Sharing is caring , caring is loving ♥

Assalamualaikum! Perhatian! Entry ini ditulis semasa hujan yg tersgtlah lebat kerana sekarang ni musim tengkujuh jadi berhati-hatilah semua walau dimana sahaja kalian berada. Hahahahaha, peringatan ikhlas daripada saya ^^

Found this photos on twitter and i think it is a good thing to share :)





Setiap org mesti ada satu masa yg dia rasa keseorangan, sedih yg teramat, rasa tiada siapa yg boleh memberi pertolongan, rasa this is the end of my life. Tapi jgn kita lupa. Bahawa Allah sentiasa ada untuk kita. Dia tak pernah lupakan kita. Cuma kita je yg kdg-2 pandang ke arah lain dan tidak meminta pertolongan daripadaNYA. Mungkin kita rasa sudah puas kita berdoa, meminta kepadaNYA tetapi tiada apa yg berubah, ingatlah mungkin belum tiba masanya. Mungkin ada sesuatu yg Allah nak tunjuk kepada kita. Bersabar, dan redha dgn segalanya. Letakkan keyakinan kita hanya kepada Allah SWT. Jom jadi kuat! :)
Semoga Allah mengampuni dosa kita semua. Amin Ya Rabbal'alamin...
 Assalamualaikum! 

14 comments:

  1. baca entry awak sambil dengar background song smbil melayan hati yg hncur berkecai buat sis menangiss..huhuu..kalau ada tips move on..bak sikit eehh..

    http://blackmakesweet.blogspot.my/2015/11/the-worst-16.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, takmo bersedih! :) Stay strong sis! ^^

      Delete
  2. Kalau ada button like , sis nak like sejuta kali . Love this post . Tetiba rasa bersemangat lepas baca entry ni .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee, thank you! Alhamdulillah you feel like that! :D Fighting! :)

      Delete
  3. Kadang-kadang Allah bagi kita rasa keseorangan dan sedih sesangat tu sebab Allah nak kita kembali pada Dia. Allah kan Maha Pengasih.
    *kesat air mata*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Betul tu! :) Allah kasih dan sayang bila hambanya sentiasa memohon pertolongannya! :')

      Delete
  4. nice sharing :) kadang2 mungkin kita rasa tak puas hati dengan kehidupan kita dan ingin lebih lagi, wal hal Allah dah kasi secukupnya malah ada lagi yang ada nasib x sebaik kita.. tapi manusia, kadang2 lupa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! :) Betul tu! Kita mmg kena byk belajar erti syukur dan cukup sbnrnya :)

      Delete
  5. thanks for sharing kak fadhi T_T kalau nak dibandingkan dgn nabi, diorang punya pengorbanan lebih susah daripada kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome Mazni ^^ Huhu, kan. Sentiasa muhasabah diri sendiri :')

      Delete