Menangis semahu-mahunyeee! ;')

Assalamualaikum :') Guys,, Just now aku nanges... sbb ape? Sbb,, aku ckp kat mak aku yg result Bio aku belum dpt, but mesti teruk... n then mak aku baru nak masok bilik terus x jadi n marah aku... mmg mak aku marah gile arhh,, tetibe tuhh ayah aku ckp yg result bio aku 42 markah.. aku cam,, ouhh x failed,, but mak aku marah2 gakk arhh... n then aku da x thn aku ckp lahh.. "Org bukan minat pun aliran sains niyhh! Aliran agame tuhh okeyyhh je!" Aku ingat mak aku akan pujok aku or nasihat aku slow2.. but mak aku lagi MARAH! Mak aku katelahh "Sbnrnye bukan along x minat! Tpi sbb along MALAS! Jgn nak buat alasanlahh x minat,, Bio tuhh paling senang antara Physics ngan Kimia,, sbb dye ingat name2 je,, X susah pun! Kamu je yg MALAS! Jgn nak buat ALASAN lahh! Umi dulu pun bukannye suke sains2 niyhh,, tpi sbb umi nak berjaya umi blajar jgk rajen2,,! Kalau betullah kamu suke aliran agame je,, xpe! Umi sokong! Kalau nak tukar skolah sempat lagi! Pikir betul2! Niyhh nak balek kampung bincang lahh dgn sofiah! Sblm niyhh dok sebuk dkt syaziera tukar kelas ke x..! Skarang niyhh pikir pulak soal kamu tuhh! Kalau dah TAK FAHAM mne nak MINAT BLAJA?! ALASAN semata2 je tuhh!
Aku yg dahh x thn,, terus blah masok bilik n then nanges gile2,,! :'| Aku BENGANG tpi SEDEYHH lebyhhhh lagiii!! Mungkin ape yg mak aku kate tuhh betul,, but kenapa smpai perlu MARAH2?! JERIT2?! Aku Sedeyhh sgttt! Bukannye aku jadi bolehh terima,, lagi xleh terima ade arhh! N then aku nanges smpai tertido.. tetibe tuhh da lame aku tido, aku terase ade tgn usap kepala aku,, aku terjaga but x bukak mata... rupe2nyee mak aku.. dye ckp2 n nasehat aku baek2.. dye minx maaf sbb Marah2 aku tadi... Hermm,, aku dgr tuhh aku nak nanges, but aku tahan.. :'|

Arghh! Entahlahh! Aku pun x tauuuuu! But aku ade terfikir gak ape yg mak aku kate,, "KALAU TAK FAHAM MANE NAK MINAT BLAJA" Hermm,, aku setuju ayat tuhh coz, KIMIA aku okeylahh jgk result dye even C pun,, n aku agak minat gak kat KIMIA niyhh coz aku agak FAHAM ape yg diajar..





Hermm,, entahlahh..
K, Bye.. Assalamualaikum :'|

6 comments:

  1. mom always right ,, huhu .. alolo .. meyh gucy pujuk meyh .. hehe .. eh , belajar lah selagi mampu .. keyh ? :)

    ReplyDelete
  2. fad ~~~ ko shat ?? lpas bce je blog ko ni.. i was like 'hmmmmm.. what happened ?' so, trok sgt ke wei sains ni? aq rase aq ok je.. n klu aq ok, ko msti laaa ok jgk knnn? tp 2 laaa, klu ko rse pyah nk wat ssuatu, jgn laa wat .. TP ! aq rse ko x ckup usaha lg nih.. so, jgn laaa nk give up dlu..awl lg utk ko give up.. cbe ko wat solat istikharah n aq rse ko bley wat laa.. cme usaha lbh laa.. x ssh pon klu ko think positive n try ur best..k? jgn give up n actually kte bley wat ape je klu kte set in mind kte, kte nk berjaya :D love you - imah .

    ReplyDelete
  3. Herm,, Sis Gucy.. Yes,, mom alwayz rite.. but,, hermm.. I'm trying.. :') Tanx Sis!

    Imah,, Aku insyaallah sehat.. erghh! Miss kau weyhh! entahlahh weyh,, Bio n Physics yg aku x lehh nak catch up.. :( HErmm, yes.. maybe aku mmg x cukop usaha lagi.. Insyaallah aku buat... x'P Okeyh syg! Love You More! Miss kauuuuuuuu! <3

    ReplyDelete
  4. k.. caiyok k? n jgn sskali give up k? man jadda wa jadda :D

    ReplyDelete
  5. haha,, yelahh awk! :'D
    Nway,, Still Arab lagikk?! xP

    ReplyDelete