I AM DONE!


Assalamualaikum! Heeeeeee! SPM DAH HABIS! Wuhuuuuu! Yesss, aku tau org lain dah habis dulu. But aku tetap nak happy excited jugak! Haha. Yelah! Akhirnyaaaaaaaaaaaaa >< Aku dah habis exam! N dah habis zaman sekolah akuuuuuuuu T.T Wuhuuuu! Happy memang happy! But sedih pun ye jugak! x3 Yelahhhh! Lps ni tak tau jumpa lagi ke tak kawan2! Herm, byk dah aku lalui dgn dyorang semuaaaaaaaa! Kwn2 sekelas! Geng aku! Hermmmmm T.T
Eyh! Ni dah masuk cerita lain! Psl kawan aku post entri lain nanti! ;) Sekarang cerita pasal aku! *Yg dah freedom* Hahaha!
*Sorry, gmbr selekeh! Hehe*
Hermmmmmmm! I'm done with my school life! Dah takde bangun pagi awal-awal! Kerja rumah yg bertimbun! Cikgu nasihat itu ini. Marah itu ini! Perhimpunan setiap pagi! Kena sekolah ganti! Kelas tambahan! Huhu. And byk lagilahhhhh! And yes! I'm gonna miss all that! :') Seriously! Semua pengalaman tu takkan sama dgn apa yang akan aku lalui bila dah dewasa nanti! Tak lama lagi aku akan mula hidup yang baru! Cabaran yang baru! Pengalaman baru! Cerita baru! Hahaha. Tak boleh aku nak bayangkan macam mana nanti >< Aku ni dahlah jenis tak berani. Berdikari? Lagilah! Mcm jauh sangat je dari diri niiiii! Huhu. 

Tapi takpelahh, kita belajar dari pengalaman :) Setiap orang memang akan melalui semua ni bila dah sampai masa mereka. Allah dah tentukan dah hidup kita mcm mana. Cuma kita boleh ubah sesuatu yang tak baik, jadi baik dgn berusaha. Sbb Allah dah kata yang DIA takkan ubah nasib seseorang melainkan orang tu sendiri yang mengubahnya :) So? InsyaAllah dgn izinNYA, kebaikan yang kita usaha akan terjadi.
Herm, okey! Apa lagi aku nak membebel ni? Haha, mood tgh baik! Tulislah byk2 sementara mood tu tak lari xp Haaaaaaaa! Aku nak bagi nasihat kepada adik-adik yang akan ambil SPM tahun dpn atau yang akan ambil pada tahun-tahun akan dtg! Sila ambil perhatian yeeeee?
Wahai adik-adik yang akan ambil SPM nanti! Korang belajarlah betul-betul! Sbb F4&F5 ni bukannya mudah! Subjek2 dia lagi berat! Dan mmg korang takkan faham tajuk-tajuk yg seterusnya kalau korang tak faham tajuk-tajuk yg sebelumnya. Jgn pernah ambil mudah dgn F4&F5 ni! Korang belajarlah bersungguh-sungguh, betul-betul fokus, jgn main-main! Sbb nanti korang mmg akan menyesal tak sudah :'( Sebab bila korang belajar betul-betul, fahamkan betul-betul, automatik korang akan minat semua subjek dan akan rasa senang n best semua yg kita belajar tu! Tak susah! Dan sebenarnya belajar ni seronok! Sbb kita lagi tahu dan lagi explore byk benda :) Lagipun, saingan dahlah makin sengit! So, belajarlah betul-betul ye?! Jgn main-main mcm akk T.T
Haha, nasihat ni mmg ikhlas dari hati! Bukan main-main! Sbb aku dah merasai rasa menyesalnya sekarangggg. Tapi tak boleh nak ubah apa dah. Tinggal doa n tunggu result je! Herrmmm, sebenarnya ramai je lepasan-lepasan SPM n org2 yg dah habis belajar dok nasihat aku. But tulah kan? Aku yg degil. Buat tak tau je. Main-main dlm belajar :'( Haih. Serious menyesal! So, aku harap sgt adik-adik bwh aku ni berusaha selagi mampu dan jgn putus asa! Allah sentiasa ada untuk kita dan dialah sebaik-baik tempat memohon pertolongan :') Allahu...

Okeylah! Panjang sgt pulak aku dah membebel! Hehe, harap-harapnya adalah yang ambil iktibar n ubah diri ye? xp Hehe. Okeylah! Assalamualaikum!

6 comments:

  1. Kak, sangat-2 menyentuh qolbu. Nice sharing. Anyway, tgk ni>

    http://syamimisufiera.blogspot.com/2013/12/boleh-ke-jawab.html

    ReplyDelete
  2. happy nya muka :D
    hye. done follow your blog. follow me back ? i need your comment:

    PERUBAHAN MENJELANG 2014

    ReplyDelete
  3. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete