2016 featuring 20 ^^

Assalamualaikum! First of all, aku nak minta maaf bg sesiapa yg ada tinggalkan komen dkt entry IDK aku baru ni. Aku mmg nak publish komen, tapi tertekan delete. Ya Allah, terkejut beruk kauuuu. Cuba jugaklah cari cara nak kembalikan balik, tapi hanya tinggal harapan. Minta maaf kawan-kawannnnn TTTTT^TTTTT *Apa nak jadi dgn aku niiiiii* Kalau rasa nak komen balik, bolehlah. Huhuhuhu

Btw, masuknya 2016 bermakna umur aku secara unoficially-nya 20 tahunnnnn! :O *Even baru cukup 19 tahunnnn!* Huhuhuhu, habis dah zaman muda org kata. Takde dah zaman TEEN dkt blkg xD Dah tiba masanya utk lebih lebih lebih serious x3 Hukhuk... Setiap kali umur bertambah, mmg sendiri tak percayalah kan? Haha. Tapi makin bertambahnya umur bermakna makin dktlah kita kepada kematian. Allahhuakbar... Cukup-cukuplah main-main Fadh. Sedar sikit diri tu dah 20. Haha. Aku pun anak sulung. Mmg kena berjaya! Harapan mak ayah tinggi :') Banyak benda serius nak kena fikir dah ni. Hoho. *Soal jodoh boleh risau dah ke? ><* Lol! Gatal sgt nak kahwin! Hehehehehehehe

Tapi, siang tadi pergi date dgn umi kjp. Aku pun memberanikan dirilah cerita psl someone yg aku minat. HAHAHAHAHAHAHA TERLEPAS SUDAHHHHH (//><//) Orangnya manis, and yes even skjp je aku tau pasal dia, aku tak tau asal aku suka tgk dia or suka dia? Hahahahahha. I love his smile kot xDDDD Ya Allah, malunyaaaaaaa! Hahahahahha. Tapi yg buat knp aku berani nak story dkt mak aku tu.... sebab..... bdk lelaki tu dah nak bertunangggggggg!!!! Huarghhhhhhh! Patah hati kuuuuuuuuuuu. Hahahahhahahahah. *Jujur, rasa nak menangis jgklah bila dpt tau* Tapi..... kalau dah bkn jodoh kita. Iskk.. iskkk.... Entah dkt manalah jodoh aku... tgh buat apa skrg ni... Hahahahahahaha. 
Jodoh pertemuan. Ajal maut semua tu rahsia tuhan. Jodoh atau ajal dulu yang sampai? :')
Tapi takpelah... Kita redha jelah kan. Doa yg terbaik utk org, insyaAllah malaikat doakan kita juga :') Hikhikk.... Ubah diri jadi baik, jaga akhlak, insyaAllah Allah akan dtgkan yg baik utk kita! Aminnnnn! :) Kadang tak semua benda yg kita rasa baik utk kita tu, mmg yg terbaik. Perancangan Allah itu lebih hebat. Percaya pada qada' dan qadarnya! :) Even sblm kita lahir lagi, Allah dah tulis tentang REZEKI, JODOH DAN AJAL kita. Jadi, buat apa kita nak risau-2 sgt sampai benda lain terabai kan? ^^

Siapa yang geng 20 tahun sekali dgn aku, selamat memasuki alam dewasalah kita yaaaa kawan-kawannnn! :D Alhamdulillah! Btw, lg satu benda nak jujur. Aku tak berapa suka sbnrnya suasana entri dan mood berblogging aku baru-baru ni. Yelah, mood dia down jeeee sbb masalah yg susah nak jumpa jalan penyelesaiannya.. Aku pun dah buntu. Serious, hilang rasa nak berblogging dgn hati berbunga-bunga excited mcm dulu-dulu. Sbb sakit mata tgk dkt blog ni ada bnda basic yg tak berapa nak perfect. Hahahaha. Tapi aku cuba jugak utk tidak menenggelamkan mood happy dkt blog aku ni. Hahahahahha. Sbb tu terpostnya entri baru ni! Kita naikkan balik mood ceria dkt blog niii yaaaaaaa! CUBA UNTUK POSITIVE FADHI. SETIAP MASALAH ADA JALAN PENYELESAIANNYA, CEPAT ATAU LAMBAT JE MASA NAK JUMPANYA. InsyaAllah ^^ Assalamualaikum! :D

6 comments:

  1. salam ! *Even baru cukup 19 tahunnnn!* birthday bulan bape? kalau december sama ngan akak, ! uhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha. Mmg samalah. 15/12 >< Akk berapa? :D

      Delete
  2. Slamat mnjejaki alam dewasa.. welcme

    ReplyDelete
  3. wuuu dah doploh! mesti tak percaya kan bila umur dah melepasi teen tu, haha T^T tahun dpn saya. huaaaa. sedihla cenii.. nak selamanya digelar remaja x'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha. Tau takpe. Dah besarrrrrrrrr xD Tp mcm bestttt! Hahahahah

      Delete