DIKIR BARAT ARAB xp

Assalamualaikum! :) Heeee, aku lama tak on sbb minggu lps tak balik rumah. Haha, duduk kuis pun malas nak bwk laptop kehulu-kehilir hanya sbb nak cari wifi nak update blog x3 So, kita pun bersabar jelah sampai balik rumah minggu seterusnya thats mean minggu ni! So, kenapa aku x balik rumah minggu lps pdhl setiap minggu balik, ini adalah kerana tak boleh balik! Ada program yg mmg diwajibkan join sbb ada markah participation. 20 markah tuuuu! Wuuuuu.

So, apakah programnya? Hahahahahahaha. Dia program sempena minggu bahasa, so banyaklah aktiviti. Tapi utk kitorg bdk degree, we have to buat DIKIR BARAT ARAB okay. DIKIR BARAT! Hahahahahahahaha. Kau bayangkan apa aku rasa? Dikir barat?! Tak pernah-2 aku berdikir, nak kena berdikir pulak? Dalam bahasa arab pulak tu yg lagi takleh blah! Hahahahahha. Dahlah tu, tau seminggu sblm pertandingan! Kau rasaaaaaaaaa? xD At the same time asg pun byk nak kena siapkan so mmg agak rushing n kelam-kabut jugaklah nak pilih lagu, rentak, ketua nyanyi and gaya bagai. Kitorg mmg buat apa yg mampu jelah. Alhamdulillah even tak gempak, tapi sempatlah berlatih beberapa kali. Huhu. Mula-2 kami nak present as our class je, but then ada kelas lain yg minx nak combine. So, bercampurlah kami dua kelas jadi satu. Ramai sikitlah jadinya, okaylah kan. At least dgr sikit bunyi suara tu kuat. Segan pun takdelah segan sgt sbb ramai-ramai. (Dikir barat lelaki dan perempuan diasingkan ^^)

Video aku tak dapat nak tunjuk sbb agak kurang sesuai untuk ditunjuk ke khalayak ramai so dilihat kami-kami yang join sahaja :) Tapi gambar of course lah kena ada kannnn! Hahahaha ;)
Group 2B dan 2C :)



 Lelaki dan perempuan 2C :D


 Antara para peserta yang join. Pertandingan lawan setiap kelas setiap kos bawah Jabatan Akademi Islam x3






Hehehehehe. Itulah sebahagiannya yg ada :D Kitorg yg perempuan 2C buat tema biru. Dan at the same time tak sangka jgk yg bdk lelaki 2C ada jgk yg pakai baju biru. Mcm matching pulak jadinya. Hahahaha. Lps habis program of courselah bergambarkan! Even tak menang, tapi ini adalah satu pengalaman yg kitorg dapat di alam universiti! Yeayyyyy! Hahahaha \vv.vv/
That's all maybe! Assalamualaikum! ;)

9 comments: