REDHA

Assalamualaikum! Aku perasan sekarang ni semua pelajar U mcm tgh musim exammmm! Ramai yg tgh final eh? Tapi aku baru nak midterm. Hoho. *KUIS masuk lambat sikit* Mesti semua tengah sibuk study kannnn! Chaiyok chaiyok! Fighting kawan-kawan! >< Bittaufiq wannajah semuaaa, jgn putus asaaaa! Masih ada masa selagi tak masuk dewan exam tu! InsyAllah! ;)

Btw, yg aku pulak ni. Even baru midterm. Tapi busy dia mmg teramatlah! Sbb assignment yg nak kena submit, masyaAllah banyaknyaaaa! Dgn nak study lagi. Allah... Tapi, kita cuba untuk semangat dan think positive! InsyaAllah semua ni Allah beri sbb dia tau hambanya boleh lalui ! ^^

Ujiankan tanda Allah sayang, tanda dia masih pedulikan kita! Tak suka ke? :D Mmg susah, dah namanya ujian dan cabaran as a student, tp rasa-rasa hidup ni akan ceria ke kalau xde ujian yg nak mewarnai hidup kita? ;) Iman manusia turun naik, ujian untuk mentarbiah diri, jadi kuat tidak mudah mengalah! Be tough kawan-kawan! Kadang ujian dan cabaran yg Allah beri adalah untuk ajar kita sesuatu yang baru dan dijadikan sebagai pengalaman di masa hadapan! InsyaAllah, kita tak rugi ><

Nak share satu lagu nasyid ni! Mmg kena sgtlah dgn mereka-mereka (termasuk aku TvT) yg rasa lemah dgn ujian, atau tak kuat or apa-apa yg buat mood down lah kan !
Redha dgn ujian yg dihadapi. Allah tahu kemampuan hamba-hambanya. Jgn lemah, jgn rebah. Bangkit melawan nafsu. Satu jihad yang besar! :)
Assalamualaikum!

16 comments:

  1. All the best ! Ingat satu ni je. Allah takkan uji hambaNya melainkan dalam kemampuan hambaNYA.. Itu maksudnya awak mampu la tu sebab tu Dia pilih awak.. Okay? ^^,

    #tenyumtikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu, thank you! InsyaAllah. Aminnnn! :)

      Delete
  2. Lepas exam cuti tu yg best tu kan.hehe

    ReplyDelete
  3. salam fadh! akak pun pernah rasa, serius rasa macam apap je. tapi bila kita letak pergantungan kita [ada Allah insyaAllah Dia mudahkan . Allah yutfah alaiki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul! InsyaAllah. Amin... Thank you :)

      Delete
  4. Ll the best, Fadh! You can do it! :D

    ReplyDelete