GROUP ASSIGNMENT? DEMOSTRATION PRESENTATION?


Assalamualaikum! Wuhuuuu! Asg gua terlalu banyak ditambah-tambah lg dengan midterm yg tak habis-habis. Serious minggu keserabutan lah bagi aku. Tidur pun lewat gila, pukul 3 ke atas or tidur x lebih sejam then bangun balik siapkan asg. Huhu.

Kebanyakkannya asg grup, dan patutnya boleh siap awal tapi ada yg buat perangai so benda tu jadi last minit jgk siapnya... Entahlah, tak tau nak ckp apa... Herm.... Bila cerita psl grup asg mmg tak larilah dgn mcm-2 jenis perangai manusia yg segrup tu kan? Ada yg rajin, ada yg malas, ada yg berkira, ada yg ambil tak kisah, buat kerja sambil lewa, ada jgk yg semua bnda nak buat last minit, haihhh.... mcm-2 lagilah perangaikan! Penat mmg penat nak layan, tapi dah satu grup terpaksa jugaklah hadapkannnnn T^T Kadang tu bukan sbb asg sgt pun yg jd penat, tp sbb penat melayan emosi nak hadap manusia-2 yg tak semenggah perangainya ni hah. Ha ha ha ha

Tapi, yelah. Semua tu mengajar diri utk jadi lebih baik jgk dalam handle situasi dgn orang lain. Semoga dijauhkan daripada perkara-perkara tak baik.

Okay, sekarang ni tujuan post ni adalah untuk aku meminta cdgn dripada kawan-kawan blogger! I really need you guys punya helpsssssss! Minggu dpn aku akan ada demostration presentation utk asg individu Pengucapan Awam. Demostration presentation tu adalah mcm kita buat tutorial psl apa-2 je dan kita present dpn org. Kena sedia bahan and steplah utk bg org faham. Tapi skrg ni aku buntu tak tau nak buat tuto psl apa TvT Korang ada apa-apa cdgn yg best takkkkk? Nak buat tuto psl apa ehhhhh? Hukhukhuk. Tutorial blog tidak termasuk ya. Hahahahahaha.
PLEASE SHARE WITH ME YOUR IDEAS! T^T Help me juseyooooo! ><"

31 comments:

  1. Tutorial? Tutorial pakai hijab? Boleh? Takpun diy. Hehehheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Herm..... Tutorial pakai hijab, Fadh bukannya jenis bergaya sgt xD But still, thanks for the idea ;)

      Delete
  2. how about google drive? scya dlu buat pasal google drive bcs not everyone really knows about GD actually; how do we share docs etc.

    fadh tau guna photoshop/AI?
    i think ajar the basic one pun boleh.

    ataupun, tau tak guna prezi?

    carilah software yg mudah and tak ramai orang tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouhhh, scya tunjuk tuto how to use google drive eh? Bahan-2nya? Scya guna laptop ke?

      Delete
    2. yup guna laptop je lah. boleh sediakan bahan2 mcm kengkonon kita dalam kursus ke ape ke kan.

      mcm ada org lain dlu, they prepared handouts.

      dah present pasal intro GD, tunjukkan lah cara nak guna pulak.

      Delete
    3. Ouhhh.... Herm... quite intereseting. Thank you for the idea ^^

      Delete
  3. mmg mcm tu fadh :( yg penatny bukan nk siapkn assign tapi melayan kerenah sorang-sorang. Senang kalau buat sendiri je kan? hihi

    http://anies-msletoes.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Hmmmm....
    I you really want to make a tutorial for public, I think tutorial for make a blog is great!
    Btw, your blog is another cute, and I have moved to a brand new blog btw ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Really? I want to, but i'm scared it will not happen smoothly bcuz of slow internet connection v.v

      Hihi, thank you ;)

      Delete
  5. oh wow. demo paling best dlm class public speaking dulu qila how to buat cheesecake without baking ahahahhaha ofcs la sebab sedap. itu aje hahaahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. really! eehehee sorry tak membantu. but now i do remember dah! dia ajar main gitar, ada yg buat demo basic sign language! ha tu best gak. tp tak byk bercakap. hm. sorry wak qila punya otak karat sikit dah ni cant help much :( <3 best of luck ok????????

      Delete
    2. Ouhhh. Herm... Sokay qilah! Appreciate the ideas btw! ;) Thanks sbb sudi kerah otak fikir idea utk Fadh ><

      Delete
  6. salam fadh! tang last minit tu akak dan the gang biasa juga gitu , pernah last sem before practikal akak, pulun 3 ass dalam satu malam esok nak hantar , dah dengan latihan utk sukan fakulti malam tu jugak .. fuhhh! memang memerlukan kerjasama yang mantap

    ReplyDelete
  7. cuba buat tuto psl bahasa asing. hahaha kebaikan bila kita dpt fhm sesuatu bahasa ke, kesan kalau tak thu sesuatu bahasa ke. hahaha
    maaflah idea mai kelakar >_<

    ReplyDelete
  8. Tutorial? Hm... Tutorial mesti berkenaan dgn technology ke? if yes. tutorial berkenaan benefit blog pun naiss what.. hehe

    btw, semoga tabah okayy :) belajar terus bersabar dgn karenah depaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu. Tefikir jugak... Tapi... tak pasti lg jd buat ke tak. Huhu. Btw, thanks for the idea ;D

      InsyaAllah trying to be more tough! Hukhuk ><

      Delete
  9. Cuba buat tuto mcm kraftangan? Cthnya kad ke, bunga kertas ke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. Tapi kak fadh ni xdelah kreatif sgt x3 But still, thanks for the ideas ;)

      Delete
  10. All the best awk ! Ehh, ke dah siap semua kerja dah siap presentation .?. ngeee ..
    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Alhamdulillah dah present but asg still ada lagi x3 Thank you btw! ;)

      Delete
  11. WAHH good luck asg nanty ^^ all the best :)

    ReplyDelete
  12. Gud luck,all the best, diy macam best huhu cadangan je

    ReplyDelete
  13. finally.. how was ur presentation?

    ReplyDelete
  14. banyaknya kartun kat entry...huhu

    ReplyDelete