PERSUASIVE PRESENTATION


Assalamualaikum! Okay, guys! I need help for one more thing! Uhuk uhuk! So, next week I have to present on persuasive format. Persuasive in malay is pemujukan. Which means, aku kena pujuk org utk buat sesuatu yang aku nak. Pujuk org agar bersetuju dgn statement aku. Or pujuk org utk ikut aku. Contohnya, mcm pujuk supaya jadi lebih baik ke, pujuk supaya jumpa doktor gigi ke, pujuk supaya apa-apa jelah! Tapi kalau boleh jgn pujuk org beli brg yg kita nak jual. Haha. *Lect aku tak bg v.v*

So, skrg ni idea aku like nak pujuk org utk bertukar kpd produk Muslim. Korang rasa okay ke? N anyone yang ada good idea to share? Tlg aku pleaseeeeee T^T I will appreciate it a lot!

HELP ME PLEASEEEEEE
Byeee, assalamualaikum! 

8 comments:

  1. persuasive speech scya dulu pasal homosexual marriage but the topic is quite boring. a friend of mine chose a topic about ghost.

    can you persuade people to believe in ghost?
    or not to believe it?
    choose either ^_^

    ReplyDelete
  2. pujuk org menjaga pemakanan contoh detox drink hehe

    ReplyDelete
  3. persuasive speech la paling best. hiks. buat any topic on apa yg fadh suka buat dan nak orang lain buat jugak macam yoga ke, menabung ke, etc. but make it unique dan senang dan yang jarang orang buat tapi best, hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Best mmg best, tp kalau dah tkde tajuk, seram jugak jdnya x3 Hermmm, thanks for sharing fieyqa! :)

      Delete
  4. oh wow! qila dulu pujuk orang tidor awal.
    and then bagi benefits eh i mean why we must sleep early etc etc.
    harap diorang terpujuk lah hiks.
    beauty sleep doesnt called beauty for no reason ha gitew. tak igt sgt dah hihii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh hermmm, okay jugak tu kannn ^^ Thanks sharing qila!

      Delete