x3

Jeng... jeng... jenggggggg! Hahahahahah



Banyak keeeeeeeeee? xD Rilek duluuuuu. Banyak sebab aku beli untuk mak, ayah n adik2 aku jugak! Tu yg banyak tuuu. Bukan utk aku sorg je. Hehe.
Kanan- Novel islamik, Hilal Asyraf!
Tengah-tengah- Novel cinta!
Kiri- Novel Fixi!
Bawah- Komik Gempak Starz!
Novel Hilal Asyraf tu, ada satu buku utk ayah aku. Yg atas sekali warna ungu tu. Bukanlah novel pun. Tapi mcm buku ilmiah. *Ye kot...* Haha
Ayah aku kata buku tu bukan utk umur ayah aku sebenarnya. Tapi utk umur remaja mcm aku x3 Haha. Mak aku pun boleh baca. Tapi ayah aku tetap cakap terima kasih n terima! *Happyyyy*
Untuk mak aku pulak yang novel cinta tengah-tengah tu. Mula ingat nak bagi dua-dua. Tapi, bagi satu jelah. Yg lagi satu bagi adik aku. Haha, jimat sikit duit. Nak baca, tukar2 jelah xp
Mak aku kata, mak aku dah tgk dah buku apa yg aku beli, sementara tunggu aku, Syazie n Jannah habis solat asar sebelum balik tu. N mak aku kata mmg mak aku suka novel yg aku nk bgi tu pun. Haha, *Happy lagiiii*
Then, komik2 tu pulak bagi adik2 aku yang kecik2 lagi. Haha, dyorang pun suka je! ;) Alhamdulillah! Dan yang lain2 tu! Aku punyalahhhhhh! Hahahhahahahah, boleh tahan banyak jugaklah xD Novel Hilal Asyraf tu mmg aku minat n suka! So, mmg aku ingat nak buat koleksilah! Yg novel Fixi tu pulak, aku saja beli nak try baca. Sbb ramai orang kata best! So, beli jelah! But, novel dia nampak mcm agak menyeramkan jugaklah. Haha. *Kena siap sediakan mental aku ni, sebelum baca x3*

Okayyyyy! Itu sahaja ceritanyaaaaaaaaaaaaaa! x3
Alhamdulillah aku happy sangat-sangat! Even pergi beli buku je! Tapi aku happy sebab aku dapat hangout dengan sahabat-sahabat rapat aku, yang mak ayah aku percaya untuk bagi aku keluar sekali. Dan aku happy jugak sebab aku dapat kurangkan stress aku dengan masalah yang tah pape yg berlaku baru-baru ni. Aku dapat lupakan wajah-wajah "mereka" sementara xD Serious aku kata! Aku happy tanpa "mereka" yang tah pape tu! *Sorry to say~*Muahahahahahahahaha
 *Hehe* *Smileeeeee*

Okaylahhhh! Bye2! Assalamualaikum! ;)

6 comments:

  1. Woww banyak jugak beli.. Daya pun berapa ringgit dah habis kemaruk buku punya pasal hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ada jugak yang sudi komen v_v Huhu. Terima kasih. Terima kasih ! Herm, samalah! Belanja sakan betullah! Dah alang2 ada peluang dpt pergikan? Hihi ><

      Delete
    2. Janganlah macam ni hihi tak susah pun komen tu :) Nanti maybe kita boleh pergi sama-sama ke? hihi hey lets be friend.. Ni wechat Daya >> hidayahyaya.. Add me ok? :)

      Delete
    3. Hikhik. Takdelah. Blog saya ni biasa2 je. Siapalah yg nak dtg baca story saya pun. Tak best. Haha. Herm, InsyaAllah kalau ada rezeki boleh jeeeee ;D Of course we can be friends! ;) Btw, saya tak pakai hp v_v Huhu. One day nnti kalau saya dah guna. InsyaAllah I'll ask your wechat back! Hehe, okay? ><

      Delete
    4. Sama jelaa dengan blog Daya tu.. Siapa laa nak baca haha.. Okeyy nanti dah guna fon bagitau ye hihi

      Delete
    5. Haha. But people already know you Daya! ;) You're quite famous okay! Haha >< Herm, okay Daya! ;) I will! InsyaAllah :D

      Delete