Family trip to Zoo Negara Malaysia!

Assalamualaikum! So, hari ni kita jalan-jalan lagi. Haha. Ayah bawak kitorang pergi zoo negara pulak! Saje melayan adik-2 kecik ;) Mmg dah rancang dri smlm nak pergi zoo hari ni, but then x jadi sbb ada kwn aku kata yg zoo tutup setiap hari selasa. So, kitorg x jdilah pergi. Tp dlm pukul 10 lebih camtu ayah kata yg kwn dia dah pergi zoo dri pg hari ni. So, maknanya zoo bukaklah. Akhirnya, kitorang pergi je jugak even dah nak tengah hari. Sbb kalau tak rancang nak pergi dri awal pg. Hahahaha. Rupa-rupanya kwn aku bukan salah bagi info, tp tak cukup info. Mmg mulai Jan 2016 Zoo Negara akan ditutup setiap hari selasa KECUALI public holidays/school holidays.

Alhamdulillah sampai jugaklah kitorang dkt zoo tu. Sampai-2 banyak gila kereta dok carik parking. Ada yg mmg sampai jauhlah parkingnya. Syukur kitorang dpt parking dlm sbb ayah pusing balik masuk dlm. Orang ramai betullll. Malaysian, Foreigner, Arabian, yg bertudung, tak bertudung, tutup aurat, tak tutup aurat, semua adalah. Haha. Dah tu, tunggulah ayah pergi beli tiket. Tiket dia boleh tahan mahal woiii T^T Kanak-kanak (3-12 tahun) lebih kurang RM 11 dan Dewasa lebih kurang RM35 tak silap aku. Kitorang ada dlm lebih kurang 7 orang, so kiralahhh! Byr utk masuk je dah nak dkt RM200 T^T *Belum Legoland lagi. HAHA* Mahal pun.... sbb anak. Berkorban jelah ayah aku. Huhu. Dah tu masuklahhh dlm zoo tu. 

Dah masuk, decide pulak nak naik tram or jalan kaki. Sbb tram dia pun RM7/person tak silap, so betterlah jalan kaki. Kira excercise sekalilah. Haha. Sblm jalan, naklah pergi beli air/mknn dulu. Mula-2 nak beli popcorn, sekali tgk harga dia.... Mak aihhhhh! RM7 woiiiii! Tu pun x taulah dpt byk mana. Terus x jd beli. Tu belum keropok super ring RM5 satu dah tu pringles pun sampai RM10 sebekas. Gila apa! Mmg mencekik darah betul zoo negara ni. Haha.... Double harga mknn dri dkt luar. Air pun boleh tahan mahal... berdouble-double! Tak taulah nak cakap apa... Hahahahaha t.t

Okay, lepas dah beli air semua, maka bermulalah perjalanannya v.v (Kita share gambar jelah yaaaaa~)














Kitorang berjalan-jalan pusing satu zoo maybe. Then berhenti solat jap n sambung masuk taman rama-rama. Mcm-2 serangga aku jumpa dlm tu. Yg seram, geli, cantik, semua adalah. Hahahaha. Mmg aku ada amek gambar! Tapiiiiii T^T Dah terdelete. Ingatkan dah transfer ke laptop, rupa-rupanya takkkkk. Huarghhhhh! Sedih jeeeeee! Tapi adalah sikit yg aku masukkan dkt insta becauseitsnature . Bolehlah sesiapa yg rajin nak pergi usha v.v Sedihhh woiii! Terdelete. Dahlah ada yg aku x masukkan dkt insta. Yg seram + geli punya serangga tu. HUHUHU

Dah habis pusing, then balik dan pergi makan! Dah tu balik rumah! Seharian berjalan hingga ke petang! Huhuhuhu. Penatlah jugak kaki ni kannn. Badan pun penat. Minda lagilah penat! Risau dok fikir asg tak settle-2. Huhu. That' all! Goodnight kawan-kawan! Laila saedah! Selamat malam! Annyeong! Assalamualaikum! :*

12 comments: